Борисов: Работим за облекчаване на чуждите инвеститори

Турският холдинг "Шишеджам" поиска данъчни облекчения
Обновена: 7 фев 2011 17:04 | 7 фев 2011 17:03,
341
Борисов: Работим за облекчаване на чуждите инвеститори
Премиерът преряза лентата на нов завод за автомобилни стъкла. Снимка: БТА

Правителството работи за облекчаване на чуждестранните инвеститори и насърчаване на инвестициите в България. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Търговище, където преряза лентата на нов завод за автомобилни стъкла.

Той е част от стъкларския комплекс на турската компания „Шишеджам”. От холдинга поискаха данъчни облекчения за големи инвестиции от Борисов, за да продължат да влагат средства в производствени мощности у нас.

Новото производствено съоръжение е на стойност 25 млн. долара и ще осигури заетост на 130 души. Заедно с новия завод до момента „Шишеджам” е инвестирала в България около 405 млн. долара в заводи за домакинско и плоско стъкло, за стъкла за бяла техника и линия за огледала. Осигурени са близо 1500 работни места.

Изпълнителният директор на „Шишеджам” Ахмет Кърман благодари на премиера за подкрепата, която българското правителство оказва на чуждестранните инвеститори. Той подчерта, че стъкларският комплекс е конкретен пример за синергията, породена от стратегическото партньорство между България и Турция.

На събитието присъстваха министрите на труда и социалната политика Тотю Младенов и на културата Вежди Рашидов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
2
 
3
 
! Отговори
ами преди 13 години
нормално би било ако един премиер работи за благоденствието на народа си, а не за интереса на чуждите инвеститорислучая не звучи като такъв обаче
326
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом на инвеститор който строи МОЛ или супермаркет в София се дава клас А, какво да говориме...даже министър-прецедател реже лентички за отваряне на МОЛ-ове, сметнете в каква корумпирана и мизерна държава живеем.
325
2
 
2
 
! Отговори
Кирова преди 13 години
Така ли облекчавате чуждия бизнес, като им правите инфраструктората с наши пари?! Обещано е, да се направи околовръстното на София между Младост и Симеоново в срок, защото там ше се прави нов гръцки МОЛ !!! По безсрамна работа не бях чувал!!! Разбирате ли,гръцки МОЛ?! Това ли е инвестиция, за потребление, за източване на пари извън България?! А на български фирми се дължат 1 милиард и не се разплащат...в колапс са...
324
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя си мени мнението по 2 пъти на ден. Аз се чудя дали има чужди държавници (важи и за всички хора), които да му имат някакво доверие. Идва Путин - целувки , прегръдки, куче му подари, биха ръката за 6 милиарда и нещо, подписаха договор, а сега - нямало да го изпълнява. Просто нямам думи. Аз се срамувам и отвращавам от собствения си премиер! За да дойде чужд инвеститор в тая обстановка трябва да е ЛУД!!!
323
2
 
7
 
! Отговори
Коментарче преди 13 години
Става ми много интересно, когато инвеститори искат данъчни облекчения!!!Ще инвестират ли в България или ще им намаляваме данъците?????????Идеята е те да имат РАЗУМНА печалба, а държавата да има гарантирани приходи.
322
2
 
4
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 13 години
"Правителството работи за облекчаване на чуждестранните инвеститори и насърчаване на инвестициите в България" Лошото е , че т.нар.чуждестранни инвеститори идват да се облекчават в буквалния и преносен смисъл не у нас , а ВЪРХУ нас! Който не го е разбрал за 20 години, няма шанс да го разбере и до края на живота си. Господ да ни е на помощ !
321
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Работиш за турците!Нали Ердоган те нарече "братски народ" и ти кимаше в съгласие.Е сега пак клекна и свали дрешките.
320
3
 
7
 
! Отговори
КОЙ ЗНАЕ преди 13 години
Колко прибраха в джоба ,ДПС и кмета на Търговище..?????Земя без пари ,комуникации за 7 мил.10 години без данъци..В завода работят хора от цяла североизточна БЪЛГАРИЯ само "турци" .От Търговище и областта са под 10 %.сега пак искат и ще им дадат..!!!!!!!!Само европа да не разбере за държавната помощ на частна ЧУЖДА фирма срущу подкуп!Дремете докато ви ОБИРАТ НАШЕСТВЕНИЦИ И ПРОДАЖ
319
2
 
4
 
! Отговори
KOCTA MOCTA преди 13 години
"На събитието присъстваха министрите на труда и социалната политика Тотю Младенов и на културата Вежди Рашидов."Вежди Рашидов?? :)) xaxaxax :))
318
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Бойко кабинета работи много добре и това дразни ГОЦЕ и БСП и това е факт
317
4
 
9
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Чуждите инвеститори? Браво! И в какво са инвестирали? В магазини, в които се работи по 14 часа? Евала. В Т Маркет, вчера сутринта на касата беше една женица в 8 сутринта. В 19:30 беше пак същата. Работното време е от 8 до 22 часа. Колко се събира на тази жена като работен ден? Но литовския инвеститор никой не го закача, нали? Той е стратегигески инвеститор, като МЕТРО, Кауфланд, ЛИДЛ и подобна ***. В БГ няма педприятия, няма селско стопанство. Там трябва да се инвестира, Бойко!
316
4
 
7
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Така, така, облекчавайте аджалите па после - олии Шанген не ни щие! Европа облекчавайте, щото те дават кинтите, а не турция! Ама с Европа ни съ краде, нъли! Затрихте тая държава! АЛЧНОСТ, ПРОСТОТИЯ И НЕНАСИТНА ***! Не разбрахте ли, че и с милиони и без - се си е 2м2 на гробището. Но и по бързо ще стигнете там, щото да си упазиш краденото си е голем зор!!
315
10
 
15
 
! Отговори
......! преди 13 години
Да го д.хат Бойко и всички мекерета,които ограбват Б-я !
314
10
 
28
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 13 години
"Борисов: Работим за облекчаване на чуждите инвеститориТурският холдинг "Шишеджам" поиска данъчни облекчения"Обещал съм на Доган бей - *** ДА НЕ ГИ ЗАКАЧАМ, А АЗ НЕ СЪМ КАТО ПРЕЗИДЕНТА. АКО НЕ ВЯРВАТЕ - ПИТАЙТЕ МИШО БИРАТААЗ СЪМ СЪВРЕМЕННИЯ РОБИН ХУД (под формата на данъци, осигуровки и прочие) - ВЗЕМАМ ОТ НАРОДА И ДАВАМ НА:-Мишо Бирата-Шишеджам, дамаджана и прочие...-В.Златев-ТИМСИ БАНКЯ-И всички дето си плащат за протекция...(досущ като в мутренските времена преди)
313
4
 
24
 
! Отговори
BG преди 13 години
най-ниските заплати ,а той се кефи ,станали сме *** и *** на ЕС,при еднакви цени вземат тридесет пъти по-големи заплати от нас ,ИНВЕСТИТОРИ=РОБОВЛАДЕЛЦИ С ПОДКРЕПАТА НА ГЕРБ!!!
312
7
 
32
 
! Отговори
Наивен преди 13 години
Боко Тиквата пак обикаля раята и реже ленти.Този *** трябва да бъде прибран в лечебно заведение и спешно лекуван.Комплексарство, грандомания, нарцисизъм и обикновена олигофрения-НЕЗАБАВНО!
311
6
 
32
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Аз не помня друг Премиер, освен Т. Живков, който да е рязал толкова ленти. Ама те и *** да построят , Той ще му пререже лентата.
310
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно БГ се е насочила към турска демокрация:)
309
2
 
4
 
! Отговори
do 299 преди 13 години
evalata bace
308
2
 
5
 
! Отговори
osman преди 13 години
kakvı oblekchenıq ve horata tam rapbotqt za po 100 leva nıgie sram i az sam turchin ama nito minuta ne bih rabotil v shishe cam tam 90% sa ciganq koi normalen chovek shte raboti za 3500 ili 400 leva oblekcheniq iskat zashto v turciq ne iskat oblekcheniq da vidqt erdogan kvo gi pravi kasa im gaza ot danaci