Чернокожи гей войници от САЩ пребити в Хърватия, докато "туърквали"

Нападнати са в нощен клуб в Задар
21 окт 2019 20:05, Елка Василева
385
Чернокожи гей войници от САЩ пребити в Хърватия, докато "туърквали"
Кадър: YouTube

Двама чернокожи войници от американските военновъздушни сили са били брутално пребити в събота вечерта в нощен клуб в хърватския град Задар. Войниците, които били дошли на почивка в Задар от Вирджиния и Джорджия, са били нападнати по време на „туъркване“ в клуба, където открито показвали, че са хомосексуалисти, пише Zadarski.hr.

При нападението от страна на голяма група мъже американците едва са се спасили, като в крайна сметка са били транспортирани в спешното отделение на местната болница. Те са получили лекарска помощ, тъй като главите им са били разкървавени, имали са хематоми от получените удари.

„През изминалата нощ преживяхме един от най-лошите моменти в живота си. В клуба бяхме нападнати от група от 8-10 хърватски мъже. Никога в живота си не съм се чувствал толкова безпомощно. Изглеждаше, като че няма да ни пуснат живи“, разказа шокираният 24-годишен войник. Той е споделил първия си подобен опит в социалните мрежи, където е получил подкрепа от своите приятели от поделението, познати и приятели по цял свят.

От полицията в Задар потвърдиха, че през нощта срещу неделя в нощния клуб „Опера“ е станал инцидент, при който са пребити двама американски граждани на 25 и 24 години. Полицията е получила сигнала около 3,20 часа, като нападението е станало около 3,10 часа.

При нападението над двамата американски войници са участвали няколко неизвестни лица, които са им нанесли леки телесни повреди, удряйки ги с юмруци и нанасяйки им ритници по главата.

Полицията в Задар работи интензивно за установяване на самоличността на нападателите и причините за нападението. Засега нападателите се издирват за нарушаване на обществения ред, което е в сферата на нарушенията, но разследването ще покаже дали при физическото нападение над чернокожите гей войници е имало елементи на престъпление от омраза, което е наказуемо деяние, пише „Ютарни лист“.

„Пътуването, което започна толкова добре, приключи по толкова ужасен начин, но съм благодарен, че аз и приятелят ми сме живи!  Имаме няколко синини, но ще сме добре!“, каза 24-годишният мъж от Джорджия. Неговият приятел на 25 години от Вирджиния сподели в социалните мрежи същия разказ от болницата в Задар, където и двамата са настанени, охранявани от полицията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сериозно погледнато, сред "обpaтните" съм срещал и качествени хора. Честно казано нямам нищо против към тях. Хора като хора.
116
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После българите били расисти и нетолерантни.
115
28
 
9
 
! Отговори
ОТ ВЕКИ ВЕКОВ преди 4 години
ВИНАГИ Е ИМАЛО ГЕЙОВЕ . КАТО МЛАД БЯХ МНОГО РАДИКАЛНО НАСТРОЕН КЪМ ТЯХ. КАТО ПРЕВАЛИХ 50-те , СЪМ ДОСТА ПО СДЪРЖАН. ЖИТЕЙСКИЯТ ОПИТ МЕ УБЕДИ , ЧЕ МАКАР РАЗЛИЧНИ ТЕ СА ВСЪЩНОСТ МНОГО СИЛНИ И НАДАРЕНИ ЛИЧНОСТИ! ДНЕС ВСЕКИ ОТ ТЯХ МОЖЕ ЗАКОННО ДА СМЕНИ ПОЛА СИ ФИЗИЧЕСКИ , И ДА ПОПРАВИ ЛИЧНАТА СИ ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА! В ДРЕВНИТЕ ЕЛИНСКИ ДЕМОКРАЦИИ , ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ТЯХ Е БИЛО МНОГО ТОЛЕРАНТНО ! ЧУДЯ СЕ , ДАЛИ ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЙ , АКО НЕ БЕШЕ ГЕЙ , ЩЕШЕ ДА ОСТАВИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ТОВА ГЕНИАЛНО НАСЛЕДСТВО ?
114
2
 
37
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
По данни на Пентагона над 30 % от армията на САЩ за такива 'Туърк"-маниаци с нежни , меки китки и пухкави ду**пета . Не случайно разходите на армията за виагра за подпомагане "вдигането на самолета" и за психолози , да лекуват страхови неврози и панически състояния са НАРАСНАЛИ ТРИ ПЪТИ за последните няколко години . Той за това Тръмп ги изтегля от мисиите им в чужбина че бюджета на страната не може да им насмогне на памперсите и мокрите носни кърпички .
113
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хърватите са ги научили на дисциплина, каквато явно отсъства в американската армия.
112
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската дума за "толерантен" е "толepacт".
111
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За нас простолюдието толерастия, евро норминг и т.н. а паралелно "елитът", т.нар. епстайновци се гаврят с деца и косъм не им пада от главата?
110
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващия път ще внимават къде туъркват...
109
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanТя думата толерантен даже не е българска а е видоизменена от английскияВ нашия език не е предвидено да имаме такава дума
108
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ли беше най-силната армия в нато?
107
1
 
24
 
! Отговори
до Lan преди 4 години
Абсолютно вярно. Ето, че научиха нещо ново и със сигурност няма как да го забравят. Всеки път когато влязат в балкански клуб ще си спомнят за онези уроци по самоконтрол и дисциплина.
106
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами размахвали са *** пред всички и хората просто са решили, че желаят да им ги наритат.
105
2
 
17
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Бау, според балканските схващания боят изгражда :)! Ся със сигурност няма да имат повече подобни проблеми НИКЪДЕ по света.
104
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би не е добра идея да денсят голи по прашки в хетеро бар?Американски войник приет в армията заради квота гласувана от извратено лоби черен и хомосексуалист.Има ли по-долно дъно от това?
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Швуле-Бау вземи отговори на хората каква е тая чуждоземка "туърквали"
102
1
 
20
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Бау, :) макар и нова, думичката си е съвсем точна. "Толерастия" значи насила налагана толерантност към неща, които хората не са готови и НЕ искат да приемат! Изопачаване на традиционните за обществото схващания и най-вече сменяне на местата на представите за добро и лошо.
101
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Хората са забравили, че не са си в къщи. Нормалния човек прави забележка."Обикновено когато си на гости в друга държава, трудно би забравил, че не си си вкъщи.
100
10
 
3
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До Lan (пазещия репутация)Връщаме се на това, което казах преди. Хората са забравили, че не са си в къщи. Нормалния човек прави забележка. Селянина/неандерталец - бие ...
99
0
 
8
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Бау, ами определено не е редно някой друг да определя! Щом не е редно да се ходи по бански, гостът е длъжен да се съобрази! Има и избор - да не ходи, щом не му харесва.
98
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно не знаят, че тука такива като тях се показват навън веднъж годишно зад полицейска блокада. И не е само защото ушевите също са от техния отбор.