Учени откриха: Мързелът се отключва на 7-годишна възраст

Препоръчва се по един час физическа активност
11 апр 2019 01:00,
10
Учени откриха: Мързелът се отключва на 7-годишна възраст
Снимка: архив "Булфото"

Мнозина си спомнят детството с игрите навън, но финландски учени установиха, че активността ни започва рязко да спада още от 7-годишна възраст, съобщи в. "Дейли мейл".

Още по темата
Децата стават по-мързеливи, когато тръгнат на училище, независимо дали преди това са били активни. През пубертета те са най-склонни да се откажат от спорта, който толкова са харесвали преди това.

Изследването е направено от екип на университета в Юваскюля. Специалистите призоваха да има повече спортни клубове за деца, за да се насърчава активният начин на живот, пише БТА.

"Тъй като физическата активност се стабилизира с възрастта и липсата на движение е по-разпространеното поведение, трябва да се насочим към малките деца, преди техните навици да станат постоянни", каза ръководителят на изследването Ириня Лоунасало. Родителите могат да повлияят на децата да спортуват и затова те трябва да получават подкрепа за това".

Британските здравни власти препоръчват за децата на възраст от пет до 18 години поне час физическа активност дневно, като каране на колело, тичане или спорт. Освен това е добре три пъти седмично да правят упражнения за засилване на мускулите и костите, като скачане. Четири пети от тийнейджърите обаче не се движат толкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
ГРУ преди 5 години
Хубаво ми е, хубаво ми е,бре!!! пп-Да живее мързела!Той е непобедим,бре!!!
8
4
 
0
 
! Отговори
до ГРУ преди 5 години
Браво, браво,браво господине!Хубаво ли ти е? ......
7
2
 
7
 
! Отговори
ГРУ преди 5 години
Така е недоволни родителю,така е бре!Кой как се уреди в Живота!Да живее МЪРЗЕЛА,бре!Наистина УМНИТЕ хора НИКОГА НЕ РАБОТЯТ(бачкат),бре!пп-А дали съм ттъпак-то Живота го показа!Ти който не си "ттъпак" бачкаш и плащаш осигуровки и нямаш пари за децата си,а аз "ттъпака"(ха ха ха!) пея и се смея,щото да си "хрантутник" е ПРЕКРАСНО,бре!!!
6
9
 
2
 
! Отговори
до ГРУ преди 5 години
И сега заради такива т#паци като тебе ни удържат пари за осигуровки.Вместо да купя на децата си нещо, парите ми отиват за такива хрантутни ци като тебе.
5
2
 
9
 
! Отговори
ГРУ преди 5 години
Няма и няма как да има по-велико човешко изобретение от така наречения "мързел",бре! Вече съм на бая години-60+ и едно нещо със сигурност съм разбрал за този времеви период а именно:Бачкат(работят) само ГЛУПАЦИТЕ,бре!!!Давам конкретен пример със самия себе си:за този период от досегашния си живот НЕ СЪМ БАЧКАЛ абсолютно НИЩО и се чувствам великолепно!Единствено съм "работил"върху себе си!ДА ЖИВЕЕ МЪРЗИЛА,бре!пп-Уточнявам,че не съм инвалид по документи и реално!Прекрасно е да си мързелив!!!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доказано е,че мързела е двигател на прогреса...Да са ни живи и здрави децата,пък времето ще покаже.Били мързеливи на 7...Аз пък не съм виждал работливи на 7 ...Ало,финландските учени?!?!?!1?
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, 2, освен това в училище убиват иначе вродената им любознателност, карайки ги да правят куп излишни и безсмислени неща на сила, а те няма как да се защитят.При смислена и качествена учебна система мързел не ги "хваща". Нищо подобно не са открили учените. Статията е смукана от пръсти.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Децата стават по-мързеливи, когато тръгнат на училище."Децата не стават по-мързеливи, а принудително обездвижени.Минимум по пет часа на ден ги карат да седят неподвижно, дори в междучасията не им позволяват да тичат.Децата не са мързеливи, ние възрастните не им позволяваме да се движат.
1
5
 
23
 
! Отговори
С други думи, преди 5 години
детето си е наред дотогава, докато животът му се състои в спинкане, папкане и игри.Щом се появят задълженията - ходене на училище - човек изведнъж открива, че го мързи.И с възрастните е така.