Книга за книга

Ако не сте от онези педанти, които искат първи и единствени да влизат между кориците на книгите си, следващата чудесна инициатива е за вас...
11 апр 2008 14:35,
Книга за книга
Снимка: davidrobertbooks

Ако не сте от онези педанти, които искат първи и единствени да влизат между кориците на книгите си, следващата чудесна инициатива може би ще ви вдъхнови. Особено ако харесвате стари книги, книги с история – както на писане, така и на четене.

От 5 април LiterNet стартира инициативата “Книжен пазар” - нов сайт за продажба, размяна и подаряване на книги от домашните ни библиотеки.

Това е система от услуги, която свързва притежателите на книги, които желаят да ги продадат, разменят, подарят, с онези, които искат да ги придобият и прочетат.

Става дума за книги, които не се намират в книжарниците, не са преиздавани скоро, но са важни за някого.

Книги, които са четени, пипани, понякога поокъсани, и все пак годни за най-великото приключение – четенето.

Идеята е да дадем нов живот на старите книги и да раздвижим застоялия въздух в личните си библиотеки.

Така ще се освободим от книгите, които сме прочели и няма да препрочетем; от книгите, които са ни подарени, без да са съобразени с нашите интереси; от книгите, които се повтарят по някаква причина в колекцията ни; от книгите, които са ни били интересни някога, но вече сме на друга възраст и от тях е останал само споменъти т.н.

Инициативата позволява всеки да предложи книгата, която не му е нужна, а също така да заяви търсене на заглавие, от което се нуждае. Могат да се включат и автори, които сами разпространяват книгите си, както и малки издателства.

Хубавото е, че първите три месеца всичко е безплатно, така че сега е моментът да намерите точното издание, което ви трябва.

Книжен пазар е на market.liternet.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание