Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ

Той помоли за помощ Гърция
13 май 2021 20:55, Нели Христова
185
Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев поиска помощ от Гърция за намиране на решение на проблемите с България, съобщава македонският сайт Алсат, цитиран от БТА.

Заев е в Атина за участие в Делфийския икономически форум. Според северномакедонският премиер "въпросът е измислен" от България. "Не мога да ви обясня какъв е проблемът сега, защото проблемът е смешен и несъществуващ", заяви Заев, цитиран от Алсат. Той все пак изразил оптимизъм за разговорите със София, обяснявайки, че процесът е забавен поради изборите в България.

Същевременно вторият министър на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис съобщи, че Атина не е съгласна с евентуално разделяне на Скопие и Тирана по пътя им към ЕС.

Бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън също призова България да вдигне ветото за началото на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. На форум на Атлантическия клуб той припомни, че евроатлантическата перспектива на региона е била един от факторите за урегулирането на кризите на Балканите.

"Когато България правеше стъпките за НАТО и ЕС, хората в региона мечтаеха за членство, защото го смятаха за най-доброто решение, за край на насилието в региона. Затова призовавам България също да вдигне ветото за членство на Република Северна Македония. Никакви исторически различия не би трябвало да са над нуждата, над императива за обединение на Западните Балкани и ЕС", каза Робъртсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Триенето на коментари по магически начин ще спре, когато бъде разкрит Делян Пеевски!
73
0
 
10
 
! Отговори
цар Киро бУгарски преди 2 години
Държава дето прави вино и ракия от тикви не ми я хвали.
72
4
 
19
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 2 години
Обща...история с РСМ нямаме.България не може да има...обща история със самата себе си!!!!!"Добросъседство и приятелство" значи, че ние ще сме ощетени.Нямаме"обща история"защото макетата нямат история.За да имат,трябва да откраднат нещо от нас и ние пак ще сме ощетени.За какво ми е общо бъдеще с хора,които си опропастиха гените?Това са ***!!!
71
1
 
23
 
! Отговори
ВАнче Михайлов преди 2 години
Така както е тръгнало, още през първия си ден като нов член на Европейския съюз,РСМ ще изиска доживотно председателско място в Съвета на Европа и вместо в Брюксел столицата на Европа да е в Битоля или поне Тетово.Интересно как РСМ говори да не се гледа миналото като там не спират да говорят за него и да го усукват по Коминтерновски с Титовски похвати и според собствените си интереси .
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макетата всеки път настъпват мотикатаИ всеки път ги удря по главата.Сигурно затова толкова затъпяха.
69
0
 
20
 
! Отговори
ИЗВОД: преди 2 години
ЕВРОПЕИЗАЦИЯ на РСМ=кауза ПЕРДУТА!!!
68
2
 
31
 
! Отговори
ехооо...айларипиии.. преди 2 години
Стигнахме до етапа Зайко да обяснява на Брюксел и Гърция кои са европейските ценности, и как трябва да бъдат спазвани ! Чудя се какъв ли ще е следващият етап !
67
2
 
20
 
! Отговори
Въхььь... преди 2 години
Македонците са най- прослойка от българската нация.Та тези северни не знаят как да си кръстят държавата и гърците ги прекръстиха,е нема такова жЮвьотньо Северна Македония като няма Южна или Западна,или Източна.Казал им някой как да се именуват и готово станаха Северна,утре някой ще им каже: вие сте Македония и веднага ще си сменят името......
66
2
 
25
 
! Отговори
Хвалипръцко преди 2 години
Вятър-държаваца е тая мЪнкидония...даже на байряко са си сложили вентилатор...голямо продухване на мозъци е паднало...
65
3
 
13
 
! Отговори
0077 , до ком.53 преди 2 години
до сърбоман........кажи нещо за войната от 1885 година , когато нападате В ГРЪБ младата българска държава ??
64
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И освен това казал на гърците:- Не мога да разбера какво искат тези хора?Което навежда на мисълта, че човекът е завършил училище за бавноразвиващи се.Но като се има предвид, че 28 години не можаха да разберат и какво искат гърците,се предполага, че това е проблем не само на Заев, а на цялата им нация.
63
1
 
18
 
! Отговори
ВардарскиИСТОРИЧАР преди 2 години
Северномакедонски археолози откриха шлема на Александър Македонски. Радостни, те копаха още 6 часа и намериха лаптопа му и гърците си изядоха топките от мъка!
62
1
 
13
 
! Отговори
МАКЕДОНСКА СКРОМНОСТ преди 2 години
За динозаурисите веке е докажано дека са македонски. Сакам да кажувам дека и парвото чевалче и парвата зелена *** са македонски
61
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция ги остави да чакат 15 години, докато накрая признаха че не са потомци на Александър велики, дори им е забранено от преспанския договор да се наричат македонци, а трябва да се наричат граждани на СМ!И вижте сега как се радват на гърците и ги наричат приятели!?Така че и ние трябва да ги оставим поне 20 години да помислят, особенно след днешното изказване на Заев!
60
1
 
19
 
! Отговори
картограф от ООН преди 2 години
Днес България ви показва карта с пределите на Велика България.Утре Албания ще ви покаже картата на Велика Албания.в други ден Сърбия ше ви покаже картата на Велика Сърбия. Гърция вече ви показа картата на Източната римска империя и вие пак квичите,че това не е истината.Е НЕЕма угаждане! Македонска държава е нямало допреди няколко години.ТОЧКА по въпроса!
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е по-старо от динозаврите.Това са самите динозаври.Преродили са се у макета.
58
2
 
17
 
! Отговори
Уфььь па тоя... преди 2 години
Тука има,тука нема...Тежко е да си премиер на измислена от Коминтерна държавица-трябва постоянно да се преструваш,че те има и че те няма!Египетска му работа!
57
3
 
22
 
! Отговори
МАКЕДОНСКА СКРОМНОСТ преди 2 години
Сакам да ви кажувам дека звездите на македонски нашепнуват. За месечината веке е докажано дека е македонска
56
2
 
20
 
! Отговори
Глей сега... преди 2 години
Од Вардарот по длибоко нема и од Шар планина по високо нема.Само племето МАКЕДОН е по старо от динозаврите.
55
2
 
22
 
! Отговори
БАН преди 2 години
Предложената от проф.Божидар Димитров /светла му памет !/НАГРАДА от 100 ХИЛЯДИ НЕМСКИ МАРКИ на Титовите историчари, Коминтерновски политичари и вся остальная сволачь-за представяне на АВТЕНТИЧЕН МАКЕДОНСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ПАМЕТНИК...остана НЕПОЛУЧЕНА...оти такова жювьотнь нема!