Комисия ще реши дали има данни за извършено от Софиянски престъпление

Въпреки че имаха право да излъчат свои представители в комисията, от ДСБ, ОДС и "Атака" заявиха, че няма да участват в нейната работа
7 окт 2005 10:50,
След гласуване и прегласуване със 146 гласа "за", 29 "против" и 3 "въздържал се", Народното събрание реши да се създаде временна парламентарна комисия, която да проучи дали има достатъчно данни за извършено тежко престъпление от народния представител Стефан Софиянски.

Това се прави във връзка с искането на главния прокурор Никола Филчев за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутата.

Председател на комисията, която е предвидено да е в състав от 10 народни представители, ще бъде депутатът от левицата Пламен Ранчев. За нейни членове бяха избрани още Добромир Гущеров и Йовко Йовков от Коалиция за България, Борислав Ралчев и Минчо Спасов от НДСВ, Христо Бисеров /ДПС/ и Борислав Българинов /БНС/.

Въпреки че имаха право да излъчат свои представители в комисията, от ДСБ, ОДС и "Атака" заявиха, че няма да участват в нейната работа. Асен Агов /ДСБ/ каза, че е бил назначен "другарски съд" и затова групата няма да се включи в комисията.

Срокът на действие на комисията е един месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание