Вучич нареди повишена бойна готовност на сръбската армия

Сърбия е сериозна държава, заяви военният министър Вучевич
1 ное 2022 15:24, Елка Василева
87
Вучич нареди повишена бойна готовност на сръбската армия
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич заяви пред телевизия Хепи тази сутрин, че президентът на републиката Александър Вучич като главнокомандващ е издал заповед сръбската армия да бъде в готовност, съобщи ТВ Хепи.

Президентът на републиката като главнокомандващ издаде заповед на сръбската армия да бъде в готовност, да повиши нивото на бойна готовност до равнище, при което може да отговори на всяка задача. Сърбия е сериозна държава, тя поема отговорност за всички възможни проблеми, заяви министърът.

Вучевич посочи, че тази сутрин косовските власти са издали първото предупреждение на сърбин за регистрационния номер на колата и изрази недоумение, че западните страни нямат влияние върху Албин Курти и неговата администрация.

"Ние не можем да бъдем отпуснати, но желаем диалог. Армията на Сърбия е готова да изпълни всяка задача на главнокомандващия. На никого сега не се воюва", каза министърът.

"Когато Сърбия говори за мир и стабилност, това не означава, че сме слаби, че могат да ни тормозят и унижават. Това, което хората трябва да знаят, е, че сръбската армия е многократно по-силна, отколкото беше, заслужава уважение и действа съобразно държавното ръководство. Трябва да се работи за по-голямо окомплектоване, по-силно въоръжение, обучение на резервния състав. Ние не се готвим за война, но не можем да бъдем напълно неподготвени за всичко, което се случва", посочи още Вучевич пред телевизия Хепи.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До NoFeAR Що лъжеш читателите на ДнесБГ? В Косово живеят 1,9 милиона от които 5% са сърби. Спорът за регистрационните номера е, че Сърбия не иска Косово да прилага същите правила които прилага Сърбия. Тоест сърбия от години правят проблем за Косово и сега като Косово въведоха реципрочни мерки изведнъж сърбите почнаха да вият.
68
4
 
22
 
! Отговори
NoFeAR преди 1 година
Абе защо пишете коментари и пак се тролите един друг. Става на въпрос за един спор с Косово за правото на близо един милион сърби, които живеят на територията на Косово да могат да си карат колите със сръбски номера и да имат двойно гражданство. Проблема е от няколко месеца и евала на сръбския премиер за действията.За пример да ни е на нас, България един път не чух да направи нещо за близо 200хиляди българи живеещи в Украйна, за близо 300хиляди българи живеещи в Македония и така на татък. И Косо
67
4
 
9
 
! Отговори
Време е преди 1 година
Айде САЩ да дават два Химарса на косоварите и Сърбия отново да стане Рашка
66
25
 
22
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Айдее почнаха се хахавите коментари ..и с кого точно ще воюва сърбия и с какво..като те са по зле от нас..освен това от всякъде е обградена от натовски държави...в момента в който дори до помислят за война и ще са ги пратили в трета глуха...едно нещо трябва да е ясно на народа на България ..нещо което е ясно на цяла Европа ..но на българите още им е мъгла...мирът в Европа го поддържа от НАТО..ако ние не бяхме част от НАТО..сега 1000 процента щеше да сме станали част от друга държава...
65
3
 
32
 
! Отговори
Бял Вълк преди 1 година
До SS Защо се пишеш SS, да не е това което си мисля или от инициалите на името ти?Иначе да, няма какво да се лъжем, идват трудни времена. Може да настъпят времена на борба за отечеството НИ!Но тогава трябва да забравим за политическите си пристрастия!Защото тогава ще се борим за общото благо.За род, родина, дом, семейство!И това трябва да го знаят всички партии, защото тогава те ще престанат да играят политически игри и много бързо ще се вслушат в народа!Защото е време за национално обединение!
64
7
 
47
 
! Отговори
Чапаев преди 1 година
Ще пламнат и балканите.Какво стана с Ф16,още ли са на чертожната дъска.
63
3
 
38
 
! Отговори
SS преди 1 година
Въоръжавайте се ! Не бъдете овце !
62
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
Както съм писал светът е пред трета,световна война ! Сега убеждавате ли се в думите на бай ви SS ?
61
5
 
27
 
! Отговори
Сърбите преди 1 година
първо да ни върнат западните покрайнини!
60
29
 
14
 
! Отговори
@ преди 1 година
Малко идват в повече тези магарета. байдън да вземе да изпрати 101 в Косово за "маневри и учения" и да видиш как сърбетата ще си седнат бързо на *** и ще спрат да се правят на интересни, че и без това някой руски съюзник е време да изяде шамарите за назидание.
59
3
 
7
 
! Отговори
БИГ БРОЗ ТИТО преди 1 година
неграмотни по английски език Господине,щом слагате минус ще Ви дам детайлно обяснение.............Брадърс в английския език се използва и в съкратената разговорна форма БРОЗ значеща абсолютно същото което е сигурен факт а оня хърватския "католик" комунист се казвал Йосип БРОЗ ТИТО..........просто изнасям доказани факти без никакви изводи и никакви заключения
58
3
 
5
 
! Отговори
Какво преди 1 година
стана със саботажа в Арсенал Казанлък, на Лондон)?
57
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Братята - сърби сме ги били и пак ще ги бием, ако се наложи, дори само със запасняците!!!
56
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Косово е загубено за Сърбия и сърбите го знаят!Не разбирам защо е тази демоностация на сила!!
55
6
 
4
 
! Отговори
БИГ БРОЗ ТИТО преди 1 година
Йосип БРОЗ ТИТО.......в английския език БРОЗ и БРАДЪРС значат БРАТ..
54
2
 
4
 
! Отговори
Пак преди 1 година
Манипулират палците...
53
11
 
13
 
! Отговори
Сърбите преди 1 година
Ще се поежат, като китайците, при посещението на Пелоси в Тайван и ще си седнат на допету! Само Питин изтегли късата клечка....
52
12
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Сръбите пак ще ядат много бой :)))))))))))))))))))))))))))
51
16
 
16
 
! Отговори
Бай Дън преди 1 година
Първия път ви бихме на майтап със самолетчета сега ще си поиграем само със дрончета докато се саморазпуснете !
50
14
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Явно и нука ще се стреля! ЕС и НАТО яко го закъсват !