Емин: Г-н Доган, чудовищен сценарий връща България в 1989-а!

Лидерът на ДПС зове прокуратурата да публикува писмото на неговия подчинен
27 окт 2008 22:05,
148
Емин: Г-н Доган, чудовищен сценарий връща България в 1989-а!
Доган зове прокуратурата да публикува писмото на неговия подчинен. Снимка: БГНЕС

Лидерът на Движението за права и свободи Ахмед Доган призова прокуратурата да публикува писмото на началника на кабинета му Ахмед Емин, който се самоуби в сараите му в Бояна на 17 октомври тази година.

"Настоявам прокуратурата да извади писмото на Емин, в него няма тайни", заявява Доган пред вестник "Труд".

Лидерът на ДПС е "учуден, че разследващите органи не оповестяват документа, към който има засилен обществен интерес".

Писмото е написано на лист от малко тефтерче, то започва с обръщението:

„Г-н Доган,
Никога не съм бил предател или изменник на родината си Република България. Всичко това, което става, е един чудовищен сценарий за връщането на България на равнището на 1989 година. Вие сте били и ще бъдете осторожник и защитник на националната сигурност на страната ни. Не се чувствам жертва или употребен. Това, което става - така е било писано...", написал Емин.

След това има няколко изречения за най-близките на Ахмед Емин.

Накрая в писмото той е написал датата и часа: 17.10.2008 г. - 12,30 часа.

Доган недоумява защо от разследването изтичали недостоверни факти за съдържанието на това писмо.

Има голямо разминаване и аз почвам да мисля, че това е нарочно, казва Доган.

Лидерът на ДПС подчертава, че Емин никога не е бил издигнат до ранг да му бъде дясна ръка или шеф на политическия кабинет, както той по всяка вероятност се е представял.

Той е отговарял за разпределението на държавната субсидия за партията.

"Трябва да установим картината, защо се е самоубил, сега търсим мотивите, редим пъзела. Разбирам колко обществото е потресено, затова ние имаме най-голямата полза от излизане на истината наяве. Не мога да разбера това мислене на хората - щом се самоубива там, където живее Доган, значи има нещо много страшно около Доган и ДПС - няма такова нещо", казва лидерът на Движението за права и свободи.

Доган пита и кой е пуснал в медиите, че Емин говори за 1985 година.

"Истината е, че той е предупредил за възможност от връщане на събитията от 1989 година, когато в България се развихри антитурската омраза, и това е новото в писмото", подчертава Доган и пита: "И прокуратурата знае, че за тази година става въпрос, и полицията знае, а защо не изяснява фактически нещата?"

По-рано в понеделник от Районната прокуратура в София съобщиха официално, че Ахмед Емин се е самоубил.

По случая е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийството, сочат данните на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички турци , които си мислят , че българия трябва да стане турция- да си ходят в турция.
146
0
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 14 години
кой каквото ще да си приказва, но турците трябва да си ходят от България
145
0
 
1
 
! Отговори
Атила преди 15 години
Явно някои хора тук, много обичат да трият неудобните мнения. И след това медиите в България били свободни за изказване на обикновенните хора. Просто това административно , което ми е изтрило четири постинга, да вземе и да се гръмне, за да не се наложи да я върши някои друг, тази досадна работа. *** и комунистическите ти нещастници ***. Че нямам все още хакерски програми, но това не означава че не мога да си намеря, ще го хакна този проклет сайт, пълен с комунистически ***. В моят блог, публикувам статии от този сайт, но никога не прилагам линк към сайта, защото не си заслужава честа да се рекламира комунистически сайт, където се трият неудобни мнения. Нека да вървят и да ме съдят за авторски права след това някои човеченца. ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ СТЕ ТУК! МОДЕРАТОРСКИ И АДМИНИСТРАТИВНИ *** ТАКИВА.
144
0
 
1
 
! Отговори
te4ko преди 15 години
СЕГА ЩЕ НИ ВЪРНАТ 20 ГОД.НАЗАД И СЛЕД 20 ГОДИНИ ЩЕ БЪДЕМ НА СЪЩОТО ДЕРЕДЖЕ.НАПРАВО НЕМАМ ДУМИ КАКВА Е ТАЗИ ДЪРЖАВА НЕЗНАМ
143
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
еййййй нещастници, стига с тая латиница никой не ви чете щото не става за четене
142
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Сега БСП и ДПС ни плашат с гражданска война. Тъй като всичко окрадоха и нищичко не могат да ни обещаят за догодина това им остана. Искам само да ги успокоят че ако почне гражданска война първите жертви ще са *** и бившите доносници от ДПС. Нали всички ги познаваме от малкия екран няма къде да се скрият.
141
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ченгесарско изпълнение! Винаги, когато ги навреш в ъгъла ченгетата почват да играят на "етническата" струна...Крайно време е да се изхвърлят и да се спре това изкуствено политическо деление на българи и етноси. Делението е само едно - Народа срещу ченгетата!!!
140
0
 
1
 
! Отговори
DINA преди 15 години
SAMO MADREZITE PRIZNAVAT GRE6KITE SI -A TI 4OVEK LI SI ILI ZVIAR PRO4ETI NE6TO OT MAGGAXAN ,KATO NEVIARVA6 NA NAI GOLEMIA BAZOB
139
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ей, много си ***, разбира се
138
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Недейте го критикува защото ако напусне политиката няма кой да ни управлява. Пак ще тръгнем из Европата да търсим цар, както е било след освобождението.
137
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
А, писмото е написано в 12.30. Лично аз, ако се самоубивам- няма дасе сетя да сложа час. Това първо. Второ. Това случайно ли, че първоначалната информация бе, че смъртта е настъпила около 13 ч., свързано ли е с часа на писмото. Трето - Емин е бил под силаен стрес при самоубииството, (от изследванията става ясно), защо какво го е предизвикало. Ако човек реши да се самоубие, той обикновено е спокоен след като е взел решението. Никога няма да научим нищо.
136
0
 
1
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
усет , дагоева .....Хем никой не му вярва , хен всички го знаят , че е крадлив , подъл и нагъл *** , и тръгнал акъл да дава........Вместо да си лющи малолетните на яхтата , като бате му Гоце....
135
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
abe nakraq vsi4ki 6e qdete na bozdogan rqzaniq
134
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Доган е окумен като зелка на тази снимка. Колко нещастна и уплашена физиономия само. Знае какво го чака...
133
0
 
1
 
! Отговори
кадир преди 15 години
Истината е че със смърта на Емин потънаха много сметки на Доган и ДПС тъй като той отговаряше за финансирането на партията и само той знаеше къде отиват парите..Затова Доган като научи два часа не иска да говори с никой и гледа в една точка,защото му изгоряха париците...поне голяма част от тях ..
132
0
 
1
 
! Отговори
много ходя у гората преди 15 години
Моя сценарий,извън града аресалити.Всеки може да бъде и ***.Да си натискате парцалите,а другото остави на нас.
131
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
KATO GO GLEDAM DOGAN, TOI SI E CHIST PEDOFIL.POGLEDNETE GO SAMO ?????
130
0
 
1
 
! Отговори
todor преди 15 години
А Доган откъде-накъде изнася конфиденциална информация по време на разследването и кой му дава това право? Веднага да се извика от прокуратурата на разпит !!!
129
0
 
1
 
! Отговори
Просветен преди 15 години
Според мен няма притеснения за сепаратиски настроения в Родопите. Първо , че там живеят много българи, които Доган представя за турци и второ че Турция не е Албания, т.е. е една сравнително светска държава и велика сила, и едва ли ще се намеси в конфликти с държава от Европейския съюз.
128
0
 
1
 
! Отговори
име преди 15 години
Лидерът на ДПС подчертава, че Емин никога не е бил издигнат до ранг да му бъде дясна ръка или шеф на политическия кабинет, както той по всяка вероятност се е представял.- А да взема и аз да се представям за дясна ръка на ***, щом така лесно става и ти вярват...и те оставят да го правиш...