Борисов зове: Разум, спокойствие и единение в Македония!

Председателят на ГЕРБ разговаря с македонския президент
28 апр 2017 08:45, Елка Василева
97
Борисов зове: Разум, спокойствие и единение в Македония!
Раненият председател на Социалдемократическия съюз на Македония Зоран Заев. Снимка: Reuters

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе телефонен разговор с македонския президент Георге Иванов, съобщи пресцентърът на партията.

Още по темата

По време на разговора Борисов подчерта, че демокрацията не допуска насилие, и призова за разум, спокойствие и единение в Македония.

"Това е необходимо на всеки народ и във всяка държава", подчерта Борисов.

От своя страна президентът на Македония Георге Иванов изрази пред бъдещия премиер Бойко Борисов благодарност за съпричастността на българския народ, се казва в съобщението на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел телефонни разговори и с лидерите на СДСМ Зоран Заев и ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

От българска страна ще продължава постоянното наблюдение на процесите в Република Македония, въпреки че към момента няма непосредствени рискове за нас. Това е оценката на ситуацията след консултативна среща в МВР с участието на вицепремиера Стефан Янев, вътрешния министър Пламен Узунов и ръководителите на структури от сектора на сигурността. 

Над 70 души бяха ранени при сблъсъците в македонския парламент, избухнали след избирането на етнически албанец за председател на най-висшия законодателен орган в Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :) Заев ли ти е любимецът ?
54
5
 
27
 
! Отговори
българин преди 6 години
Като потомък на българи от егейска тракия - провинция Македония, мога да заявя следното--всички беди на БГ и всички национални катастрофи / като изключа управлението на комунистите и Боко Тиквата/ са идвали и идват от Македония. Стига сме се занимавали с тези диви хора. Да ги оставим и да не искаме да ги приобщаваме---най-добре ще ги приютят албанците.Помнете ми думата, колкото по -далече от Македония, толкова по-добре.Признах ме ги като държава, десетки отидоха на запад, като българи-стига!
53
3
 
12
 
! Отговори
гинеколог преди 6 години
До 52 ПсихиатърСпокойно колега. Вече съм намерил двама надарани африкански бежанци които ще им приложат специална "африкано.евроатлантическа интеграция" . Ще ги позаболи първия сеанс но после ще им бъде добре, с удоволствие ще поемат евроатлантическите ценности.
52
6
 
10
 
! Отговори
:) преди 6 години
Братя Българи,виждам че искате пак Груевски,ама по-голям анти-българин и сърбоман НЯМА!!!
51
2
 
16
 
! Отговори
ела бабо мецо преди 6 години
Зайграла Мечката при съседите......
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 4.5.2017 ще има подомна снимка с Тиквата, с разцепена кратуна.Ако не е насъскал милиционерите си да пребият народа или не се е скрил под расото на Патриарха.
49
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста са смешни социалистите. Много били, силни били, Бойко да се плашел, идело му времето, ама са само по форумите. Явно няма ли осигурен транспорт, сандвичи, пък и някой лев отгоре, няма как да ги накараш да дойдат до София.
48
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не го знам какъв е тоя Заев, обаче щом си пишат любовни писма с Борисов, ще кажа само едно - малко са го били.
47
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А по проблема мисля, че хората след като не могат да съжителстват заедно, следва да се разделят. Албанците да се отделят.Не трябва да се бият и трепят. И за нас важи същи принцип. ДПС и ДОСТ нямат работа в Европарламента и нашето НС, ако не го желаят.Да вървят в Кърджали и Меджлиса!
46
2
 
6
 
! Отговори
men преди 6 години
на крадлиф деду му пожелавам да стане като първородното си кръвосмешано изчадие а именно зеленчучец и да живэ ако иска още хиляда години. крадлив плазмодий. кофти ми е че така се негативизирам и изливам негативна енергия във форума обаче като се сетя за този сенилен темерутин и бандата му псевдо "юпита" - крадливи шушумиги и ми идва да ги избеся. умиргай *** кобургска гат.
45
3
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Бойко, гледай внимателно кадрите от Македония и ако питаш мен, бъди умен, не съставяй правителство. Корни ще се справи по-добре. Прати Винкела да си гледа хотелите по Странджа-Сакар. Не му е работа да е в управлението на държавата. А ти, по-живо, по-здраво, в Банкя, да си поливаш магнолиите. Айде, айде да се разберем кът хората, за да няма култови кадри като тия. Аз това исках да предотвратя.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албанец ли ке слагат за председател в македонски парламент . Е, сега кютеко не им се размина . Браво макета , пълните ми душата !
43
1
 
17
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Този Рачел порисофф умира от шубе да не го скастрят еейците и да му секне далаверката.Сън не е спал от шубе любимия ви еднокнижен хамон!
42
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се бунят Балканите, *** няма да изкара и този мандат. Не трябва даго пускаме да бяга!! Тук, на съд и връща това което е ограбил. Цецо Цървула, Свинетка, Влади Финансистчето, Главчо, Социоложката, Цецка Мамата, особени доктор Менгеле да си знаят, милост няма да има. Много има за бой, много!!!
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съберете се и вие 100 човека и врещете, явно става номера.
40
0
 
12
 
! Отговори
Психиатър преди 6 години
Професоре, прибирай се в стаята при Странджата, след малко имаш водношокова терапия! Писна ми от вас двамата, незнам вече какви агресивни процедури да ви назнача! И за обед да не си забравиш хапчетата! Розовите , нали знаеш?!! Синьозелените са за разхлабване, да не ги объркате пак със Странджата!
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имам мерак на някой за македонско тричене, това са най напред Опорочени патриоти!
38
0
 
10
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
До ПрофесорПрофесор по какво? Сигурно по писане на глупости.
37
1
 
22
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Евроеейския съюз се изказа в полза на албанците.Това за да се знае!!!За феновете на Брюкзел!!!
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждате ли, че македонците не са като българите! Добре, че са се определили за отделна държава и етност, иначе какв проблеми щяха да създават. А сега всичко мъдро, кротко, заспало, нахранено, задоволено, наебано порядъчно и мирни дни!