Rolling Stones празнуват златен юбилей с турне

Групата ще обикаля малки зали по случай петдесетата си годишнина
Обновена: 28 окт 2010 12:52 | 28 окт 2010 12:05,
1
 Rolling Stones празнуват златен юбилей с турне
Мик Джагър и Кийт Ричардс. Снимка: Getty Images/ Guliver

Британската култова група Rolling Stones предвижда през следващата година да се отправи на турне, посветено на 50-ата годишнина от основаването си, съобщи в интервю 66-годишният китарист на състава – Кийт Ричардс.

По думите му музикантите този път няма да се изявяват на големи стадиони, а по-скоро в малки зали в градовете, но за сметка на това в продължение на няколко дни.

Барабанистът на Rolling Stones Чарли Уотс в интервю в началото на септември също не изключи възможността музикантите от една от най-влиятелните и успешни рок групи в историята да се отправят на турне по повод 50-годишнината от основаването на състава.

Групата Rolling Stones е създадена през 1962 г. след запознанството на Мик Джагър и Кийт Ричардс. В продължение на години тя съперничи по популярност на "Бийтълс".

Последното световно турне на Rolling Stones бе през 2005–2007 г. Според експерти то е било едно от най-успешните, откакто се осъществяват подобни проекти, и е донесло на организаторите почти 400 млн. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Велика група !Оставиха незабравими шедьоври от рокендрол-класиката !Всяко поколение си има своите идоли, а те бяха идоли на много поколения !!Големи !