Символичното значение на загубата на Ердоган

Турция преживява най-тежката икономическа криза от 17 години
1 апр 2019 14:40, Бойчо Попов
33
Символичното значение на загубата на Ердоган
Снимка: Ройтерс

"Трябва да приемем, че там, където спечелихме, завладяхме сърцата на народа си, а там, където загубихме, не бяхме достатъчно успешни".

Още по темата
Не, това не е анализ за футболен резултат, а идва от устата на човек, който не е известен със способността си за самокритика - държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Самият той обяви вчерашните регионални избори в Турция за съдбоносни. Страната преживява най-тежката икономическа криза от идването на Ердоган на власт преди 17 години и сега Партията на справедливостта и развитието (ПСР) и нейният партиен лидер бяха наказани. Анкара попада в ръцете на Републиканската народна партия (РНП) за първи път от над 20 години. В Истанбул, където някога започна политическата кариера на Ердоган като кмет, всичко ще зависи от всеки един глас. 

Така или иначе: въпреки огромното финансово, логистично и политическо превъзходство, Ердоган не успя да си осигури големите градове. И това не е само загуба на власт, но преди всичко горчива загуба на престиж. Това показва колко дълбоко е разочарованието от правителството и неговите икономически политики.

Нищо от хватките на Ердоган не помогна. Той не говори за реалните проблеми на хората. Прекалено голям е гневът на турците срещу едноличното управление на президента и административния хаос след две години политическо прочистване. Твърде дълбок е гневът на много хора заради високите цени на храните и кризата с лирата. Прекалено мрачна е перспективата за една систематична икономическа криза. Твърде тънко и неразбираемо е това, което президентът им предложи като мерки за подобрение.

Целия коментар четете в Investor.bg!

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СОФИЯ,ПЛОВДИВ,ВАРНА,БУРГАС,РУСЕ,БЛАГОЕВГРАД,КЮСТЕНДИЛ,СИЛИСТРА,ПЛЕВЕН,СЛИВЕН,ЯМБОЛПЪЛНА ПОБЕДА НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ НАД ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ,АМИН!!!!!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е така е при мюсюлманите. Законите са такива зада защитават мъжа. Отслабят ли закона , жените им се качват на главите и от разводи и убииство края не се вижда. .
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като видя някого така омотан в главата като това същество на снимката и го съжалявам много. Да накараш някого да ходи така омотано, особено лятно време си е живо издевателство.
24
4
 
7
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Над 300 ранени легко,8 тежко и 5 убити това са жертвите на вчерашните избори .Може даги мразим и ненавиждаме но комшиите се борят и са готови даже да умират в това което вярват.
23
1
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
След дъжд качулка ! Усети се ,че вкара турците в много тежка положение и сам реши да не манипулира и да не фалшифицира резултатите от изборите ! Ако искаше можеше да фалшифицира резултатите ! Сега явно е решил да остави на друга партия да се мъчи да му оправя лаййната ,които ги захлюпи на главите на турците ! А той ще си гледа президентската работа , дано и от този пост го изхвърлят , тоест той сам да реши да се оттегли защото ако той не иска да се оттегли ще намери начини да остане в политиката
22
1
 
5
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Ако нещата станат необратими, Ердоган може да поиска политическо убежище в България, но Бойко Борисоф от една страна също е на косъм от пропаста, а от друга се пише вече републиканец.
21
1
 
10
 
! Отговори
4614141 преди 5 години
Този загубиии. Прогресивните хора го шутираха, а това е само началото.
20
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека Европейската част на Турция от днес да се нарича - Южна Македония
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех цъки, защо не отиде да му бройш гласовете.
18
1
 
6
 
! Отговори
да преди 5 години
Ердо загуби Истанбул и Анкара. Айде няма какво да се спори. Да предава ключа на Истанбул и Анкара на Кълъчдароглу. aa.tr/en ето ги резултатите
17
4
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри преди 5 години
Ква е тая нинджа до Ердо?
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДАЙ БОЖЕ СЪЩОТО ЗНАЧЕНИЕ НА ЕРДОГАН ДА ГО ИМАТ И КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ!!!!
15
2
 
11
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Много анализатори, много нещо. По принцип не съм почитател на Президент Ердоган и няма и да бъда. Във всички анализи се изпуска очевидното - този кого анализирате управлява дълго време Турция и винаги ще има хора, които уважават постигнатото. Вие ги наричайте неграмотни и т.н В същото време в Европа, във Франция от дълго време не е имало лидер повторил мандата си. Не говоря дали са лоши или добри, но поне отчитайте фактите. Не изпитваш ли иване към противниците си то ти не изпитваш уважение ...
14
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ердоган е спечелил гласовете на плиткоумните из запустелите турски катуни!
13
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато стана менте преврата се разбра , че Ердоган ще почне да губи. И от тогава тяка вървят нещата.
12
10
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Местни избори няма как да бъдат спечелени или загубени в истинския смисъл на думата, защото са различен вид избори и затова няма как да се съди по техните резултати за резултата от едни парламентарни или президентски избори.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много се изказват. Почетния кога?
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До8. Много не ни интересува. Интересуваме Европеиската част кога ще се отдели от Азиатската.
9
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости на търкалета. Печели с 50% изборите. Властта е в него. Това че загу Константинопол няма да го свали от власт. На президентските избори пак ще спечели. Външната политика на Турция няма да се промени. А тя е груба намеса във вътрешните работи на балканите, купуване на политици, използване на малцинствата и на исляма като оръжие, износ на турци и колонизация на Европа. Демографските реалности не прощават. Останалото е либерален дилиpиум и загуба на връзка с риалността. А тя е плашеща.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега на Ердоган дали ще му направят чаламба, както на Кадафито?