Алекс Алексиев: Албанците стават най-многобройни на Балканите!

В Македония има опасност от нова война, каза той пред Bulgaria ON AIR
13 юни 2017 20:33, Елка Василева
79

Албанското население в Македония се разраства с такава бързина, че след 30-40 години те просто ще погълнат македонското, също както направиха и в Косово. Това каза пред Bulgaria ON AIR Алекс Алексиев, председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания.

"Всички мои приятели - сърби ми казваха, че Косово е и винаги ще бъде сръбско, въпреки това те избягаха оттам, когато населението стана 90% албанско", обясни експертът.

Според Алексиев това, което се е случило в Косово, се повтаря и в Македония.

"Албанците вече започват да говорят за "Велика Албания" и те са на път да станат най-големия етнос на Балканския полуостров", предупреди той.

Той предупреди също, че има опасност от втора гражданска война като тази от 2001 г., когато етническите албанци от Армията за национално освобождение нападат силите за сигурност на Република Македония в началото на януари.

"В страната има силно влияние на джихадисти, което се подклажда от Турция. Колкото повече се забавя едно решение, толкова по-лошо става", твърди експертът по повод етническия конфликт в страната.

Алекс Алексиев не вярва, че е възможно да се успокои напрежението в страната, ако тя влезе в НАТО и като единствено решение на етническия проблем той открива в разделянето на двата етноса в Република Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
4
 
! Отговори
постфактум преди 6 години
До Язе"много разбираш" от историята !!!! като прочетох твой коментар се сетих за една стара латинска поговорка "Timeo hominem unius libri" (страхувам се от човека на едната книга).азербайджан е било... боже господиии... четете бе хора четете специална литература по история от известни световни историци...
39
4
 
3
 
! Отговори
Язе преди 6 години
До bluesky1Сори, пич. Не си познал. Корените жители на балканите сме ние. Доказано е генетично. На територията на днешна Албания са живяли Илири, пак част от тракииските племена. Днешните албанци са преселници от Албанските планини намиращи се в Азербейджан. Преселили са ги турците с цел да се разправят с непокорното христянско население основно българи. Успели са както се вижда. Историята пази спомени за арнаутските погроми и преселението на сърбите на север и българите-арбанаси на изток.
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С риск да ме сбъркат с някой проруски *** - затуй виха, че Путин обяви македонската земя за родина на славянската азбука и награди Македония с орден за славянско единство. Защото официално, че това е славянска, а не албанска страна. Сега. наште го охулиха, че не бил казал, че е българска. Българската държава обявила ли е официално такава позиция? - Не. Откъде накъде ще искаме чужд държавник да го прави вместо нас? Много ни е мижава националната политика, а такива като Алекс поръчки изпълняват.
37
1
 
6
 
! Отговори
Буден гражданин преди 6 години
Тоя Алекс Алексиев, син на Райко Алексиев е бандит, но не много голям (какъвто е Станишев например). Взема пасища под наем от общините и получава пари, уж че нещо прави. Върти разни офшорки, ей с такива дребни далаверки се занимава.
36
3
 
11
 
! Отговори
Да, ама не преди 6 години
Решението не е да се раздели Македония на две, а да се обединят Македония и България. Дори обезкръвен българският народ е далеч по-многоброен от албанския - факт. В една обединена България албанците ще са 5% малцинство, изолирано в единия ъгъл на страната, ще си пази обичаите, но няма да има влияние в държавата. Да са живи и здрави, и те са хора.Всичко това Алексиев много добре го знае, но едно си бае - това, което са му заръчали.
35
0
 
11
 
! Отговори
румен преди 6 години
До хахахахахах Общо в Албания,Косово и БЮРМ са около 6 милиона,т.е. повече от българите и от сърбите.Смешно е да говориш за най-голям етнос на балканите,защото гърците са 11 мил. а румънците 20 мил.но самата идея Велика Албания е доста взривоопасна.
34
1
 
7
 
! Отговори
румен преди 6 години
До bluesky1 По 900 коли се регистрират дневно в КАТ-София.Повечето семейства имат по 2 коли и по едно дете. Това че няма място за паркиране и че прекарваш часове в задръствания не пречи да се обзаведеш с повече от една кола,но че няма място в детските градини е достатъчно основание да не правиш деца
33
6
 
16
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
То не може до 39г. да гледаш кучета, котки и хамстери, да си живуркаш по барове и дискотеки и екскурзийки, да имаш отворени и направо разтворени връзки с по няколко, и после албанците били виновни! Аре! Живея в София, в добър квартал, принципно съм от провинцията, но имам чувството, че блокът ми е кучкарник....има от 15 до 20 кучета във входа.....ами отглеждайте и възпитавайте деца бе хора! Албанците не са по-заможни от вас, но го правят... Освен това албанците са коренното население на Балканит
32
9
 
3
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Благодарение на ченгета като тоя родоотстъпник !
31
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1878 за самите сърби Косово, Ниш София и Плевен са Западна България. След руските подаръци след войната получиха гигантски апетит и всичко това стана Jе српска. Съответно като част от сръбският народ получихме и нации - македонска, торлашка, горянска, шопска и пр. След като направиха всичко да разкарат българите, заселиха с безопасни албанци. Не знаете, има цели докторати да се обясни топонимът Гниляне със сръбски произход. Е, сега вече е Джилян и въпросът се реши естествено.
30
2
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Е, вервай си. Към българите се отнасят добре, но към макетата понеже са от Марс, не.Евала ти на съжденията.
29
0
 
9
 
! Отговори
. преди 6 години
Стигнах до половината и си тоя пьт размина на Турция но сгреших ,оказа се целият му мурафет пак да хвьрля кал по Турция но услужливо мьлчи за Судитска арабия.
28
16
 
8
 
! Отговори
хахахахахах преди 6 години
Кви албанци го гонят тоя. Албанците нямат 3 милиона.
27
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ХОРАТА НАД 50 ГОДИНИ СА ИЗКУКАЛИ ОТ СОЦА
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Потомците на големио Саше, Ахил, Клеопатра и Самуил, създаделите на цивилизации, ще се справят с това. Държава на 10 хил. няма да изчезне лесно
25
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите от десетилетия третираха албанците,като хора от трета ръка,унижаваха ги и им отнемаха правата.Неуспешният опит ан Милошевич да сътвори Велика Сърбия и кървавия конфликт,който предизвика,създаде условия,албанският народ да получи свободата си в Косово.Сръбските приятели на "експерта"от видеото,си продадоха имотите в Косово на албанците и се преселиха на по-добри места,като"богоизбран народ".Никой не ги е гонил.За сърбите Косово е само територия,албанците там не са хора.
24
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е обкръжена от юг и запад от ислями а от север от роми и остава само морето на изток към Русия.
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ги пуснаха в ЕС заради базите на корабите и сега остава само война с Турция и САЩ докато се изселят от Европа.
22
3
 
6
 
! Отговори
до 31 от славянин преди 6 години
Явно и западна(ла) Европа благодарение на ''комунизма и русофилството си'' се превърна от бяла в черно-кафява правоверна територия, нали ''демократче''!? Същото важи и за черно-кафявата територия оттатък атлантика!
21
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
pishete samo na latiniza--azbukata na kolturnite narodi,a ne na grazkite shpioni.