Борисов: Работим за облекчаване на чуждите инвеститори

Турският холдинг "Шишеджам" поиска данъчни облекчения
Обновена: 7 фев 2011 17:04 | 7 фев 2011 17:03,
341
Борисов: Работим за облекчаване на чуждите инвеститори
Премиерът преряза лентата на нов завод за автомобилни стъкла. Снимка: БТА

Правителството работи за облекчаване на чуждестранните инвеститори и насърчаване на инвестициите в България. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Търговище, където преряза лентата на нов завод за автомобилни стъкла.

Той е част от стъкларския комплекс на турската компания „Шишеджам”. От холдинга поискаха данъчни облекчения за големи инвестиции от Борисов, за да продължат да влагат средства в производствени мощности у нас.

Новото производствено съоръжение е на стойност 25 млн. долара и ще осигури заетост на 130 души. Заедно с новия завод до момента „Шишеджам” е инвестирала в България около 405 млн. долара в заводи за домакинско и плоско стъкло, за стъкла за бяла техника и линия за огледала. Осигурени са близо 1500 работни места.

Изпълнителният директор на „Шишеджам” Ахмет Кърман благодари на премиера за подкрепата, която българското правителство оказва на чуждестранните инвеститори. Той подчерта, че стъкларският комплекс е конкретен пример за синергията, породена от стратегическото партньорство между България и Турция.

На събитието присъстваха министрите на труда и социалната политика Тотю Младенов и на културата Вежди Рашидов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
5
 
3
 
! Отговори
до форума преди 13 години
тоя странджата къде се мотае?! ела да си кажем две приказки, че ми е много напрегнато.
266
3
 
4
 
! Отговори
MAPA преди 13 години
Събуди се събуди юнак балкански ! Не се ли наспахте бе роби!!!Утре какво ще оставите на децата ви? Комунисти и половина държава ли ?
265
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
намерил 130 работни места - хахахахахче то на ден има поне по 1000 нови безработни
264
2
 
3
 
! Отговори
Чудомор преди 13 години
269, прочетох те, ама съжалявам. Ти дано си добре. Кажи ми моля те какво е СИНЕРГИЯ?
263
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бойко комунижта ни разпродава бавно но сигурно,точно както гоце,болен,командира
262
7
 
2
 
! Отговори
ШИШЕ преди 13 години
Еиииии гладни червени *** . Вървете си търсете работа ,стига сте киснали по форумите бе битови отпадаци . Гладни и боси си бяхте и такива ще си измрете
261
2
 
3
 
! Отговори
до 265 преди 13 години
айде стига простотии. никой няма да направи подобно нещо. атака изпадна от властта, така, че шанс да се върне няма. не бъзикай хората. ей, аман от агитации.
260
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов: Работим за облекчаване на турските инвеститори,не на българските
259
2
 
4
 
! Отговори
Чудомор преди 13 години
Точно така 264, точно така. А слънцето изгрява от изток.
258
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние губим цяла Северо-Източна БългарияТърговище, Разград, Силистра, Шумен ... а след тях Варна и Русе
257
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ако българите не се събудят до 2-3 години турците ще искат република у нас както в косово и американците ще ги подкрепят бъдете сигурни.
256
3
 
0
 
! Отговори
до 260 преди 13 години
има ли вече значение кого точно ще назначат да ти одира кожата от гърба?! да ти яде хлебеца и да ти пие водицата?! дали ще е боко, чоко или не знам си какво. седи чичо ти, пиейки си скоча без лед и пушейки хаванска пура, решава, че ти си нищо и трябва да бъдеш третиран като нищо. той се гаври с теб, за да ти покаже колко си нищо, а ти не можеш нищо да направиш. следващият път ще ти назначи и *** от зоопарка и ти пак нищо няма да направиш, защото си добър и търпелив. защото обичаш хората.
255
3
 
5
 
! Отговори
иван преди 13 години
един път и аз да улуча и да не гласувам за тоя циркаджия!
254
3
 
1
 
! Отговори
Чудомор преди 13 години
260, вицът е хубав, ама само с плюене не става.
253
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отпечатали марка с лика на ББ, за повишаване на рейтинга му сред хората. След месец се разбрало, че тя пада от писмата. Назначили комисия от новия научен институт към министерството, за да установи причината. След 3 месеца работа и похарчени 3 млн. лв., комисията излязла със следните 3 резултата:1. Хартията е с отлично качество;2. Лепилото на гърба на марката също е с отлично качество;3. Просто хората не плюят от нужната страна.
252
2
 
1
 
! Отговори
на минуса преди 13 години
имало едно време една швейцария, където всички евреи вкарвали парите си в банки. в това време в германия се появил един звяр и взел та изтребил много от тези евреи и в банките останали пари, които никой вече не потърсил. и да ги е търсил, нямало кой да призане че има такива пари и да ги върне. по подобен начин един наш човек е загубил много пари и никой не зане къде и колко. обикаля един перничанин, но уви, не става. та този човек вече пише мемоари според мен.
251
2
 
3
 
! Отговори
Чудомор преди 13 години
Меркел и Камерън си менкат идеи за "по - мускулест стил при евроинтеграцията на мюсюлманите". Разбирай на мюсюлманите в Германия и Англия - само там. Лека му пръст на оплютия човек от Правец - той се опита да го направи преди доста години. А Шенген за мен значи : по-европейско поведение с мюсюлманите вътре и по-мюсюлманско с европейците вън. Просто сделка.
250
7
 
0
 
! Отговори
допълвам жеко преди 13 години
доган няма вече пари! фалира!
249
2
 
4
 
! Отговори
жеко преди 13 години
прочетете за какво е бил в затвора касим дал по времето на тодор живков и ще разберете какъв човек иска да вземе властта.
248
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
я ето къде отишла комисионната на хидроинженера Доган..