Невиждан от години уличен ужас в Гърция*

Сблъсъците между полицията и младежките групировки продължиха цял ден, в Атина и Солун разбиват банки и магазини
7 дек 2008 18:21,
134
Невиждан от години уличен ужас в Гърция*
Снимка: БГНЕС

Уличната война в снимки

Протестите срещу смъртта на 16-годишния тийнейджър Александрос Григорополус, застрелян от гръцката полиция, продължиха и през деня в неделя, съобщи ВВС.

Демонстрантите атакуваха банки и магазини в Атина и Солун, хвърляйки коктейли Молотов, камъни и други предмети по сградите и служителите на реда.

По данни на властите поне 34 души са ранени в сблъсъците между анархисти и полиция.

Една жена е със сериозна травма на главата.

Улиците в гръцкия квартал Екзархия в столицата приличат на бойно поле, покрити със стъкла и отломки след бурната нощ.

Поне 70 коли в Атина бяха подпалени, много магазини – разбити и ограбени.

Това е най-тежката вълна на насилие в страната от години насам.

Според кореспондента на ВВС в Атина полицията изглежда безсилна да се справи със ситуацията.

В Солун над 1000 души излязоха на протест пред две полицейски управления и хвърляха коктейли Молотов по тях, а намиращи се наблизо банки бяха разбити.

По-рано през деня вътрешният министър Павлопулос призова за успокояване на обстановката и изрази съжаление за смъртта на тийнейджъра.

„Всеки има право да излезе на демонстрация за правата си. Но не и чрез унищожаване на чужда собственост и нападения срещу невинни хора“, заяви той.

И той, и заместникът му Панайотис Кинофотис подадоха оставки, но те не бяха приети от премиера Караманлис.

CNN съобщи, че срещу полицая, убил момчето, са повдигнати обвинения за умишлено убийство.

Уличната война в снимки

*Актуално към 20.10 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
2
 
! Отговори
Алфа мъжкар преди 15 години
обръщението пич само говори добре за него а ти си псевдо моралист
132
0
 
2
 
! Отговори
:::-::-::: преди 15 години
Трябва и в българия да стане такакакака. Да смажем банките, големите магазини, заведенията на баровците и тези за бързо хранене.
131
0
 
2
 
! Отговори
126 преди 15 години
Виж, това, че ползваш обръщението "пич" и споменаваш бельото на майка ми само доказва, че си абсолютен б****. Това, че се опитваш да правиш сметка на моите данъци също. Връзка между случая, който се обсъжда и кюфтетата на българските епутати реално няма. Само един лу*мпен може да прави подобни асоциации.
130
0
 
2
 
! Отговори
Мирослав Блажев - Ат преди 15 години
Да живее тоталитарната свобода на словото. В този смотан сайт за пореден път се доказва пристрастноста към левите утопии и комунистически безмислици. Вместо да се почувствам обиден че ми е изтрито мнението от снощи относно новината, ме кара да се чувствам победител над жалкото нищожно човече което ми е изтрило мнението, а оставя съвсем обидни мнения към България и всичко Българско от *** и турска страна. По този начин това което съм написал е вярно на не 100 не на 1000 а на 10000% че е точно така. Ако искаш да ядосаш човек го излъжи! но ако искаш да го озлобиш кажи му истината. С най-голямо удоволствие копирам новините от този сайт и никога не подавам линк към него. Не е достоен да бъде цитиран, жалкото, смешно комунистическо подобие на информационен сайт.
129
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ubitoto momche e ot zamozno semeistvo.Ziveiat v severnata chast(bogatshki kvartal) na Athens.Semeistvoto e naelo oxrana pred doma si, a sashto i dvama psiholozi se grizat za maikata.Ne moga, da si obiasna zashto tova tiho i vazpitano momche (kakto go opisaxa poznati) e predizvikalo s dumi i e xvarliolo kamani po policaite.Zalko, che smartta mu stana povod za tova grozno razrushenie na koeto e podlozena Athens.Tova ne e protest.Tova e divashtina.Po tozi nachin se otmashtava na obiknovenite xora - raboteshti (v magazini, hoteli, zavedenia...), sashto i sobstvenici na business i nedv. imushtestvo, turisti...
128
0
 
2
 
! Отговори
Асрт преди 15 години
Колко си прав. Всеки ден се моля да стане някакво чудо, та България да се обедини отново. Всикчко изглежда загубено...
127
0
 
2
 
! Отговори
Елинин преди 15 години
Така е пич, докато ние чакаме резултатите тук от разследванията, костюмари продават на м айкати бельото и трупат сметки в швейцарски банки. Данъците от заплатата ти отиват за храна на циг анина, и за безплатни самолетни билети и кюфтенца на дупетатите !!Така, че на всички като теб - приятно чакане...
126
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Едно е да се стачкува, а друго е да разсипеш града заради един неясен случай. Можеше поне да изчакат резултата от разследването...
125
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Застрахованото също некой го плаща, бе неандерталец...
124
0
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 15 години
Какви щети бе балъци ,всичко в Гърция е застраховано
123
0
 
2
 
! Отговори
VNC преди 15 години
Неуместно е да се сравнява положението у нас с този случай в Гърция.
122
0
 
2
 
! Отговори
Kreuzfahrer1096 преди 15 години
това, което се случва в Гърция, е показателно за тяхното общество. Ние сме овце, това е истината, и никой, ама никой, не може да ме убеди в обратното. Вместо да сме единни и твърди в позицията си, ние само гледаме сеир, когато поредната (браншова и мн. др.) организация излезе на протест. Ние заслужаваме да живеем в тази действителност, защото тя е наше отроче и едва когато се научим да живеем като отговорни хора ще имаме власт над съдбата си. И тук отново ни говори народната мъдрост: Каквото посееш, това ще жънеш!
121
0
 
2
 
! Отговори
VNC преди 15 години
става въпрос за хладнокръвно и редовно нападение над полицейски патрули в този квартал.
120
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Според АФП тийнейджърът е бил убит с 3 куршума. Двамата полицаи от атакувания патрул са задържани, а пред в полицейския участък, където ги държат, са се струпали десетки протестиращи.Министерството на вътрешните работи обяви, че започва разследване на трагедията. Според очевидци става дума за хладнокръвно извършено убийство. Преди 23 години подобен инцидент в Атина отприщи вълна от протести и размирици, продължили няколко седмици.
119
0
 
2
 
! Отговори
не ядяло коте риба преди 15 години
АCAB.
118
0
 
2
 
! Отговори
edin преди 15 години
а,много червени знамена!ето го отговора1
117
0
 
2
 
! Отговори
edin преди 15 години
да не заиграе мечката от комшиити и у нас!!!на това му се вика ,анархия,!а срещу нея се действа безкомпромисно,защото последиците са потресаващи!
116
0
 
2
 
! Отговори
Buz преди 15 години
Добре тръгнали бунт да правят, а тези магазини, коли на кого са??? Я се поставете, ако вашата кола замине, счупят ви магазина или най-малкото не може да отидете на работа. Не това е начина, ами да хвърлят бомби по парламента тогава! От друга страна искате полиция в трудни моменти, еми тая група 30 човека, ако е заплашвала реда и е тероризирала квартала,няма ли да искате някой да ги сплаши( убийството е мн крайна мярка и не я одобрявам). Не мислете, като коне с капаци, факторите са много!
115
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Заслушайте се към музиката съпровождаща клипчето и много неща ще ви станат ясни ...http://hk.youtube.com/watch?v=iuzvh_AOonI
114
0
 
2
 
! Отговори
dora преди 15 години
EDINSTVENIAT TOCHEN I ADEKVATEN KOMENTAR E NA n 110!!!