Драган Дабич призна, че е Радован Караджич

Съжалявал, че не издържал до края на годината, надявал се Хагският трибунал да бъде закрит
23 юли 2008 08:46,
41
Драган Дабич призна, че е Радован Караджич
Драган Дабич призна, че е Радован Караджич. Снимка: БГНЕС

Сръбският вестник "Блиц" съобщава днес повече подробности около задържането и поведението на бившия лидер на босненските сърби Радован Караджич.

Изданието твърди, че при арестуването му в автобус № 73 в понеделник вечерта Караджич е твърдял, че се казва Драган Дабич, но пред следователите признал, че е Радован Караджич.

"Ех, съжалявам, че не издържах до края на тази година. До тогава Международният трибунал в Хага щеше да бъде закрит и аз щях да съм спокоен до края на живота си", казал пред следователя Караджич, който е обвинен в извършването на военни престъпления и геноцид по време на войната в Босна и Херцеговина.

В продължение на 13 години той се укриваше успешно, а само за месец, откакто полицията тръгнала по петите му сменил четири апартамента в Белград.

Радован Караджич имал два сайта в интернет, където били публикувани номерата на двата му мобилни телефона.

В сайта си, под името Драган Дабич предлагал лечение за различни здравословни проблеми като - нарушена сексуална активност, депресия, диабет, астма, епилепсия и аутизъм.

Неговото основно послание в сайта било "Винаги може да се помогне".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 15 години
............. КАК СЕМЕЙНИАТ ПРИЯТЕЛ НА НА ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ - ВЕНЦИ ДЕЯНОВ - ШЕФ НА МИТНИЦА СТРЕЗИМИРОВЦИ , А ПО - КЪСНО И НА МИТНИЦА ПЕРНИК , СА ОРГАНИЗИРАЛИ СЪВМЕСТНО СЪС СРЪБСКИТЕ МУ КОЛЕГИ ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА МАЗУТ , НАФТА , БЕНЗИН И ДРУГИ НЕФТО ПРОДУКТИ ! В ПЪЛНО НАРУШЕНИЕ НА НАЛОЖЕНОТО ЮГО ЕМБАРГО ОТ ООН , НАШТА ПОЛИТИЧЕСКА ВИХРУШКА ТРУПА МИЛИАРДИ , НЕ САМО НА СТРЕЗИМИРОВЦИ , НО И НА ГЮЕШЕВО , СТАНКЕ ЛИСИЧКОВО , ВРЪЖКА *** И НАЙ - ВЕЧЕ НА КАЛОТИНА ! ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ ИЗВЕСТЕН ПОВЕЧЕ В АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИТЕ И АНТИ РУСКИ СРЕДИ , КАТО АГЕНТ ГОЦЕ , ЗАРАДИ ПОРОЧНОТО МУ СЪТРУДНИЧЕСТВО С КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ , ПОД ОПЕКАТА НА РУСКОТО КГБ , Е ВИНОВЕН , НЕ САМО КАТО АКТИВНО ПОДКРЕПЯЩ ПЕРТО ДАЛАВЕРАТА ПЕРРОЛ СРЕЩУ ХРАНИ С ДИКТАТОРСКИЯТ РЕЖИМ НА САДАМ , А И ЗА НАРУШАВАНЕ И НА ЮГО ЕМБАРГОТО НАЛОЖЕНО ОТ ООН СРЕЩУ БИВША ЮГОСЛАВИЯ , ПОДОБНО НА ИРАК ! ТАКА , ЧЕ КАРАЖИЧ ДА БЪДЕ МАКСИМАЛНО ОТКРОВЕН ! КОЙ СНАДБЯВАШЕ ВАШИТЕ ТАНКОВЕ С ГОРИВО , ЗА ДА ТРАПАТЕ НАРЕД ??!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
slu6ay be palya4o maluumen ne izpolzvay pove4e tova ime za6toto tryabva da ima6 sartse za podobno ime a ti sas sigurnost se stryaska6 ot sobstvennata si syanka ti si edin malak i jalak ne6tasten komputaren plah mama sigorno te zaviva po pet pati na ve4er kakvo li znae6 ti za jivota be dyate sigorno i v kazarma ne si bil za tova po dobre spri da pi6e6 tapotii
38
0
 
0
 
! Отговори
DOKTORA NA KRAL li e преди 15 години
KOLKO 4ASA STANA NALI KAZA OSHTE EDIN 4AS PRED KOMPA I SI IZPIVASH HAPOVETE I LYAGASH ! ARI DA NE TE VARJAT S UMIRITELNATA JILETKA,TO BIVA NO 4AK PAK TOLKOVA DA OTKA4I 4OVEK 4E DA SE MISLI ZA /KRALI MARKO/ I DA RAZSAJDAVA VSE EDNO E JIVYAL 2000 GODINA NA TAZI ZEMYA, I E VIDYAL VSI4KO! moyto mom4e na tebe koy ti dava dostap do PC-to,da znaesh i toy/tya/ e lud/a/ kato tebe! are BEGAY ZA HAPOVETE 4E DA SI PO4INE6 MALKO!
37
0
 
0
 
! Отговори
fock Ya преди 15 години
ti si absoliuten bastun,vij v re4nika-IMENNO!!!!!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
Крали Марко преди 15 години
Еееее интелигентно момче,а нервничиш....вижам знаеш,че убивам се пише с У.....а да знаеш че ИМЕННО е с едно Н......така че марш в основното да си научиш урока! Не ми отговаряй.......предполагам и за тебе Ботев също е терорист....а не революционер?
35
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 15 години
Диференциалната диагноза е ясна,честито твоето е циклофрения.За джихата ми е ясно,не помня да съм го споменавал.Аз те посъветвах да не обобщаваш щото не може всичките мюсюлмани да са ти виновни за всичко,та дори и за днешния доклад на еврокомисията.Има имена факти и събития за това говорих.Ти си ми ясен,посланията ти също 1.Караджич мъченик,исляма гадост,а аз съм Крали Марко.Няма нужда да го повтаряш като папагал едно и също,това го разбрахме.Нямам намерение да ти отговарям повече,защото до твоето ниво не мога да падна.Имаш още 88 пъти до 100 и някой ще ти повярва.Интересно ми е какво мислиш за Евреите.Чакай да позная,носи се миризма на газ,но май не райски.Да не забравим и ***,да си направим сапунче,но откъде ще си вземем ароматни масла.Не те знам в кой век си и на кое място,но ако си хванеш такси до 4-ти километър ще си намериш много съмишленици,с които би се разбрал по добре.Аре със здраве.
34
0
 
0
 
! Отговори
До №33 преди 15 години
Виж сега.....май ти харесва ролята на ментор.Значи аз като съм си взел този ник не съм вред,а ти като си си избрал трите шестици се мислиш за умник.....и нещо повече.Това което казвам е самата истина-една от догмите на Исляма е джихата-свещена изтребителна война срещу друговерците/различните/ Това е факт и ако не го знаеш е за твоя сметка умнико....никоя друга религия не познава подобна гадост.Кажи че не е вярно?
33
0
 
0
 
! Отговори
do Krali marko преди 15 години
Казаха ти го просто и ясно пий си редовно хаповете и не избивай комплекси по форумите.Ти определно имаш нужда от лекар,иначе как можеш да обявиш Караджич за светец?За твоя информация на война няма НЕВИННИ.Това че ти четеш избирателно си е твой проблем.Ако имаш проблем с някой мюсюлманин си го реши,а не обобщавай за всички хора по земята,които изповядват тази религия.Кой си ти че се кръщаваш Крали Марко,защото и на малкия му пръст не можеш да му стъпиш или се лъжа?Поне пред Крали Марко напиши книжен поне да е по достоверно.Не очаквам да схванеш нещо,така че продължаваш в същия дух за да ни веселиш с прозренията си.Накрая съм ти извадил и извода да го смелиш по лесно,а именно:Назовавай нещатата с конкретните имена и конкретни виновници без да пътуваш из времето и да си вземаш каквото ти е изгодно за да не се получават из форумите писания от рода на ''исляма е разновидност на фашизма'',защото явно имаме сделка и на тоя'' умник'' му се дава нобелова награда за ''принос'' към историята на човечеството за грандиозното му откритие.
32
0
 
0
 
! Отговори
Крали Марко преди 15 години
до 26-ти си ми ясен.....за такива като теб Ботев не е революционер,а терористза 27 и 28-хубаво е че ви има,за да разберат наивниците какви мазни *** можете да бъдете *** гьотферени
31
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 15 години
*** Драган Дабич призна, че е Радован Караджич --- zakoroval nagıl Ubiec ste si plastas grehovete ....
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Джихат-рахатлък,тяхното разбиране на обратните ,единствено с оръжие се отстоявало.Всичко друго е неумишлена лъжа,защото и нормални са им възприели религията,единствено защото са били бити от тях,или поради незнание,защото ите знаят ,че могат да са обратни.Всички религии са на основата,кой как осъзнава обратното и какъв е начинът за да продължиш рода.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Друговерците-значи,всички други обратни или не,които не са съгласни да живеят като тях.За това винаги с оръжие бранят начина си на живот.Да ни би да ги натиснат да заживеят по друг начин.Какво да ги правиш-гей парада на глупавите крайно крайни.
28
0
 
0
 
! Отговори
doktora na KRAL li e преди 15 години
E NASHTO MOM4E - VSE SE MISLI ZA KRALI MARKO DAJE ONYA DEN MU KUPIHME I EDNA SABIYKA,OBA4E IZBYAGA OT LUDNICATA ,A TOY BIL TUKA PO FORUMITE ! SLU6AY SEGA -KRALI MARKO - SUTRI,OBED,VE4ER-TRYABVA DA SI PIESH HAPOVETE INA4E NE POMAGAT ! A ZNAESH 4E 4OVEK S TVOYTA DIAGNOZA MNOGO NE JIVEEE!
27
0
 
0
 
! Отговори
сос преди 15 години
ti kakvo tolkova te e qad ot musulmanite.Da ne si zverski iznasilen 4e gi mrazi6
26
0
 
0
 
! Отговори
23 преди 15 години
mngo mi se iska da te oprovergaya no ne mi se sliza na tvoeto nivo nyama da razbere6 ni6to za tova se otkazvam po dobre vzemi po4eti pove4e za vsi4ki religii po sveta vmesto da si gubi6 vremeto pred komputara
25
0
 
0
 
! Отговори
ANONIMEN преди 15 години
Те си мислят, че ще ни превземат с "оная си работа".Ние ще ги победим с акъл.
24
0
 
0
 
! Отговори
Крали Марко преди 15 години
Да ти кажа аз,макар мисля че знаеш....Религията,която изповядва насилие се казва Ислям-само там ще намериш такова нещо като джихат- насилствено налагане на исляма спрямо друговерците чрез безпощадна свещена война! Е това е...разбра ли сега?
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ti kato si tolkova na4eten kaji koya religiya na sveta izpovyadva nasilie ne stavayte sme6ni kato ne ste nayasno s nyakoi ne6ta pone ne pi6ete gluposti be hora
22
0
 
0
 
! Отговори
пак аз преди 15 години
не подкрепам по никакъв начин зверствата и убийствата на мирни хорице без значение вярата и етноса им, но ... винаги има едно но.Фактите са такива че предполагат резултатите от цялата тази дъндания. Поровете се за малко повече информация, проучвания и т.н. на тема мюсюлманство, близък изток, и т.н. и т.н. Фактите са че по ред причини не оцелява образованото и културно племе (гени) а оцелява необразованото, умствено ограниченто, живеещо в мизерия и т.н. В нашата мила татковина е същото - така е и навсякъде по целия свят. Умните и образовани хора, които движат прогреса и доразвиват човешката цивилизация постепенно си отиват - няма кой да пренесе гените им в бъдещето защото в нормалните, културни, възпитани и т.н. семейства децата са едно, най-много две.а в повечето мюсюлмански (и не само) общества се плодят като мишки и затова полека, полека превземат света.А то простотията и необразоваността подправени с малко фанатизъм знаем до какво водят.Разровете се малко повече и Звярът Караджич ще ви се стори същински ангел в сравнение с истъпленията на "другите".Познавам доста хора от други етноси и религии (да си го кажем директно - ***, турци, албанци, араби и др.) и да ви кажа - много, ама много малък процент са тези които носят духа на древните араби като Ал Хорезми, като великите арабски математици, астрономи и учени, малко са тези които имат някаква култура въобще, да не говорим за ценности, морал и т.н. - е те си имат тяхния морал, но той не е европейски, камо ли човешки - да си бият и таковат жените, да колят децата на братята си и т.н. Иска ми се да не съм тесногръд, и да уважавам различните и тяхната култура, но не мога да уважавам етноси и религии които учат да мачкаш, да убиваш в името на бога и да казваш "с оная работа ще ви превземем" - и така и става - в цяла европа са плъпнали и по целия свят и продължават да пъплят, и са нагли и безскрупулни и особено в нашата мила татковина покрай бате Доги така са си вирнали носовете че .... дано не съм прав и никога да не стават и тука неща като в босна, албания, дори и македония, дано никога не ми се налага да защитавам детето си от такива изчадия, че тогава жална им майка.А на сърбите - въпреки че винаги сме се плюли с тях щото природата ни е такава - балканска - ЕВАЛА им правя че се опълчиха срещу целия свят да защитят християнството и културата и е жалко че една християнска страна (не една а много) застанаха на другата страна, но те ще си сърбат попарата някой ден.Много се увлякохХайде останете си със здраве
21
0
 
0
 
! Отговори
Момчил преди 15 години
Съгласен съм с теб:)...преди всичко сме хора и не разбирам защо някой толкова се дразнят от различните.