Неизвестно същество живее в езеро в Сибир?

Приличало на чудовището от Лох Нес
8 юли 2010 07:01, Елка Василева
162
Неизвестно същество живее в езеро в Сибир?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В най-голямото езеро в Западен Сибир е открито неизвестно същество – местните жители твърдят, че то прилича на чудовището от Лох Нес

На снимка, направена там, се виждат гърбът и плавникът на някакво животно.

Около езерото Чани, намиращо се в Новосибирска област, отдавна се носят страшни легенди за гигантски змей, който поглъща хора и добитък.

Като че те не са лишени от основания – през това лято в езерото са се случили цяла поредица от загадъчни произшествия.

Във водите на дълбокото езеро, чието дъно не могат да достигнат и водолазите, започнали да изчезват рибари и туристи. Телата на някои от тях и досега не са открити.

Преди няколко дни в езерото пред очите на всички по тайнствен начин потънал 59-годишен мъж. По думите на очевидци той е бил повлечен към дъното от неизвестно същество.

„С приятеля ми Имаментин Наурусов ловяхме риба с лодка на около 300 метра от брега – разказа пред Life News 60-годишният Владимир Голишев.

– На въдицата му се закачи нещо огромно. Бях в шок, никога не съм виждал подобно нещо. Приятелят ми се изправи в лодката, за да извади това същество, но то го повлече с такава сила, че обърна лодката.

Когато се оказах във водата, си свалих дрехите и заплувах към брега. Водата беше много студена, страхувах се, че няма да доплувам. Но слава Богу, размина ми се.

Мислех, че Имаментин плува зад мен, но на брега разбрах, че той така и не се е измъкнал от езерото“, казва Голишев.

На мястото отишли водолази.

„Извадихме на повърхността само кални ботуши“, коментира Константин Савинов от аварийно-спасителната служба в Новосибирска област. „Водолазите се гмуркаха, но тялото не беше открито“, каза той.

От милицията пък съобщиха, че двамата рибари са били трезвени.

Според официалната статистика от три години и половина насам в езерото Чани са се удавили 19 души.

Легендите, разказвани от възрастни местни жители, говорят, че в Чани живее неизвестно чудовище.

„Живея близо до Чани вече 80 години и в това езеро всяка година изчезват десетки хора – споделя Нина Доронина от село Квашнино.

– Преди три години там се удави моят 32-годишен внук Михаил, млад, силен. Служил е в спецчастите. В онзи злополучен ден Миша и негов приятел отидоха с лодка да ловят риба.

Езерото било спокойно, но внезапно лодката се разлюляла и се преобърнала. Приятелят на Миша доплувал до брега, а внукът ми загина.

Не се обърнахме към спасителите, сами наехме катер и търсихме тялото. Намерихме го едва два дни по-късно.

А четирима туристи от град Белово в Кемеровска област и до момента не са открити. Удавиха се преди няколко години. Нещо силно ударило моторната лодка, имало е силен удар, тя се обърнала, повличайки ги към дъното.

Един от мъжете се опитал да се бори за живота си, държал се за лодката, но също загинал. Тялото му беше намерено заедно с катера, а четиримата и до момента не са открити“, казва Доронина.

Езерото Чани се намира на 106 метра надморска височина. Площта му е непостоянна – между 1400 до 2000 кв. км.

Според много легенди около езерото има вход към мистичната страна Шамбала – страната на познанието на истината и просветлението.

През 2006 г. на летището в Новосибирск бяха задържани сътрудници от Тохокския университет в Япония, опитали се да изнесат контрабандно образци от водата (37 ампули) и от почвата (40 пакета) от езерото Чани. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
10
 
! Отговори
Az преди 13 години
Ще изядат чудовището, какво друго може да се случи!!
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От милицията пък съобщиха, че двамата рибари са били трезвени.a от милицията дали са били трезвени,и въобще човека писал статията дали е бил трезвен?
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Байкал е съвсесм друго езеро.
21
2
 
6
 
! Отговори
alex преди 13 години
Няма да се учудим какви ги сътвори от 86-та аварията в Чернобил ама ако прочетете цялата история много внимателно, ще забележите как няма нищо достоверно- да приемем, че на снимката не са успели да хванат чудовището... но дори и да има такава, Photoshop е по-велик- чудовището понякога яде хората, понякога явно не ги харесва, костеливи са.. или понамирисват на водка- руснаците не обичат полицията, търсят се сами- винаги има оцелялПрозира реклама на Шамбала?
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То в Русия само чудовища живеят, така че не се учудвам на новината.
19
1
 
0
 
! Отговори
Peev преди 13 години
18 ti q proveri nqk1de iz google kolko e d1lboko ezeroto Baikal!!!
18
0
 
27
 
! Отговори
Илиян преди 13 години
предлагам да пуснем в езерото 1 млн. от *** ни сънародници и да тестваме какво ще им се случи
17
1
 
2
 
! Отговори
Dave преди 13 години
Като сте започнали с чудовищата няма нужда да ходите нито до Лох Нес,нито в Далечен Сибир,още повече да газите в разни езера.Отидете в село Бродилово(може да го комбинирате с почивка в Лозенец,Царево,Варвара,Ахтопол и т.н.) и попитайте местните,те ще ви кажат за коя къща става въпрос.Успех на търсачите на силни усещания,къщата е реставрирана,но никой живее в нея,навремето имаше пазач,който я пазеше от улицата,понеже го беше страх,да влиза,дори и по светло.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Покрай всеки голям водоем се носят легенди и слухове за чудовища. Нормално е хората да се разнообразяват по някакъв начин.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много интересно как така дълбочината е такава, че водолаз не може да стигне дълбините? Както винаги се пишат пълни измишльотини... Проверете колко е дълбоко!!!!! 60% от езерото има дълбочина 2 метра, а най-дълбоката му част е 7 метра!!! Само глупости се пишат по тези новинарски сайтове!
14
0
 
4
 
! Отговори
Вот! преди 13 години
Здорово Менделеев!!!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Езерото е с размери 100 на 70 километра. Това си е цяло море!
12
0
 
4
 
! Отговори
км2 преди 13 години
Поправете грешката показваща размера на площа на езерото.
11
2
 
6
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Абе на никой ли не му е съмнително, че в повечето случаи все остава един да разказва. Намирисва на филм на ужасите и единия е убиецът ;) Иначе явно хората са много *** след като се носят легенди, че там върлува чудовище и има толкова утрепани, и те най-спокойно отиват да си ловят риба :) Поне да ходеха целенасочено да търсят чудовището и то да ги изяжда, ми те наще за риба и хоп изведнъж се превръщат в стръвта :) Разбрали са как се чувстват червеите на нашите кукички ;)
10
0
 
7
 
! Отговори
ник преди 13 години
Малко реклама,нищо лошо.
9
3
 
8
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: Ристо МотористоВзе ми го от устата! То е повече от ясно, че руското чудовище се подхранва с водка, за разлика от шотландското, за което няма по-естествена храна от уискито ;-)
8
0
 
8
 
! Отговори
чудовището преди 13 години
Е и аз тря'я да работя нещо :-)
7
1
 
22
 
! Отговори
lol преди 13 години
tova e hobota na drugarq Vladimir Putin
6
0
 
28
 
! Отговори
стг преди 13 години
приличало на чудовището от лох нес, че то и на марсианец може да прилича със същия успех
5
1
 
7
 
! Отговори
Джугашвили преди 13 години
Може и да прилича ама нема начин да не е по-долемо