Кога крал Чарлз III е стресиран и нещастен?

Това е най-тежкият период за новия монарх
24 апр 2023 22:30, Нели Христова
46
Кога крал Чарлз III е стресиран и нещастен?
Снимка: БГНЕС

Бивш кралски иконом, който преди това е работил за крал Чарлз III и кралицата Камила, разкри как разбира кога монархът е недоволен.

Грант Харолд, който е работил за тогавашния принц на Уелс и херцогиня на Корнуол от 2004 до 2011 г., каза, че никога не е виждал кралската особа да се "ядосва", но го е виждал, когато е бил стресиран.

По думите му сега, дори след повече от десетилетие, откакто последно е работил за двойката, може да разбере кога кралят е "нещастен", като просто го гледа по телевизията.

"Имаше документален филм, който гледах преди няколко години и интервюиращият продължаваше да задава един и същ въпрос", спомня си Харолд по време на събитие за етикет тази седмица. "Вероятно никога няма да забележите, но аз можех да кажа, че вече му е писнало."

Запитан какви са знаците на монарха, Харолд каза пред The Independent: "Всичко се крие в маниерите му. Той просто внезапно ще погледне наляво и надясно, ще се размърда малко и ще се огледа наоколо, доста е интересно."

"Изглежда така, сякаш просто се настанява удобно на стола си, но всъщност не е щастлив", допълва той.

Бившият иконом каза, че Чарлз III е бил най-стресиран в периодът непосредствено след смъртта на майка му
, покойната кралица Елизабет II.

"Когато кралицата почина и видяхме инцидента с писалката, тогава наистина му съчувствах", казва Харолд, имайки предвид момент, в който Чарлз изглеждаше раздразнен и изтърва нервите си, защото една от писалките протече.

Имаше два инцидента, при които Негово Величество изглежда беше стресиран от писалката си. Първият се състоя по време на първото му заседание на Тайния съвет за подписване на документи, когато Чарлз нервно посочи богато украсен държач за химикалки, който да бъде отнесен от помощник. По-късно, след като видя държача за химикалки за втори път, Чарлз се намуси, преди предметът да бъде премахнат отново.

Вторият инцидент се случи в кралската резиденция на замъка Хилсбъро в Ко Даун в Северна Ирландия. След като мастилото от писалката му прокапа, Чарлз каза на помощниците си: "Не мога да понеса това проклето нещо... "

По онова време новият монарх беше обявен за "неприятен" от някои критици заради отношението си.

Въпреки това, Харолд съчувства на краля, казвайки: "Загубата на двамата родители толкова бързо и факта, че трябваше да продължи да прави неща пред хората – това беше може би най-стресираният момент за Чарлз, в който някога съм го виждал."

Чарлз се подготвя за коронацията на него и Камила в събота, 6 май, на която ще присъстват 2000 гости, включително други членове на кралското семейство, политици, чуждестранни кралски особи и сановници, както и известни личности.

Обединеното кралство ще отпразнува историческото събитие с празничен уикенд, тъй като понеделник, 8 май, е обявен за празничен ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой му пука за тези два вампира? Сигурно не са нещастни само когато пият кръвта на поданиците си и когато са в компанията на далечния им роднина граф Дракула.
15
4
 
6
 
! Отговори
Цял живот преди 1 година
Е стресиран и нещастен. Ливърпулцу му готвят "топло посрещане" при откриването на Евровизия. Стреса може да го вкара в гроба преди коронясването.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкият стресиран клепоух хрантутник.. Да го накараме да работи някъде в "просперираща" евроатлантическа България за заплата 1000-100лв. на месец, да се чуди всяка вечер дали ще има пари за ядене, за да си плати тока и т. н. и тогава ще разбере що е стрес
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително ценна информация, която с радост не прочетох
12
1
 
3
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
Ако му имах парите на тоя цял ден щях да дупча *** да ям и да пия.За щастие не съм толкова беден
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямат ли психолози в ЮК
10
0
 
3
 
! Отговори
Когато може преди 1 година
9
1
 
3
 
! Отговори
Дано преди 1 година
Дано да дават церемонията в анимационния Саут Парк.
8
0
 
4
 
! Отговори
винаги се чудя преди 1 година
Дали ако в една парадна формация се чуе звук на шплент, шпалира как ще реагира. Според мен всички ще хвърлят пушките и ще започнат да бягат
7
0
 
3
 
! Отговори
Как мислите преди 1 година
Дали английските парадни войници ще направят някой хубав шпалир?
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво го стресира крал Чарлз, ама оная въртиопашка, дето ХаритУ я измъкна от някакъв катун, е замязала на българска чал_гарка - така я е дялкал скалпела, че все едно гледаш Галена или Николета.
5
0
 
7
 
! Отговори
Хахаххахахахах преди 1 година
Майко мила :D
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сериозно? С това ли намерихте да ни занимавате?!?
3
4
 
8
 
! Отговори
Това е преди 1 година
Това е Камила Конкорд, бъдещата жена на краля на Ю КЕЙ. Ако не бяха убили принцеса Дамяна, сега щеше да е още по-интересна церимонията, защото она беше истинска принцеса и можеше да стане дори крълица.
2
1
 
10
 
! Отговори
:D преди 1 година
Айде коронясвайте го вече, че цял живот чака тоя момент и всеки миг може да прерита. Стига го мъчихте човеко.
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто не е дамски тампон във фиджайната на Камила. Все пак, им пожелавам здраве, спокойствие и щастие, мисля, че това е нещото от което се нуждаят.