Ало, добър ден... Платете си глобата!

1700 души получават телефонно обаждане от НАП за неплатени санкции
6 сеп 2010 09:35,
89
Ало, добър ден... Платете си глобата!
Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП. Снимка: БГНЕС

Служители на кол центъра на НАП напомнят по телефона на 1700 граждани, че имат неплатени глоби към различни институции, съобщиха от агенцията по приходите.

В списъка са публични задължения към КАТ, ДАИ, НОИ, РИОКОЗ, ИА „Главна инспекция по труда”, съдилищата, Националната служба „Пожарна и аварийна безопасност”, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и други държавни органи, които налагат санкции.

Общият размер на неплатените глоби е 480 000 лева. Събирането на неданъчните публични задължения стана ангажимент на НАП в началото на тази година, след вливането на Агенцията за държавни вземания в приходната агенция.

При обаждането от НАП гражданите получават информация за вида и размера на неплатените глоби, за начина на плащане, за банковите сметки, на които трябва да се направи плащането.

В случай на временни финансови затруднения служителите съветват как задължението може да се разсрочи.

След напомнянето от НАП гражданите имат 14 дни да платят доброволно глобите си или да договорят плащане на части.

Ако глобата не бъде платена, се пристъпва към принудителни мерки за събирането на задълженията – запори върху заплатата, върху банкови сметки, превозни средства, възбрани на недвижимо имущество, отнемане на задгранични паспорти.

„Идеята ни е да напомним на гражданите за просрочените дългове и да ги платят доброволно, за да не се стига до принудителни мерки”, коментира Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А митничарите? За техните милиони данъци няма ли?
84
0
 
3
 
! Отговори
a преди 13 години
pederasi! ama to vidiov den shte doide i bat bojko sha odi u pandiza haha!
83
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плащал съм си всичко навсякъде - данъци , сметки , глоби и тн....но се чувствам като овца ...защото *** нищо не плащат , Мургина краде милиарди и не я барат , плащам винетка ,а карам в дупки , редя се на опашка за документи вместо учтиво да ме поканят да си ги направя .Минималната заплата е 240 лв , но от моите данъци депутатите получават по няколко хиляди.Сега ми отнемат и правото да се лекувам .....аз хващам сопата - за вас не знам
82
0
 
11
 
! Отговори
м преди 13 години
Ама що не звънят и на ромите бре? Нали са част от България.До няколко години ще станат и преобладаваща част от населението.Значи те могат да крадат ток,вода,да не плащат данъци,да не работят и да им се дават помощи.
81
1
 
13
 
! Отговори
м преди 13 години
Тъпанарска работа.Останаха до малките глоби и на обикновените хора.Как не ги е срам бееее! Така ли всичко са си платили тези *** та седнали да безпокоят хорицата.Оставиха ги без работа,сега и ги притискат за две седмици.Ама нали Дянков е умник та не може да събере пари в хазната и намериха начин пак.На гърба на народа.Цялата тежест е върху народа,а тези *** дето ми дошли от незнам си къде и ми се пишат на всезнаещи ще мислят акъли как да взимат и последното левче на бедните хора.
80
1
 
9
 
! Отговори
az преди 13 години
ето поредния начин да се притиска и безпокои безработния и без това беден българин...че кой не си плаща ако работи? и това показва че сме гениялно племе що се отнася до мръсотии ...и на безработния ми е интересно какво ще му вземат...или ще го притесняват докато си сложи въжето ли?
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А МУРГИНА
78
6
 
1
 
! Отговори
До преди 13 години
Русенец и Свиреп-бих ви повярвал, че не пълзите и че не сте овци като останалия народ, който обиждате, ако направите нещо повече от това да ревете по форумите и да не си плащате сметките. Ако искате наистина да летите, а да не пълзите, спрете да плащате, но спрете и да изисквате! Държавата не ви е длъжна по никакъв начин. ОК, излъгали са ви, прецакали са ви - добре. Бъдете мъже и останете свободни - не плащайте, НО и не ползвайте. Това казах и преди - на тъмно...и ще сте за уважение. Сега....
77
1
 
5
 
! Отговори
CA преди 13 години
НАП за пореден път доказаха,че са гений. Както правителството на САЩ навремето правило огромна услуга на мафията като въвежда сухия режим, така сега НАП прави огромна услуга на телефонните измамници.Очаквайте сега много заглавия от рода " Мними служители на НАП .... измамиха по познатата схема .... "
76
1
 
0
 
! Отговори
dop преди 13 години
plashtaiti ,plashtaiti mi nie na vaz 4ekame ve,pravete ni zaplatkiti i si traiti,taka trebe,ei siga smi na mureto za dve sedmuci ,znash li kolko para prashahmi,she ni trebe kat sa varnim
75
2
 
4
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
ZASTO SE SARDITE NA B. DIMITROV ? NARODA NE E SIBAN ! NARODA E PEDERASKI !!!!!!
74
2
 
12
 
! Отговори
Свиреп до 74 преди 13 години
Грешка драги. Народа много бързо може да се справи и с мутри, и с ***, и крадци. Но пък тях `нашата полиция ги пази`. Често, няма и разлика. Докато това овчо, българско племе не бъде смачкано - ама да се гърчи от глад, няма да се сети да хване сопата. Само си представи, че тук, на тази територия не е *** българско племе, а гърци ? Досега и парламент, и полицески управления, и НАП да са в пламъци.
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво общо имат фолк певиците с нарушенията по пътищата! Май си откровен демагог и подменяш темата
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От народ който има поговорка `Преведена главица - сабя не я сече`, не очаквай да се изправи и ревне срещу МУТРИТЕ и наглеците по шосетата и улиците. Добре че има глоби, ама защо са толкова малки!
71
1
 
10
 
! Отговори
fd преди 13 години
Държава която се крепи на данъци и глоби - няма да я бъде!!!
70
4
 
5
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
От народ който има поговорка `Преведена главица - сабя не я сече`, не очаквай да се изправи и ревне срещу това, че го еб*ат. Народ, който има имена като Стойчо и Трайчо, ще се хваща за палците и ще убеждава другите, че така е правилно, че всички трябва да го поемат отзад !!! Те го крадат нагло и безочливо, съсипват му живота, а то `ама нека да си плащаме`... гнусно, робско племе. Седи на тъмно, че не може да си плати тока, но за данъци - ще си счупи краката да бърза. Думи нямам.
69
3
 
8
 
! Отговори
Русенец преди 13 години
Търтей не съм. Плащал съм си всичко изрядно до преди две години. Но пък ми писна да бъда овца. Проблема са другите овце, като тебе. Робско настроеното племе, което ще вечеря през вечер, децата му ще мръзнат, но ще събира стотинки, да ги излива в гърлата на ненаситната ***. Дали можеш да схванеш, да ти проблесне за какво ти говора ? Едва ли ... родения да пълзи, не може да лети.
68
3
 
5
 
! Отговори
Тцтцтц преди 13 години
Значи, когато 180 "майки" са вземали пари незаконно - може. А когато аз дължа пари за фиш на КАТ - не може??? Ей, мерете с един аршин, че хващам сопата!
67
3
 
6
 
! Отговори
търкалета преди 13 години
Този господин, за да спре да ръси "умности", трябва да го попитат колко пари постъпиха от фолк певици, футболисти, от хотелите и дискотеките, дето бяха укрили оборот и всички останали, които мине не мине време и изтепосва в медиите.
66
5
 
5
 
! Отговори
На тъмно преди 13 години
До Русенеца - пич, заради такива като тебе, нещата не стават по-добре. Нали се сещаш, че твоите "задължения" не ощетяват така цитираната "***", а нас - останалите, които плащаме! Безплатен обяд няма и докато има такива търтеи като теб, които само викат: "Държавата да се оправи и тогава ще стана ЧОВЕК!" вървим все по-надолу! Обратното трябва - да станем ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА, пък тогава не му мисли за Държавата! А и още нещо - да не съм чул повече, че "няма да плащам за ***"- виж се теб!