От Сърбия за Македония: Това е проблем на всички нас!

Вучич призова за успокояване на ситуацията в Скопие
28 апр 2017 11:07, Елка Василева
78
От Сърбия за Македония: Това е проблем на всички нас!
Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

Това, което се случва в Македония, вече не е само македонски проблем, а проблем на всички нас, които живеем тук, заяви сръбският премиер Александър Вучич.

Още по темата

Той призова гражданите на Македония да решават проблемите по мирен начин, предаде РТС.

Александър Вучич е разговарял по телефона снощи с лидерите от региона за ситуацията в Македония, включително и с Бойко Борисов, лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и председателстващия парламента на Албания Илир Мета. В тези разговори е било заключено, че успокояването на ситуацията е единственото възможно решение.

Според Вучич гражданите на Македония добре знаят и уважават начина, по който Сърбия се е отнасяла към гражданите на Македония, но и към държавата Македония.

По думите му това вече не е само македонски проблем, а става "проблем на всички нас, които живеем тук и е по-добре веднага да прекратим всички проблеми и да осигурим мир и стабилност за нашите деца".

"Моля всички в Македония – и тези, които са мои познати, някои и приятели, но и онези, които не познавам, да приемат това послание като добронамерено и отново да настъпят мир и сигурност за всички граждани на Македония, а в Сърбия винаги ще имате предан и искрен приятел", подчерта Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
5
 
! Отговори
do 70 преди 6 години
Думата "славяни" е измислена едва през 1532г от хърватина Винко Прибоевич, раздута от абатът Мавро Орбини и пренесена у нас през 18-ти век от Паисий.
67
2
 
7
 
! Отговори
куртуво конаре преди 6 години
а не бате македония е ваш проблем,вие я сосдадохте сега се оправяйте сами
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма 'велика албания', има албания в нормални граници. това е последната държава, която не се освободи нормално - части от техните етнически земи са в сърбия и македония и до ден днешен. а проблемът косово ще го има, защото наистина част от тази квазидържава винаги е била сръбска, а другата винаги е била албанска. сега просто с помощта на сащ албанците освен своите, заграбиха чужда земя - същото, което направиха сърбите с ссср и преди това с русия. а ние сме определено най-глупавите и неразбрали
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
иване, слагам ти минус, защото или си крайно неграмотен, или доста подъл манипулатор! 'народ' на югославия няма! никога не е имало, това беше изкуствено образувание, създадено чрез заграбване на няколко съседни държави, вкл. и нашата. там и до днес има конфликти, защото не може изкуствено да хванеш 20 етноса и да ги правиш всички 'югославяни' - доста от тях не са и славяни. мънкедония е едно малко копие на тази измислица и рано или късно ще замине в небитието. жалко за хората там, ще страдат.
64
4
 
6
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Преди арабската пролет, след падането на берлинската страна корифеите на демокрацията, в които искрено вярвахме допуснаха да се раздели народа в бивша Югославия, да е окървавят градове и села! Мълчаливо в началото допуснаха жестоките и кървави изстъпления на сърбите и подкрепиха кървавите действия можем да наречем отмъстителни на косоварите и т.н. Аз просто не знам, защо ООН още съществува! В Македония проблемите ще се задълбочат от етническото разделение.
63
1
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
До До 18Питаш за Искендер на Албански, да ти обясня ..Албанския Искендер няма нищо общо с Александър Велики .. Единия е Албански *** от Османската Империя и основава за кратко Албанска държава и е Национален герой на албанците , а Бюйюк Искендер (Александър Велики) е друг както си го знаем ние ....
62
3
 
4
 
! Отговори
makedonecot преди 6 години
pirinska makedonija i egejska makedonija se sveti zemji makedonski
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония е света земя Българска, Косово е света земя Сръбска
60
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оправия със шиптърите няма , време е за по радикални мерки
59
11
 
4
 
! Отговори
! преди 6 години
Точно руската намеса, директна(Черна гора) и индиректна , е причина за всичко.
58
1
 
3
 
! Отговори
ver преди 6 години
ama kak?nali e kravodaritelska aktsia na bolikgrad?
57
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбия губят Косово и се опитват да се компенсират с Македония.
56
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До валери 58 Албанците живеят от векове на Балканите,сръбският,агресивен националшовинизъм ги правакира.Сръбско-руската намеса въ вътрешните работи на бившите югорепублики,трябва да бъде спряна.Албавците са "опасни",когато отговарят на сръбската,агресивна провокация.Велика Албания е сръбска пропаганда,както твърдят в Тирана.Само в ЕС,с демократичните ценности и правила,ще има мир за всички.
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само българите+истинските македонци(а не посръбчените) имат полза Македония да е цяла.ЕС също не виждам да имат полза от разделение на Македония. На сърби не се доверявайте!Знаете какви ги свършиха в началото на миналия век заедно с гърците!
54
8
 
18
 
! Отговори
валери преди 6 години
Албания е заплаха за всички на Балканите, албанец без ножа си ./ като минимум/ не излиза на улицата , сащ и ес ги "подкрепят" в претенцийте им за балканско господство , сега ние трябва да сме единни !!!
53
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сърбите създадохте този проблем с лакомията и шовинизма си.
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
истината е една . когато 60-те години македонците пътуваха по цял свят и ни се присмиваха то беше благодарение на тито. те затова са благодарни .. а не на нас.
51
1
 
17
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Всички балкански политици се разшетаха оживено... явно усещат, че и на техния з*адник може да припари всеки момент?!?
50
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Сърбия все не и достигат територии.Додих,който признава само власта в Белград,открито говори аз отцепване от БИХ и присъединяване къмСърбия.Руски и сръбски ултраси опитаха атентат срещу Джуканович в Черна гора.Хърватите били "сърби",според много сръбски историци?!Сърбия е автор на антибългаризма в Македония,където управляват просръбски и проруски политици.Всички размирици в БЮРМса дело на Белград и Москва,за да могат"в *** вода,риба да ловят".Тяхно дело е провокацията към албанския етнос.
49
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 49 За каква"втара сръбска държава"бълнуваш?Сърбия е била по тези земи някакви си 20-ина години,по времето на сръбския цар,полубългарина Стафан Душан 14 век.И то с помощта на сърби и гърци..,след което той отслабва царството и то става жертва на османците.Сърбия е създала държава на българска изконна територия,затова днес има проблеми в БЮРМ.Сърбите все още сънуват Велика Сърбия,маскирана като Югославия,и вярват,че Путин ще им я даде.