Джокович потвърдил пред властите, че не е ваксиниран

Той два пъти се заразявал с COVID-19,
10 яну 2022 12:21, Нели Христова
218
Джокович потвърдил пред властите, че не е ваксиниран
Снимка: БГНЕС

Какво се случва с тенисист номер едно в света Новак Джокович още не е напълно ясно - баща му Сърджан твърди, че той е арестуван, други източни пък опровергават тази информация.

Австралийското издание The Age отрече сърбинът да е арестуван. Според вестника, Хоук продължава да обмисля дали да анулира визата му. Изданието цитира четири източника, включително тенис специалисти и представители на федералното правителство. Към момента не е ясно къде точно се намира сръбската тенис звезда, въпреки че твърдения добавят, че няма полиция или граничен контрол пред офиса на адвокатите му.

Междувременно, документи разкриха, че Джокера е потвърдил при кацането си в Мелбърн пред граничния контрол, че не е ваксиниран. Базата на поисканото от него медицинско изключение бил прекарания коронавирус от сърбина на 16 декември.

Пълен текст на разпита на летището:

Интервюиращ: Благодаря Ви. Какви са причините, поради които пътувате за Австралия днес?

Джокович: Аз съм професионален тенисист и основната причина за мен да дойда в Австралия е участието на Аустрелиън Оупън в Мелбърн, Виктория.

Интервюиращ: Благодаря Ви. Сега въпрос относно ваксинацията Ви, ваксиниран ли сте?

Джокович: Не съм ваксиниран.

Интервюиращ: …за Ковид-19? Не сте ваксиниран?

Джокович: Не съм ваксиниран.

Интервюиращ: Благодаря Ви. Прекарвали ли сте някога Ковид?

Джокович: Да.

Интервюиращ: Кога се случи това?

Джокович: Имах коронавирус два пъти – през юни 2020 и наскоро дадох положителен ПСР тест на 16 декември, 2021.

Датата, която Джокович посочква за втория си положителен тест за COVID-19 обаче е интересна - множество изображения, публикувани от акаунтите в социалните мрежи на фондация "Новак Джокович", показват, че тенисистът, който не носи маска, участва в панелна дискусия пред публика в същия ден.

Джокович и участниците не носят маски на снимките.

След това на 17 декември страницата на Белградската тенис асоциация във Facebook публикува различни снимки на Джокович, позиращ с група млади хора на церемония по връчване на наградите по тенис.

Една снимка показва поне 26 предимно млади хора, позиращи с него. Местните сръбски медии разпространиха, че Джокович е участвал в церемонията по връчването на младежките награди.

В същия ден Джокович по-късно публикува своя снимка с плоча в официалния си акаунт в Instagram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на Джокович. С неговите пари и връзки би могъл без усилия тайно да си изкара фалфив сертификат и да си кара работата, но се оказа принципен. Покото по-малко хора се хващат на ковид хорото, толкова по-слаби ще са ковидфашиститие в терора над населението.
151
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 180 "Като е дал теста на 16, нормално той излиза по-късно, така че няма драма," Положителния му резултат (поне според историята, че изобщо е имало тест, която също е фалшификат) е излязъл същия ден, тъй че, да, драма няма. Джокович е знаел, че има изфабрикуван фалшив положителен тест още същия ден.
150
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този цирк няма ли да свърши.
149
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е мога да разбера какво толкова са се засилили да защитават здравето на хората като ги оставят да умират от глад и мизерия...--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Кой го е еня за здравето на хората ... има други неща които са целта като полицейски час, затварянето на хората по апартаментите им или къщите им, забрана за свободно предвижване, забрани за събирания... ако погледнеш всичко събрано - Диктатура
148
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е дал теста на 16, нормално той излиза по-късно, така че няма драма, у нас се бавят по два дни
147
2
 
10
 
! Отговори
Пинко преди 2 години
настроиха овцете на ваксъри и антиваксъри... явно си го заслужават... но не мога да разбера какво значение има дали си ваксиниран или не като искаш го правиш като искаш не... да не живеем в някакъв фашизъм или комунизъм да се налага нещо насила... който иска каквото иска да прави... не мога да разбера какво толкова са се засилили да защитават здравето на хората като ги оставят да умират от глад и мизерия...
146
3
 
13
 
! Отговори
До анонимен 11 преди 2 години
''Джокович го знае целия свят, а за австралия някой да е чул нещо, освен че е основана от каторжници и престъпници ?'' Знам, че имат много кенгурута и 80 % от територията е пустиня,
145
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
176Ако имаше закони в Австралиа, нямаше да говорят сега че ще отменят решението на съдиата по случея Джокович. Австралия е диктатура на чиновниците ... Това е . На държави като Австралия не треябва да се дават никакви спортни събития...
144
10
 
3
 
! Отговори
До 170 преди 2 години
Ти пак не мислиш, а си знаеш антиваксърските гл...ости.Не е въпрос до насилване. Държавитв си имат закони и правила.В България може да е разрешено изнасилването, ние да си го харесваме и искаме. В Австралия да не е. И да не допускат изнасилвачи. Аз искам да вляза в Австралия и показвам лъжлив докумвнт, че не съм изнасилвал в моята държава. Австралия не ме допуска да вляза. Тук е въпрос до правила..а не до това дали съм за или против изнасилванията.
143
0
 
1
 
! Отговори
слънчоглед в мъгла преди 2 години
До Анонимен??? Във века на интер-нет! Margaret Smith Court -24 титли от шлема (1 в женският тенис- печелила Гранд шлем); Evonne Goolagong Cawley-7 титли; Nancye Wynne Bolton-6; Roy Emerson-12 титли;Rod Laver-11 титли(печелил Гранд шлем в една година); Ken Rosewall -8 титли; John Newcombe-7 титли и мн.др.
142
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ким Чен Ун да не е превзел Австралия хахаха
141
10
 
1
 
! Отговори
Рени преди 2 години
Тази Ковид Дива дали ще стигне за пртеста на Разграждане само за Ваксинирани! Айде да играе и да го освиркват на всяка точка!
140
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия е бетер Съветския съюз на времето! Излагат се всички, егати фашистите!
139
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да приемем за момент, че Джокович наистина се е заразил на 16 декември. Тогава ми е интересно как така в Австралия искат ваксина и от човек току-що изкарал ковид? Това е в разрез с всичко, които сме чували до момента за ваксините, а именно, че след преболедуване първите няколко месеца не е желателно да се ваксинираш..
138
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 165 "За теб, това, което си направил е геройство.." ---- Не, това не е геройство! Това е приспособяване към системата! След като системата иска да ни ртие ще правим всичко по силите ни да не се дадем! НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАСИЛВАН ДА СЕ БОДЕ С ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ПРЕПАРАТИ "срещу" НАСТИНКА!!!! Особено пък млади и здрави хора! А да не говорим за професионални атлети с отбор лекари, които постоянно им следят здравето, храната, упражненията! Евалата на джоко, че все пак не си е купил, а отсто
137
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Край на сагата.Джоко е отлетял с македонски самолет от Австралия в неизвестна посока!
136
0
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Джокович ще бъде...екстрадиран,поради факта че присъствието му,поражда масови безредици в Австралия,а мирната и...толерантна държава не е свикнала на такива...ексцесии.
135
5
 
16
 
! Отговори
Бъди достоен мъж преди 2 години
Абе Джоко,бъди поне малко мъж с достойнство бе! Повече от ясно е,че австралийските власти не правят изключение никому ( това да не ти е *** я)! Ми вземаш си шапката и айде чао! И им теглиш една яка балканска псувня на тръгване!! Какво ще им доказваш повече- цял свят знае,че в момента си НАЙ-ДОБРИЯ ТЕНИСИСТ all over the world! Седнал да им надига акциите на тия превзети лезбийки и *** австралийски,надути кенгурута..ай сиктир !!
134
1
 
21
 
! Отговори
до 161 преди 2 години
Аз имам какви ли не ваксини, не съм си сложил за ковид, защото не мисля че е опасен за мен. Майка ми и баща ми лично ги закарах да им сложат ваксини, защото знам че за тях е опасен. И сега попадам в графата антиваксър :) ?! Това са пълни глупости.. дори са ми смешни хората, които започват да се чувстват нещо повече като са си сложили ваксина. Да не мислиш, че Джокович не може да си изкара фалшив сертификат за ваксина ? Човека си има позиция и не му пука от нищо..
133
6
 
4
 
! Отговори
До 164 преди 2 години
За теб, това, което си направил е геройство.Има места по света, където наричат същото нещо измама.Но...различни ширини, различни култури.Същото мисли и Джоката, сигурно.