Понта ще предложи за временен премиер министъра на отбраната Душа

Самият той дава оставката си пред президента тази вечер
4 ное 2015 16:53, Елка Василева
1
Понта ще предложи за временен премиер министъра на отбраната Душа
Виктор Понта. Снимка: Reuters

Румънският премиер Виктор Понта обяви в парламента, че ще предложи за временен премиер министъра на отбраната Мирча Душа, предаде агенция Аджерпрес.

В 16,00 ч. ще бъде последното заседание на правителството, ще благодаря на моите колеги и ще приемем последните документи, по които се работеше, след което тази вечер ще изпратя на президента Клаус Йоханис моята оставка и предложението Мирча Душа да бъде временен премиер, уточни Понта.

Още по темата

Той допълни, че е важно правителството да работи през следващите дни, защото има много неща, които не могат да чакат всичките политически и парламентарни процедури.

По-рано днес председателят на управляващата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня съобщи, че премиерът Виктор Понта ще се оттегли от поста. Това стана един ден след масовите протести, на които бе поискана оставката на кабинета заради пожара в дискотека в петък, при който загинаха 32 души.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Понта е разследван и като адвокат. Но, ако нашите *** имаха дори и частица от неговият съмнителен морал нещата биха били една идея по-добре.