Мицотакис сложи край на капиталовия контрол в Гърция

Възстановява се нормалното движение на капитали
26 авг 2019 15:35, Елка Василева
18
Мицотакис сложи край на капиталовия контрол в Гърция
Кириакос Мицотакис. Снимка: Reuters

Пълната отмяна на капиталовия контрол в Гърция обяви министър-председателят Кириакос Мицотакис в пленарната зала на парламента, съобщава "Катимерини".

"Днес обявявам още един програмен ангажимент, който става реалност преди срока, който сме си поставили. В сътрудничество с Банката на Гърция (централната банка - б.ред.) възстановяваме напълно нормалното движение на капитали. От днес капиталовият контрол е минало", каза Мицотакис.

Още по темата

Досега в рамките на капиталовия контрол, установен по време на икономическата криза, на гърците беше забранено да изнасят от страната над 10 хил. евро в брой на пътуване, да изнасят капитали на стойност над 4000 евро на два месеца, да теглят над 5000 евро в чужбина с банкова карта, да извършват редица финансови операции с чужбина по интернет и др., припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато преди два месеца написах тук,под една статия за Гърция,че пак ще има сиртаки и чупене на чинии в краката на певачките,много от вас ми написаха минуси.Е излезнах прав.А вие сте прости *** съм и аз,но достатъчно хитър да ви будалкам 10 години.Кога ще ги стигнем гърците?Кога пръдне рака там и когато издигнем бесило пред НС и МС.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато преди два месеца написах тук,под една статуя за Гърция,че пак ще има сиртаки и чупене на чинии в краката на певачките,много от вас ми написаха минуси.Е излезнах прав.А вие сте прости *** съм и аз,но достатъчно хитър да ви будалкам 10 години.Кога ще ги стигнем гърците?Кога пръдне рака там и когато издигнем бесило пред НС и МС.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помните ли един полиглот какво беше казал за Гърците. Забравили сте щото сте късопаметни. Та този банкянски Полиглот беше казал. Внимавайте да не ги стигнете Гърците. Внимавайте да не взимате по 800 евро пенсии и 13-та заплата и пенсия. Докога този Полиглот ще ви опрашва на задна, още 100 години ли.
15
0
 
1
 
! Отговори
дО 11 преди 4 години
Я дай хотела да видим! Да нямаш предвид цена в евро а не в лева ?
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ако има нещо сбъркано можело да се отмени.Защо тогава у нас толкова много неща има сбъркани но се оправдават ,че нямло как.Било прието вече????
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък да кажа още нещо, което на мен поне ми направи впечатление. Като седнете 5-6 човека на маса веднага ви се носи вода и лед и това не се плаща. Ако направите сметка за повече от 100 евро ви сервират диня, пъпеш или сладолед (по избор) като комплимент от заведението. Рибите можете да си избирате директно от един метален шкаф с лед, където ги слагат директно от лодките. Абе знаят как да ви вземат парите с кеф в Гърция. Е те това не знам дали някога ще го видя в България.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно не ми хареса в Гърция - ако плащаш по таверните с карта се мръщят и ти слагат 2% отгоре на сметката, а като попитах защо, ми отговориха, че банката им взема по 2% за картови плащания. Иначе всичко написано от хората дотук е точно така. Има и някакви смешни такси от по под 1 евро за някои участъци от пътища, но и това се преживява. Бензиностанциите в населените места не работят от обяд до 4 часа, което понякога е изнервящо.
11
0
 
7
 
! Отговори
Още по темата преди 4 години
Искам да добавя в тоя ред на мисли от колегите, че в Турция на Кемер 7 дни ултра ол-инклузив+ самолетен трансфер и всички вътрешни трансфери + 3 безплатни екскурзии и ежедневен шатъл за шопинг в близките молове (също безплатен) струва 690 лева - това е 5* хотел + СПА + физиотерапия + анимация за децата + аквапарк с 6 басейна, пързалки + спортна зала. А който има малко-повече време и финанси може да получи при резервация за 9 нощувки още 2 безплатни. Не знам просто с какво да сравнявам у нас.
10
1
 
9
 
! Отговори
М-да преди 4 години
Браво на гърците!!!!!! При разговор с грък...нашенецът му показал каква обща култура има,какви езици знае,какъв е днес индекса Дау-Джонс..... гъркът се почесал по тила и му рекъл:"Вие българите сте много начетени и умни,ама АКЪЛ НЯМАТЕ!!!!!! Ето това е !
9
2
 
3
 
! Отговори
До впечатления преди 4 години
Прав си!Проблемът идва когато шестимата свършат 30 евро с които са тръгнали.Изведнъж се оказва, че отново има бедстващи българи, оставени НС произвола на съдбата, а държавата не прави нищо!
8
2
 
11
 
! Отговори
Впечатления преди 4 години
Ей, хора, на Халкидики можеш да наемеш малка вила за 30 евро за 6 човека с оборудвана кухня, столова, печка, хладилник, миялна машина, 2 телевизора и т.н. Чудя се как при такива цени и има-няма 400км от София някой ще е луд да ходи на нашето черноморие където освен, че е скъпо е и мръсно и неуредено, да не говорим за такива непознати в Гърция неща като такси за достъп и паркиране, *** такси за чадъри и шезлонги, отвратително обслужване и т,н.
7
3
 
8
 
! Отговори
zoro преди 4 години
Мъдри хора и добри управници.Няма да видиш гъркиня да чисти метро или къщи на Острова-за разлика от българките,или по плантациите на Испания ,Италия..Мъжете им не хвърлят вар по строежите в ЕС,а се грижат за добър живот У ДОМА.Браво.Вие много мислите за поколенията си,та затова държавата опоскана до кости..
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия смениха Ципра и живнаха бре!Ние какво чакаме?
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ние вечната криза бате.Само ни натегат гайките и търпиме....:(((
4
2
 
16
 
! Отговори
Дошъл от почивка преди 4 години
Таверните са пълни, нощните заведения пращят по шевовете, тече живот на пълни обороти. Цените са като при нас, като плодовете и зеленчуците са по-евтини. Има бензиностанции с по 0.99 евро дизела, а маса народ от България ходи по аптеките в Гърция защото някои лекарства са двойно по-евтини. Пълно е с нашенци в Макри (където бяхме) - това е едно райско селце с перфектен плаж на 12км от Александруполис на Егея, даже менютата по таверните са на български. Гърците знаят да живеят.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето нямат криза вече,а ББ ни плашеше да не станем зле като гърците.Аз искам да съм като гърците зле с имот на морето и да мързелувам по кафенетата с броеница в ръка.
2
5
 
14
 
! Отговори
Фактите преди 4 години
Милите южни съседи явно не им пука за многомилиардния им дълг и си го подкарват както са си го карали над половин век ... с чуждите пари по таверните ... сиртаки, узаки, сувлаки и изобщо работата е "пей сърце". Тия хора определено са разбрали, че животът е днес и сега и че след като има луди да им дават милиарди заеми, те с радост ще ги похарчат ... пък после да ги връщат следващите поколения, ако изобщо върнат нещо. Мога да им акажа само едно искрено ЕВАЛА.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи комшиите пак могат да му отпуснат юздите.