Обрат: Върнатите гюленисти всъщност искали убежище у нас!

Роднини на експулсираните опровергаха твърдението на МВР по часове
21 окт 2016 07:00,
93
Обрат: Върнатите гюленисти всъщност искали убежище у нас!
Снимка: архив, Булфото

Върнатите от нас гюленисти всъщност са искали убежище в България. Роднините на предадените на режима на Ердоган в събота турски граждани опровергаха категорично твърденията на МВР.  

По дни и часове те обориха твърденията, че заловените седем души при опит да преминат в Румъния не са искали нито адвокат, нито политическо убежище.

Още по темата

"Брат ми ми се обади от Русе и ме помоли да му изпратя снимка на личните документи, защото подават молба за убежище. Каза ми, че нямат проблем, защото са в България и ще подадат молба за убежище. Последно се чухме, когато ми каза, че ги карат към бежански център в България, а след това се обади от Одрин", коментира братът на един от експулсираните пред Нова тв. 

Трима от турските граждани са бивши служители на полицията, двама са учители. Те добре знаят законите. "И на мен ми казаха, че ще се възползват от правото си да подадат молби за убежище. Аз добре знам, че те са интелигентни хора. Брат ми каза, че няма да ги върнат, защото писмено са подали молбите си за убежище. Последно те са били в Любимец. Брат ми каза, че бежанският център прилича на затвор", обяснява брат на друг от върнатите.

През цялото време задържаните поддържат връзка с близките си и изпращат данни за местоположението си. От тях става ясно, че от 23.30 ч. в петък до 5.00 ч. сутринта в събота те са били в Любимец. От събота сутринта хората нямат връзка с близките си.

"Жена му постоянно плаче, не знае къде е. Детето - също. От 5:30 ч. сутринта в събота нямаме връзка с него. Аз лично се опитвам да се свържа с адвокати в Турция, но никой не се наема да го защити, защото се страхуват от турската държава, и не можем да получим никаква информация за него - защо е задържан, дали е задържан", допълва той.

Никой от близките не знае какво ще се случи със задържаните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До коментатор 80 !Не е нормално да се радваш на беззаконие и диктатура, особено пък в съседна държава ! По повод изложеното в статията - пълен срам за МВР и българската държава ! МВР изобщо да скрие флага на ЕС, защото очевидно изпълнява трети интереси ! Мен лично ме е срам.
68
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да излезе дебелата самопровъзгласяваща се за "мащеха!" На България и да каже пак чии интереси са над индивидуалните личности.Гнусни безочливи безсъвестни безскруполни животни. Всъщност и животни не са, защото дори животните не биха се държали така.
67
2
 
45
 
! Отговори
в турция е ужас преди 7 години
Дори адвокати не се наемат с тяхната защита ! Представете си какъв страх имат хората в турция ! "великият турски народ " най после си намери майстора в лицето на Ердоган ефенди ! Честно казано много се страхувах ,че турция ще се стане модерна и просперираща държава ,но след като Ердоган е на власт това е невъзможно и за моя радост турският народ ще деградира ,турският народ ще се превърне в стадо овце и ще върви натам накъдето Ердоган посочи ,а пътят е ясен - шериат и беззаконие
66
0
 
44
 
! Отговори
шантава държава преди 7 години
е България ! Връща хора в Турция ,където се закриват свободни медии обвинявайки ги че уж са хора на Гюлен ,вече над 150 медии са закрити ! Хората в Турция се страхуват дори да организират елементарен протест срещу режима на Ердоган понеже веднага ще бъдат арестувани обвинени и съдени ,че уж са врагове на турският народ ,сякаш Ердоган е турският народ ! Не мога да разбера какви доказателста представя турция на България ,та й връщаме тези хора и ги обричаме на сигурна смърт ?!
65
0
 
37
 
! Отговори
една се изцепи преди 7 години
"националната сигурност е по-важна от някакви си права"
64
0
 
46
 
! Отговори
аня преди 7 години
Ще им лежи на съвестта на управляващите и МВР това деяние. Срам за България!
63
0
 
41
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
До Анонимен 70Изобщо няма да им тежи. На тях не им дреме за хората.
62
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Бъчварката е една такава лежерна ...тази тетка освен да си демонстрира костюмчетата и факта колко е ограничена друго не прави ....а и да целува края на шлифера ...я нещо друго ...на божеството от Банкя -това също !!! Не я питайте по професионални въпроси -това полиция ,предаване на граждани на чужди държави ,спазване на правила ,човешки права ...това и е тъмна Индия !!Най слабия министър на МВР на целия преход -дори онзи Начев на времето бе класи над нея !!
61
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСТАВИХМЕ ЕДНА ТИКВА-ПСИХОПАТ И ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ДА УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ!
60
3
 
36
 
! Отговори
ДУМА преди 7 години
Борисов е приел условия на Ердоган - очаква се да изтекат в руски сайтове .Ще приемем и разселим 1 000 000 мюсюлмани от Афганистан , Сомалия , Йемен .Вече има приготвени пари от ЕС през Турция платени на България - 3 милиарда евро .
59
0
 
36
 
! Отговори
АНИНИМ преди 7 години
До До 18 BgТУК НЕ СИ ПРАВ.ТА КОЛКО ПЪТИ ОТКАЗА ДОГАН СРЕЩА НА ЕРДОГАН И МУ ИЗПРАЩАШЕ ЗАМЕСНИЦИ И ТОЙ СИ ОТМЪСТИ ЗА ТОВА КАТО ГИ ПОДКУПИ И ИМ НАПРАВИ ПАРТИИ .МАЙ ГИ ЗАБРАВИХМЕ ПЪРВО КАСЪМЧО С НЕГО НЕ СТАНАХА НЕЩАТА И СЕГА С МЕСТАН
58
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо бе, защо все ние трябва да сме измикяри на този или онзи, защо поне един път за разнообразие не се застане на достойна позиция и да се направи правилното. Защо ги връщаме тези хора, ми заради такива като тях Турция все още има светски характер. Дори формално да сме длъжни да ги върнем могат да се намерят вратички, казано е "Не всичко законно е морално, и не всичко морално е законно". Можеше да ги обвиним за нелегалното проникване, мярка за неотклонение и 2-3 години следствие.
57
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще ги разстрелят и кръвта им ще тежи на съвестта на нашите политици.Срамен ден за нацията.
56
0
 
50
 
! Отговори
Генерал Гоцев педала преди 7 години
Типично по български, пич карска му работа, иначе сме суверна държава-ама само на думи.
55
0
 
52
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
Да, нашите управляващи вече съвсем го удариха през просото. Склонен съм да вярвам на написаното в статията, защото подобен номер спретнаха и с турчина, когото случайно бяха спрели в Младост и случайно разбраха, че няма редовни документи и тъй като закона е над всички, надвечер същия ден човека вече беше в Одрин. Само не знам, защо толкова усърдно министър председателя на България се дупи на президента на Турция? Както бях заявил в предишен коментар, няма да видят глас от мен и моето семейство.
54
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да при Янукович.
53
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А добър ден! Прав бях че няма да се потули. МВР може да погазва правата само на етнически българи, номера не минава при останалите
52
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига вече с тези турски сериали духан и местан даже са ни в повече!
51
0
 
64
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Да точно това са били бежанци по всички критерии! Те са бягали за да защитят живота и здравето си !Тях обаче храбрите ни гранични полицай са заловили и любезно върнали на палачите им . Пълчищата джихадисти и терористи обаче свободно преминават границата ни и щъкат в страната ни ! Защо ли ?!?!
50
0
 
58
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
България я управляват лъжци и страхливци готови на откровен слугинаж за да им върви краденето безпроблевно!