Оценките на българските власти се нереални, заяви Скопие

Македонският външен министър: Нищо не потвърждава твърденията на София
1 ное 2012 17:55, Елка Василева
97
Оценките на българските власти се нереални, заяви Скопие
Никола Попоски. Снимка: архив, Reuters

Обвиненията на българското държавно ръководство за нарушаване на добросъседските отношения от страна на Македония и за дискриминационно отношение към македонските граждани, които се чувстват българи, не отразяват реалността, заяви македонският външен министър Никола Попоски, цитиран от македонската агенция Макфакс.

Според него няма нито един конкретен пример, който да потвърди твърденията на София.

„Тази оценка не отразява реалността. Не съм в състояние в момента да намеря нито един конкретен пример, който да представлява приложение на този тип квалификации в определено конкретно действие“, каза Попоски.

„Какво означава добросъседство? Смятам, че определението за добросъседство е искреност в отношенията. Ние сме изключително искрени в отношенията, при изграждането на добри отношения с всичките ни съседи. Това е най-висш приоритет и в такъв климат смятаме, че трябва да се градят отношенията предвид общото бъдеще, което очакваме да имаме в ЕС“, каза македонският първи дипломат.

На срещата си вчера с еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле президентът Росен Плевнелиев заяви, че е крайно време е управляващите в Скопие да приключат с антибългарската си кампания, с подмяната и манипулирането на историческите факти. Той допълни, че отговорният европейски подход към съседите и към следващото поколение е да запазим и съхраним историята такава, каквато е.

За съжаление в Македония се наблюдава тенденция на националистическа риторика, на дискриминационно отношение към гражданите с българско самосъзнание и поставяне на административни пречки пред българския бизнес, каза Росен Плевнелиев. Той допълни, че в основата на тази тенденция е едностранната интерпретация на историята в силно националистически дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До makedonec"vie bugarite i vo 5 evropski sojuza da vlezete koga nemate kultura gabe vi e"Мило дете, това що се отнася до култура мисля, че не се нуждае от коментар, по-скоро да прочетеш повече книжки.Но, тъжното е, че си вярвате! Имам много приятели в Македония и всички казват, че нещата не вървят на добре. Една от идеите е, че вашите управляващи искат да крадат (както беше и при нас) повече, и все повече, без никой да прави контрол над това(евентуално ЕС), но ще дойде и това време.
77
1
 
4
 
! Отговори
Климент, Наум и ... преди 11 години
Скъпи наследници на Кирил и Методи, Климент, Наум, Ангелари, защо пишете на латиница, а не на бащината си кирилица. Или и на вас трябва да припомняме да не се срамувате от своя род и език!
76
1
 
4
 
! Отговори
dan преди 11 години
До Makedonec И понеже сте свободни с дни висите пред посолствата за визи! А аз си влизам в БЮРМ само с лична карта! Хем виждате колко сте зле и пак говорите! Нещастници!!!
75
3
 
6
 
! Отговори
G8 преди 11 години
До MakedonecEi,da potarsi6 doktor,ako ve4e ne e mnogo kasno da ti pomogne...
74
3
 
5
 
! Отговори
G8 преди 11 години
До БългаринBravo!Ama ne za 1 godina,a za vinagi
73
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До Makedonec. Предлагам да затворим границата с Македония за 1 година и да видим чий *** тогава ще лижете. Вие сте по-зле от бясно куче, ти го храниш то те лае. Защо ли ви признахме измислената държавица???? Но с тази анти съседска политика няма да стигнете далече, албанците вече са ви хвърлили око и е само въпрос на време да да граничим вместо с "Велика" Македония с Велика Албания. А както се карате с нас и Гърците кой ще ви защити? Европа, Америка? Видяхме те как защитиха Сърбия и Косово.
72
3
 
11
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Понеже ти незнаеш аз ще ти кажа, най-просто е античното ти сръбско правителство, дето те е направило полу човек и дето цел свет ти се смее ! Правителството ти от сръбски келемета краде от тебе , оствяте без преспектива за бъдещето, нема пътища в Македония каде да си караш колата, нема пари за нищо щото с тех направиха Скопиския Дисниленд. Груевски ти се смее как може да му вярваш на глупостите и си мисли, че докато има *** като тебе ще има хляб и за него!
71
11
 
6
 
! Отговори
Makedonec преди 11 години
Mnogu prosti komentari, se gleda iljadagodisna kulturna tradicija. Vaka se zboruva vo Azija. Ne se znae koj e po prost, vie, srbite ili grcite. Ha haaaaaa
70
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 11 години
A viq antichnite makedonci s pismenost ot 77000 god v edin evropeiski sujuz nemojete da vlezete, a niq ako iskame i v 10 shte vlezeme! A za vashata kultura vsi4ki znaeme tupi maimunodonci1 Za bog makedon deto suzdal bqlata rasa, za Atlantida deto bila lulka na Makedonskata civilizaciq! Az mislq, che za vas maimunodoncite trqbva da napravqt vash si ES deto nai-mnogo pari da se davat za lechenieto na psihichno bolnite!
69
0
 
10
 
! Отговори
KZAMAK преди 11 години
МЪЖКИ ПОЛОВ ОРГАН ЗА СИТЕ МАКЕДОНЦИ-ПАКИСТАНЦИШИПТАР ДА ПРАВИ ЛЮБОВ С ВАС
68
2
 
8
 
! Отговори
american boy преди 11 години
Нагло сръбско прасе!
67
11
 
7
 
! Отговори
Samoil преди 11 години
Preteravte. Mnogu prosti komentari :( Ako e toa kulturnoto nivo na BG staro 1000 godini, togas sto da vi kazam ! Nisto. Poglednete sto bara od vas Brisel za sudovite i organiziraniot kriminal. So Makedonija si go vrtite vnimanieto na druga strana :(
66
0
 
9
 
! Отговори
Маминка преди 11 години
Тоя гледа, като насрано дете майка си.
65
1
 
18
 
! Отговори
Ванче преди 11 години
Никаква милост за тъпите македонски управляващи и зомбирани ***!Твърдост до край!Учете се от гърците ,турците, сърбите.Ако ние бяхме на тяхното място на шиш щяха да ни въртят.Твърдост до край,докато трайно не влязат в правия път.
64
0
 
21
 
! Отговори
?! преди 11 години
От социалистическа Сърбия се командва омразата на БЮРМ към БГ!В Сърбия българи е *** дума.Сърбите смятат,че българите са сърби?!В Белград са в паника от изявлението на Плевнелиев,че Македония пречи на регионалния бизнс и спешно повика македонския бизнес в сръбската столица.Нека си се събират,тъкмо да си поплачат заедно,защото ще си правят компания още дълго,тъпчейки пред вратата на ЕС!
63
0
 
5
 
! Отговори
... преди 11 години
Това са ти реалните оценки:
62
2
 
24
 
! Отговори
?оценки преди 11 години
Мр.Бий,когато се замерва с камъни българския посланник в Скопие,когато се отделя майка от тригодишно дете,затова,че е българка,когато Сърбия и Македония правят филм,в който се поругава българското знаме и се нарича българският народ с определението "фашисти",когато се изтрив от средновековни фрески думата "български" и се написва "славянски",когато се наричат български герои "-"македонски",когато български средновековни ръкописи се представят на изложбо в Брюксел като "македонски,или славянски"
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сръбскомакедонският филм-фалшификат е твърде конкретен пример,мистър Бийн!
60
2
 
15
 
! Отговори
МАКОВ преди 11 години
НАЙ-ПОСЛЕ НАШ ПОЛИТИК ДА БЪДЕ АДЕКВАТЕН НА МАКЕДОНСКАТА ИНВАЗИЯ!НИКАКВИ ОТСТЪПКИ ПРЕД МАКЕДОНИЯ!ТРЯБВА ТВЪРД КУРС ЗА ТЕЗИ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ПОЛИТИЦИ!
59
1
 
10
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Политиците им ще клекнат, птосто трябва да сме твърди и последователни!