Възродителният процес – новата дъвка на ДОСТ

Клип на партията към изселниците се върти в Турция
20 мар 2017 09:00, Златко Желев
189

В последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от Възродителния процес насърчава да се гласува за ДОСТ.

Клипът е черно-бял, използва архивни снимки и тъжен мъжки глас, който разказва:

"Помниш ли, братко, онези дни. Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни как ни откъснаха. Спомняйки си всичко това, гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете. Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава.

Още по темата

Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха, но едно нещо не успяха да вземат - приятелството помежду ни. Вървейки по този път, ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние. Ще бъдем едно цяло".

Звучи музика като в турски сериал, а внушението е, че трябва да се пътува към България за изборите и да се подкрепи ДОСТ (приятел на турски), защото това е своеобразен реванш за Възродителния процес.

Клипът е дълъг 6 минути и 12 секунди и е качен в профил в YouTube, посветен на агитация за гласуване за ДОСТ. Каналът е изцяло на турски език.

"24 часа" твърди, че представители на турското правителство постоянно агитират българските изселници в страната в подкрепа на ДОСТ.

Организират се и автобуси за 21 000 души, които да дойдат да гласуват в България. Така ще се избегне ограничението от само 35 секции за българските изселници в южната ни съседка.

Крайната цел е парламентарна група от поне 10-15 човека на ДОСТ, която да защитава турските интереси в новия български парламент.


189
Напиши коментар Коментари
124
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Много турци в България си я обичат и припознават Турция за своя родина ,
но жалкото е че от тях има и много простовати, неграмотни и страхливи като овце хора,
на които разчита местан .
123
1
 
0
 
! Отговори
P преди 4 дни
Ми тая прокорорка в Русе?? Малката пикла с голямата уста, но да била хубава, на *** май толкова им стават, на държавна сигурност също, но тя хващала, че глуха ли е да не хваща нещо, във слушалките се случвало всичко. И много разследва над Русе все да има радиация и да уродлясват.
122
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Bulgarskite turci ot mnogo akul nakraq shte si zapalqt kilimcheto.
121
0
 
7
 
! Отговори
феса преди 4 дни
До Анонимен 127

Точно тука живя и тука умря през 1987,и ни накараха да го погребем в християнско гробище,което доказва какви бяха времената тогава.Нищо против християните нямам разбира се.Въпрос на гледна точка.
120
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ДПС със Русия?
А Ердоган с Русия в момента, значи ли че ДОСТ Е руска партия?!
119
1
 
13
 
! Отговори
феса преди 4 дни
няма да гласуваме нито за ДОСТ нито за ДПС,нито за когото и да било,отказваме да бъдем съучастници в разграбването на нашата РОДИНА.ЯСНО?!
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
124 лъжеш
Татко ти е живял в друга държава по това време.
Затова България ви изучи и ви даде професия
117
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Забрана за двойно граждансъво! Тези, които сме избрали да стоим в България, теьи ще решаваме как и кой да ни управляват! Не някой си живеещ извън Страната!!
116
2
 
3
 
! Отговори
извън кошарата преди 4 дни
Едно не може да се отрече и ЕрГолям - УМЕЕ да хване СЪРЦАТА и УМОВЕТЕ, просто го умее и в това му е Силата. Много е добър в това отношение! И това роботи в пъти по-силно от колколкото -" ще ви дадем 1000 средна заплата".

ИДЕЯТА движи, НЕ "салама"!
115
14
 
11
 
! Отговори
fesa преди 4 дни
До гошо

Е как да не са гонили бе,като даваха 4-5 дена да напуснеш страната.А като трошаха надгробните камъни,като не ни даваха да празнуваме байрама,да се бъркат какви дрехи да обличам.Не даваха да се лекуват болни деца ако не си избереш българско име.Не искаха да продължим училище защото трябва да се работи на нивата,че Русия е гладна.И много много още неща.
114
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
Мързи!!!!
113
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това вече е достатъчно основание да закрият тая "партия" ДОСТ. Това е антибългарска кампания на българска партия. Цацаров да не се ослушва, а веднага да сезира прокуратурата.
112
0
 
25
 
! Отговори
а иначе преди 4 дни
КОНСТИТУЦИЯТА ЗАБРАНЯВА ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ..... Баси народа, грам инициативност няма. Роби били, роби ще са.
111
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Хахаха! Такава льжлива агитация не е имала никога! Турците по то време бяха много агресивни! Стачкуваха Хвьрляха камьни по полицаите за да идат в турция! Успяха да утидат в турцията като аслани, но се вьрнаха под строй като наср...
110
7
 
7
 
! Отговори
Istanbullu преди 4 дни
Izselnitsite nqma da glasuvat sa DOST.
Shte glasuvame za DPS.
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Спечелиха либерали в Холандия защото играха като националисти.Не пуснаха турския министър.А Франция разреши митингите.
108
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
БЛОКИРАНЕ НА ГРАНИЦАТА!!!!! ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВИ?!
107
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Местан и Дост лъжат. Не случайно си взе за дясна ръка оня Михайлов най-големия шъжец и спежиалист по фалшификациите.
106
2
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 4 дни
Т.н. "Възродителен процес" е събитие от миналия век, историците биха казали "от нашата най-нова история". Проблема е, че сега от Турция са решили да го използват за предизборната кампания на ДОСТ и нас и срещу тази намеса във вътрешните ни работи трябва да работят държавните ни органи. Добре е, че изгониха някой и друг агитатор от Турция, дано да продължават да го правят.
105
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ДОСТ е на 12%!