Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ

Той помоли за помощ Гърция
13 май 2021 20:55, Нели Христова
185
Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев поиска помощ от Гърция за намиране на решение на проблемите с България, съобщава македонският сайт Алсат, цитиран от БТА.

Заев е в Атина за участие в Делфийския икономически форум. Според северномакедонският премиер "въпросът е измислен" от България. "Не мога да ви обясня какъв е проблемът сега, защото проблемът е смешен и несъществуващ", заяви Заев, цитиран от Алсат. Той все пак изразил оптимизъм за разговорите със София, обяснявайки, че процесът е забавен поради изборите в България.

Същевременно вторият министър на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис съобщи, че Атина не е съгласна с евентуално разделяне на Скопие и Тирана по пътя им към ЕС.

Бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън също призова България да вдигне ветото за началото на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. На форум на Атлантическия клуб той припомни, че евроатлантическата перспектива на региона е била един от факторите за урегулирането на кризите на Балканите.

"Когато България правеше стъпките за НАТО и ЕС, хората в региона мечтаеха за членство, защото го смятаха за най-доброто решение, за край на насилието в региона. Затова призовавам България също да вдигне ветото за членство на Република Северна Македония. Никакви исторически различия не би трябвало да са над нуждата, над императива за обединение на Западните Балкани и ЕС", каза Робъртсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СитНие ги признахме първи, ние ще ги пратим там където слънце не огрява :)) Макетата може да са криви, ама по криви от техните създатели "татарите" нема :)) Всички комшии го знаят това, само макетата си правят оглушки, мейби щото ги смятаме за свои :))
93
3
 
19
 
! Отговори
Сит преди 2 години
Лошото е , че ако не влезат албанските зайци (плодят с емного) ще превземат Македонско и ще отцепат 1/2 барабар със столицата. От друга страна да се отричаме от нашата история заради сръбски и комунистически простотии не е редно. Много е шит но това е. Относно Македония , да не забравяме че Гърция държи най-големия дял и там все още има български корени. Още се помни де Апостол войвода е бесил андартите. За македон да прочете гръзката книга за българския дявол (Апостол Петков Терзиев)
92
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да им теглин един мощен шут, както го направиха гърците и повече да не се занимаваме с тези наследници на гейщината на Македонски.
91
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Голям страх ги тресе, сърбите и власите в Македония, страх, че парсата ще свърши. "Татарите" няма да ви пуснем. Смешното ВЕТО от фрегидната *** остава.
90
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С това мислене на македонския премиер направо към 30-40 годишна пауза ке одиме :) :) :)
89
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяха първо антички-преки наследници на Александър Македонски,гръка, "едно име имаме", после се отрекоха от него с Преспанския договор. Кой знае утре, какви ще се събудят?
88
1
 
14
 
! Отговори
Ха, ха! преди 2 години
До MacedonАми с вас нямаме нищо, но прадедо ти е бил татарин!
87
1
 
16
 
! Отговори
Да преди 2 години
До MacedonКога да го връщаме? Вие ли ке дойдете да си го земете Пиринскиот дел? Ке ви чекаме!
86
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БРАТ ПАИСИЙГарантирам ти че никой българин не мрази макетата, просто презрение :)) Ние всъщност никой от съседите си не мразим , мейби гледаме подозрително към турците, но общо взето обичаме всички, те ни отвръщат с омраза :))
85
0
 
0
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
До АзГрешка, не е за теб!
84
0
 
0
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
До АзВие котараците да не ги имате за тигри?
83
0
 
12
 
! Отговори
Да преди 2 години
До Анонимен 82Ама статуята беше на Александър Велики, но сега е на конник! То и летището им беше Александър Велики, но сега не е!
82
1
 
16
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Омо, *** пак мечтаят за Пирин ха-ха! Българският народ не разрешава, нашите политици са никой. Ветото остава за дълго, няма време за вас имаме по важни дела от вас, изпуснахте шанса.
81
1
 
18
 
! Отговори
Йсдкдидикдбе преди 2 години
Северна Македония и историята й са смешни и несъществуващи! Тоя боклЮк обиколи цял свят за да плюе по България. Точно гърците нямат право да оказват натиск, след като 20 години блокират с.м.
80
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дръж се БГ!България се намира точно там където има всекакви интереси, нормално е да действат всекакви служби у нас :)) Макетата ги изключвам, щото са ни смешни, плюс това немат ресурс :)) Те са 2 милиона като 600 к са албанци, плюс това са изкуствено създадена държавичка :)) Те за това крадът от нашата история, щото без Александър немат нищо :))
79
8
 
2
 
! Отговори
до сърбоман и 71 преди 2 години
Другари шпиони, вашите шпионски номера щяха да фащат дикиш в отминалия, 20-ти век.Мили другарчета, вече не.И морзовата азбука я пенсионираха.Колкото и да се напиняте да се пишете "сърбомани", сърбите, както и македонците са наши приятели, наши братя, роднини!!!Разбира се, като роднини винаги имаме спорове, без тях не може.Нормално е да спорим!Но няма сила, била тя руска, която да раздели българи, македонци, сърби!
78
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
78 Демагог, обща е историята преди, да се създаде със заповед на Коминтерна, по насилствен начин, изкуствено, след инженеринг на българския диалект, "македонската нация"и "македонския език". След 1945, северомакедонците си имат своя история и език.
77
1
 
22
 
! Отговори
Дръж се БГ! преди 2 години
България никога не е имала по-коварен враг! Мислехме, че това са гърците или сърбите. Македония надмина всички очаквания! Претенциите й към нас не спират - и териториални и за несъществуващо "македонско малцинство". Фалшивата история е само параван! (Македония е сръбско ***)
76
22
 
2
 
! Отговори
Macedon преди 2 години
кога е го вратите Пиринот.слобода за Пирин
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВАнче МихайловТърсят си признанието за нация , не искат да са българи сърбетата :)) Затова имат статуя в Скопие на етническия грък Александър Велики, до там им свършва историята :)) Гадните българи са ги поробили, сърбите са ги освободили, все в сферата на фантастиката :))