Еколози: Всичко в държавата е наопаки

Еколозите демонстрираха как всичко в държавата е объркано като мъжете се бяха облекли като жени, а жените - като мъже
22 ное 2007 11:11,
4
„Всичко в нашата държава е наопаки“ - този лозунг издигнаха днес млади природозащитници, които вече осми месец протестират в защита на „Натура 2000“.

Еколозите демонстрираха как всичко в държавата е объркано като мъжете се бяха облекли като жени, а жените - като мъже.

С големи букви бе изписано и искането за включване на цялата територия на Рила в европейската екологична мрежа „Натура 2000“.

Днес еколозите не бяха допуснати от органите на реда пред сградата на Министерски съвет и затова се събраха на площад „Независимост“ пред сградата на Народното събрание.

Според служителите на реда природозащитниците нарушават зоната за сигурност в триъгълника между сградите на правителството, президентството и парламента.

До актове за протестиращите не се стигна, въпреки предупрежденията за това от страна на полицаите. Един от лидерите на екопротестите, Генади Кондарев от сдружението „За да остане природа в България“, каза:

„Въпреки че в държавата ни всичко е объркано, мисля, че нашите политици няма да успеят да преметнат Еврокомисията с решенията си за „Натура 2000“. Днес точката за европейската екомрежа не е част от заседанието на Кабинета, но ние подозираме, че ще се направи опит да се прокара решение с точка 3, срещу която ние възразяваме. Това е точката за онези райони, които имат готови устройствени планове и затова не могат да станат част от „Натура 2000“. Настояваме тази точка да бъде махната от окончателното решение за „Натура“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Depressado преди 16 години
Не виждам причина да се жалваме...всеки път пищим от политиците, а никой не си признава, че пак ние сме ги сложили да крадат там...
2
0
 
0
 
! Отговори
Вальо преди 16 години
С или без Натура проектите Паничище и Перелик - поне по-голямата част си остават незаконни - защото по ЗАКОН няма право на строителство в рамките на националните и природните паркове, а и двата проекта - навлизат в парковете. Отделно в рамките на националните и природни паркове няма право на гола сеч - а по друг начин писти не се строят. Факта, че териториите не влизат в Натура - означава, че властта няма никакво намерение да спазва българските закони, които също защитават тези територии. Не трябва да се допуска още места да заприличат на Банско.
1
0
 
0
 
! Отговори
Диди преди 16 години
Добро утро , то отдавна всичко е наопаки ! Цялата ни страничка е надолу с главата .. лошо за нас младите братче , лошо ....