SMS: Синове на Турция... започна преврат

Именно това съобщение изкарало хиляди хора срещу военните
Обновена: 18 юли 2016 19:58 | 18 юли 2016 18:00, Петя Славова
116
SMS: Синове на Турция... започна преврат
Снимка: БТА

"Синове на турската държава, в Анкара и Истанбул започна преврат. Има атаки срещу нас, ние трябва да излезем на улицата и да спасим държавата си".  Такова съобщение получили всички в Турция на мобилните си телефони в нощта на преврата. Така хората били призовани да излязат на улицата и да се изправят срещу военните.

Останалото е ясно. Стотици хиляди излизат и се изправят срещу танковете. Сред тях не е Христо Копано. Мъжът отказал да излезе, въпреки призива на държавата за съпротива. 

"Не са призовавали към боеве, а само да излезем. Но аз отказах, защото не знаех какво се случва точно и не исках да участвам в това", разказва Христо. 

А това, което се случило, след като хората излезли на улицата, било страшно.

Още по темата

"Хората взеха танковете, свалиха военните, полицаите ни помогнаха", разказва Кахар, който е подръжник на демокрацията, но не и на самия Ердоган.

"Нормално беше да се излезе на улицата, но не беше нормално да се режат гърла на военните и да се крещят религиозни призиви", коментира пред Нова тв друг мъж на име Хулей, който също не подкрепя Ердоган и политиката му.

Според него обединението на хората срещу преврата, е използвано от управляващите, за да спечелят повече власт. 

"За него това беше перфектната ситуация, защото сега той е по-могъщ от всякога. Сега религията ще вземе властта над цяла Турция, защото Ердоган има цялата сила и ние ще се изправим срещу много лоши времена, които се задават", смята Хулей.

Никой не знае какво точно се случва с Турция в момента. Христо Копано споделя, че никога досега не е ставал свидетел на подобна ситуация. Мъжът се чуди как не е имало траур, поне за цивилните, които са загинали. За тях почти никой не говори, а се смята, че жертвите са около 300 души.

Много хора като него не разбират за какво са митингите, прераснали в политическа кампания със скара, сцена и агитационни песни. Знае се, обаче че те ще продължат до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
3
 
! Отговори
До Шибириби преди 7 години
Оправете си Кене фа и тогава давайте акъл. Мароко е по-напреднала страна от Дупката.
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия питекантропи само като ги мерна и ми се догажда! Много гадно кривоглаво племе!
44
6
 
4
 
! Отговори
Turkis Force преди 7 години
.Prevrata v Turciya beshe totalen proval..neshto podobno na Aprilskoto vustanie! Predatelite shte razberat grehovete si...no veche e kasno!
43
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турци колят турци и крещят "Аллах акбар"...И тия мечтаят за ЕС ?!За нормален свят ?!Марш в арабската пустиня, там ви е мястото.
42
6
 
17
 
! Отговори
Мануел преди 7 години
Ердоган ще свърши като Кадафи
41
9
 
17
 
! Отговори
Загрижен преди 7 години
"Нормално беше да се излезе на улицата, но не беше нормално да се режат гърла на военните и да се крещят религиозни призиви", коментира пред Нова тв друг мъж на име Хулей, който също не подкрепя Ердоган и политиката му. Ако това е вярно а то най-вероятно е тка ... виждате ли някаква разлика межде турците и ИД !!!! Да убиват собствените си деца ... войниците са на по 18 години освен това са били разоръжени !!! Дайте си сметка какви хора са турците !!!!
40
6
 
3
 
! Отговори
Plamen преди 7 години
Tiq rqZni borgii kadeto da gi vidi chovek trqbva da gi machka tva e izmeta na chovechestvoto sajalqvam samo che *** ne gi e izbi do krak
39
6
 
13
 
! Отговори
българин преди 7 години
Дръжте се, братя, светски турци!
38
20
 
6
 
! Отговори
Turkis Force преди 7 години
Erdogan pokaza pred sveta kak se deystva sreshtu predatelite ...energichno i svetkavichno! Vsichki shte uvisnat na vujeto....do dni!!
37
14
 
7
 
! Отговори
Do 51 преди 7 години
Emi prosto ne sa kato vas gq urchetata. Smeli sme turcite, tipichno za muslumanite
36
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко трябва да са *** тези хора, че да излязат зарази един есемес да защитават Ердоган.
35
21
 
6
 
! Отговори
Turkis Force преди 7 години
PROUD TO BE TURK....HERITIGE OF GLORIUS HISTORY!
34
22
 
6
 
! Отговори
Turkis Force преди 7 години
TURKEY.....TODAY..TOMOROW..FOR EVER!
33
8
 
18
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Пуйкистан незабавно вън от НАТО! Да си ходят при ИДИЛ. Там им е мястото. Султан им се приискал. А бай Иван да не ви запука. Ще има казачок на Босфора май а хахаха
32
25
 
6
 
! Отговори
Смешни сте преди 7 години
Подкрепяме Ердоган и искаме да го направим Султан, вярно е. Не ми говорете за Ататюрк, който изкла ходжите и мюсюлманите.
31
15
 
5
 
! Отговори
Turkis Force преди 7 години
TURKIYE..EN BUYUK..EN GUCLU...VE IMPERIAL! YASASIN SULTAN ERDOGAN
30
6
 
27
 
! Отговори
ДЦ преди 7 години
Синове и дъщери на Турция, вие се отрекохте от наследството на Ататюрк за светска и демократична Турция.Подкрепихте един ислямистки без...ум... ец!Последствията от вашия недалновиден избор няма да закъснеят!ШЪ ду...ха...те супата!!!!!!
29
4
 
14
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Ахмед Доган е пълен аматьор в театрото за разлика от Ердоган. Трябва да си скаран с мисленето за да твърдиш че зад всичко това не стои турския диктатор. Добре, арестуваха военните участвали в преврата, но защо изгониха над 2700 съдии и защо Ердоган се оправдава че нямало как да пречи на въвеждането на смъртната присъда? Там накъдето се е запътил, не военните а самия народ скоро ще му махне главата от раменете, просто вече си е повярвал че е богопомазан.
28
6
 
8
 
! Отговори
Костурков преди 7 години
А Путин докога ще търпи Ердоган да му се мазни? Докато пак му забие нож в гърба ли?
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bog da prosti jertvite v turzia ujasno e straschno e erdogan e sa voenata prokoratura no tja e negova kak iskat da vlisat v eu takiva kato erdogan jena mu kade e demokraziate v turzia vinagi voenna diktatura gorkite hora