Тръгна процесът за убийството на Стоян Балтов

Родителите му заведоха и граждански иск за 450 хил. лева
30 апр 2010 11:11,
43
Тръгна процесът за убийството на Стоян Балтов
Тримата обвиняеми. Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд даде ход на делото за убийството на Стоян Балтов в Студентския град.

Още по темата
Студентът по медицина почина след побой пред дискотека "Амнезия".

Подсъдими са Вили Георгиев, Светлозар Стоилов и Александър Данаилов.

Магистрати допуснаха и граждански иск, предявен от родителите на Балтов, на стойност 450 000 лева.

В нощта на инцидента, на 5 декември 2008 г., студентът и негови приятели излезли от новооткритата дискотека, но на метри от заведението били застигнати от група от 7-8 момчета.

След спречкване и няколко обидни думи започнал бой, в който на Стоян Балтов били нанесени смъртоносни ритници в главата.

Първоначално подсъдими за убийството на 21-годишния младеж бяха Вили Георгиев и Александър Данаилов.

През 2009 г. обаче делото бе върнато на прокуратурата за допълнително разследване.

През декември миналата година по делото бе привлечен и трети обвиняем – Светлозар Стоилов, който досега бе свидетел по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Начева преди 14 години
Дано и провосъдието се "спеши" и не се разтакават случаите за убийства. Всяка присъда ще е като задръжка за по-нататъшни такива действия и трябва присъдите да са достатъчно тежки та да будият размисъл - дали си заслужава такова поведение и действие. Досега благодарение на леките присъди и разтакаването на делата с години се създаде впечатление и се внуши на младите хора , че не е кой знае какво да убиеш някой и че ниама да има наказания.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
SMURT !!!
32
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тия нещастници.....*** скапани заслужават да ги затворят в една килия метър на метър без светлина и ***....и вместо вода да им дават вода от ***.....а за ядене.....червеи и ***...тва е.....
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до сливен. генерално си прав. но имаш проблем като повечето българи - лесно се поддаваш и не разсъждаваш. тия тримата, докато не бъдат осъдени, не са виновни, ясно? а ако са те и съдът ги осъди, тогава и аз ще се присъединя към идеята ти, колкото и крайна да е. не бъдете бойковци, да правите псведо-акции, а после да пускат всички. а личното ми мнение е, че колкото се забави съдията, толкова пари да му искат лично:)
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тук нещо не е разбрано май. някой отдолу май е питал какъв е смисълът да се дават толкова пари на съда и държавата за граждански иск, ако няма как да ги получат обратно, а черно бяло виждащите са се настроили на 'за' и 'против' убийци и убит. то е ясно, че трябва наказание; че момчето няма да се върне, че системата куца, но и аз се присъединявам - защо трябва да се плаща на държавата, за да искаш кръвнина??
29
1
 
6
 
! Отговори
Severus преди 14 години
Не, не предлагам нищо такова. Престъпниците да си понесат максимално наказанието. Предлагам ви да си затворите гноясалите плювалници, неандерталци такива, защото освен да давате трибуна на животинската си озлобеност друго не правите! Жестотокстта в наказанията е преосмислена от всяко развито общество, каквото ние не сме. Най-важното е едно наказание да бъде ефективно, НЕИЗБЕЖНО, евтино и да има генерален превантивен ефект.Но... ДАЙ ДА ГИ РАЗПНЕМ, да им отрежем *** и да им ги наврем отзад!
28
2
 
19
 
! Отговори
СЛИВЕН преди 14 години
Ако имах такова прекрасно дете каквото е било Стоян Балтов и ако някой ми го отнеме лично ще го убия по най-мъчителния и жесток начин и ще го излежа. Тия тримата трябва да бъдат изправени на бесилото и да бъдат обесени. Трябва тяхните родители да почувстват това което чувства майката на Стоян.. СМЪРТ ЗА УБИЙЦИТЕ НА СТОЯН БАЛТОВ !!! Трябва да бъдат убити с камъни от всички българи !!!
27
2
 
14
 
! Отговори
д-р Джекил преди 14 години
Как може ? В коя друга държава ще убият така зверски човек и процеса ще продължава с години и убийците ще останат на свобода толкова много време ? Питам в коя ? Искам България да потъне в земята да се отвори една голяма дупка и да погълне цялата държава !!! И да се затрие и никой никога да не помни, че е съществувала такава държава България и народ българи. Всички българи сме крадци, убийци и *** всички до един !!! СМЪРТ ЗА УБИЙЦИТЕ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА, ЧЕ СА ОТГЛЕДАЛИ *** СМЪРТ !!!!
26
0
 
18
 
! Отговори
Жорката преди 14 години
Делото е започнало през 2008, а чак сега има развитие. WTF?!? Тия от правосъдието са за затвора, също както и подсъдимите, които 'усъждат'!!!
25
5
 
7
 
! Отговори
Тц преди 14 години
На кой му пука за осъдените , откъде ще вземат парите бе празноглавец , това момче са го ритали до смърт най-вероятно за нещо , което в едно нормално общество се оправя с едно извинявай ... и ми кажи кво ти е на тебе , кво те интересува кой откъде има парите си ? Гледай си собствения мизерен живот *** !
24
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 14 години
явно сте от хората, които само гледат другите какво имат и какво нямат!как може на дело за убийство, някакъв жалък човечец да смята колко пари са дали родителите на момчето. Ако вашето дете го убият, недай си боже, и вие ще ги дадете и много повече ще дадете, за да осъдят убийците му! и грешите за това колко струват гражданските искове... но то по отношението ви си личи че не сте адвокат!
23
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
поправете ме, ако не греша, но гражданските искове струват 4% от стойността на исканото само като държавна такса, плюс 1% разходи за експертизи плюс сериозна сума за адвокат. по груби сметки това прави едно 25-30.000 лева, които родителите са се бръкнали в джоба. откъде толкова пари бре джанъм? и откъде ще ги вземат осъдените и какво става, ако ги осъдят и не платят?
22
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
До 27Отговорям на любопитството-бивш учител съм с 10г.стаж и чудесно познавам детската агресия до къде стига-виждала съм много кървави усти и глави на деца под 10г., а също и как един блъска главата на друг в бетонния под,скубе му косата и т.н..Верно, че понаразбирвам малко и от психология и ти подсказвам, че повечето жиитейски ситуации имат повече от едно решение. Не,не уча детето си да се жалва, но не се е връщало и набито.Хайде сети се какво поведение следва, че не го закачат.
21
0
 
5
 
! Отговори
xnetbg преди 14 години
"Айде стига с тия истерии!Има си съд-да решава!.."Проблемът е, че този съд е назначен на брокерско-дилърски принцип /всички знаят името на единия борсов играч/! Така че истериите относно безпристрастността и честността на съда, в случая не са преувеличени! Разходи имат да избиват хората, кво да им пука за справедливостта за убийството на някакво си провинциално момче?
20
12
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
хайде сега заедно да си спомним колко от нас учат децата си от детската градина още: "Като те бият и те ще се биеш" И не ми казвайте, че не е това резултатът.Чакам минусите ви, както и нови идеи какво съветвате децата си по повод на разрастващата се агресия, ако ги имате де.
19
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
само да не ги признаят и тях за виновни и да ги пуснат условно
18
14
 
2
 
! Отговори
с. преди 14 години
Айде стига с тия истерии!Има си съд-да решава!Това е просто поредната пиянска история завършила трагично!Напили се и се направили на мъже!Случва се постоянно!Кофти е за всички!Единия ще изгние в гроба!Другите в затвора!Все млади хора!Смърт,каторга и не знам какво си!Дайте да ги изтепаме с камъни!Да не сме в Иран бе!?
17
4
 
14
 
! Отговори
ссссс преди 14 години
Само да отбележа ако,родителите на някои от момчета са по заможни може и да не могат да ги осъдят.......Защо ли ?Еми защото нашто Гоце-Първанов наложи вето в/у промените в НПК.Сега дефакто делото може да се точи с години защото адвоката може да не се явява,защото така му харесва.А прокурора или съдията нямат право да назначават служебен защитник както се предвиждаше в НПК......
16
22
 
4
 
! Отговори
Severus преди 14 години
Всички тия дето викат смърт! Каторга! Растрел! Утре ще сте вие на мястото на подсъдимия, щото със 2те си мозъчни клетки и озлобен нрав до там ще се докарате. Да ви видя тогава кво ще приказвате! Казал ви някой нещо накриво и аре на бой! После ще има "Ама...аз". Няма "ама аз". Отивай да *** *** *** до живот!
15
1
 
16
 
! Отговори
Антон преди 14 години
Най-лошото е, че тези тримата не приличат на убийци. Представете си за какви извратени психика и съзнание става дума. Тъжно ми е да гледам как младите хора с всяко следващо поколение се израждат по този начин.