Праплеменник на президента Кенеди призна, че се е бил на фронта в Украйна

Конър Кенеди признава, че е "бил готов да умре" там
21 окт 2022 21:35, Нели Христова
69
Праплеменник на президента Кенеди призна, че се е бил на фронта в Украйна
Снимка: Instagram

Внук на Боби Кенеди разкри, че е пътувал до Украйна, за да се бие и е бил "готов да умре там", след като Киев призова чуждестранни доброволци да помогнат за защитата на страната.

28-годишният Конър Кенеди, праплеменник на президента Джон Ф. Кенеди, разкри, че по-рано тази година се е включил в боевете на североизточния фронт в Украйна, за да се изправи срещу Русия.

"Както много хора, бях дълбоко развълнуван от това, което видях да се случва в Украйна през последната година. Исках да помогна", написа той в Instagram миналата седмица. "Когато чух за международния легион на Украйна, знаех, че ще отида, и отидох в посолството, за да се запиша на следващия ден."

След като напуска удобния си дом в Хамптънс за военната зона, Кенеди казва, че е казал само на един човек къде се намира и се е опитал да запази самоличността му в тайна.

"Не исках семейството или приятелите ми да се тревожат и не исках да бъда третиран по различен начин там. Влизайки в легиона, нямах предишен военен опит, не бях добър стрелец, но можех да нося тежки неща и се научих бързо. Бях готов да умра там. Така че скоро се съгласиха да ме изпратят на североизточния фронт", разказва той.

Синът на Робърт Ф. Кенеди-младши и покойната Мери Ричардсън Кенеди бе обект на медиен интерес и клюки преди десетилетие, когато имаше връзка с поп звездата Тейлър Суифт.

Президентът на Украйна Зеленски създаде Международния легион малко след началото на войната през февруари. В рамките на две седмици Украйна обяви, че повече от 20 000 чуждестранни доброволци от 52 страни са пристигнали да се бият.

Кенеди не разкри колко време е прекарал там, като признава само, че "времето му в Украйна не беше дълго, но видях много и почувствах много".

"Харесваше ми да бъда войник, повече отколкото очаквах. Страшно е. Но животът е прост и наградите за намиране на смелост и правене на добро са значителни. Приятелите ми там знаят защо трябваше да се прибера. Винаги ще им дължа примера им. Знам, че съм късметлия, че успях да се върна, но бих поел отново всички рискове, които поехме", допълва той.

Описвайки колегите си доброволци като "истински борци за свобода", той призова своите над 14 000 последователи в Instagram да се присъединят към Международния легион на Украйна, да помогнат на границата или да изпратят медицински консумативи.

"Тази война, както всички други, е ужасяваща. Хората, които срещнах, бяха най-смелите, които познавам."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не стане с първия път опитай отново ! Може и да те гътнат! ***!
8
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бях по-млад и аз бих се сражавал за Украйна, но за съжаление наближавам 60 и едва ли ставам за тази работа...
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бил готов да умре за чужда кауза.............. ???
6
3
 
18
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
създал международен легион за наемници....................брей,колко бил умен............ама тия наемници,иска да ги храниш, да ги поиш, да ги обучаваш, да им плащаш заплати,и то доста големи заплати!!И кой плаща за всичко това??Украинските олигарси или хората на Сорос???Колко малко неща знаем простите хора,нали???
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя май не е издържал дълго на фронта..............да каже колко време воюва???Изкарал е 5-6 дена,после се е върнал в уредената си къща и сега се фука в социалните мрежи, колко бил смел!!!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквун ритнитопковеца да ходи,нали е евроатлантик
3
3
 
11
 
! Отговори
??? преди 1 година
Международен легион от наемници..................интересно кой им плаща заплатите, след като Украйна е една фалирала държава!!!Кой,кой,кой?
2
2
 
15
 
! Отговори
??? преди 1 година
Международен легион от наемници..................интересно кой им плаща запалтите, след като Украйна е една фалирала държава!!!Кой,кой,кой??
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пусоя вече има свобосна икономическа зона в района на Суецкия канал. Това я освобождава от мита и такси за престой и солно облекчава връзките, търговията с Африка и въобще с държави, с които няма граници. Благодарение на добрите отношения с Египет и Израел. Кой е в изолация? Кой велик икономически мозък измисли и кой одобри санкции срещу Русия?