Един пълнител е изпразнен срещу българския клуб в Охрид

На мястото на инцидента пристигна българският консул от Битоля
24 ное 2022 08:16, Анисия Иванова
142
Един пълнител е изпразнен срещу българския клуб в Охрид
Снимка: БГНЕС

Един пълнител е изпразнен при стрелбата срещу българския клуб „Цар Борис lll“ в Охрид. Само в помещението на клуба във вътрешността са открити 8 патрона. Стрелбата е открита снощи преди 20:00 часа. За щастие при инцидента няма пострадали.

На мястото на инцидента веднага пристигна българският консул от Битоля Димитър Иванов. Има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно и за органите на реда няма да бъде проблем, ако има истинско разследване нападателите да бъдат открити, съобщи БГНЕС.

Още по темата

МВнР на РСМ изрази тревога от инцидента и призова "компетентните институции да предприемат необходимите мерки за разкриването на извършителите и да бъдат предприети необходимите мерки за гарантирането на работата на този и на всички останали граждански клубове в страната".

Според МВнР на РСМ "всички граждани на страната имали свободата да изразяват своите убеждения и да защитават правата си, които са гарантирани от Конституцията на една достойна страна-кандидат за членство в ЕС".

Това е поредното нападение по българския културен клуб „Цар Борис III” в Охрид. На 12 октомври тази година бе потрошен надписът, който се намира над входната врата в сградата. А само няколко дни след официалното откриване на клуб „Ванчо Михайлов“ в Битоля, входната врата беше опожарена, като нарушителят Ламбе Аламбаковски получи условна присъда. На 21 ноември нападатели разбиха прозорците на клуба с камъни.

Клуб „Цар Борис III” беше открит на 7 октомври сред скандирания от обидни думи срещу България - татари, фашисти, цигани, като срещу сградата бяха хвърляни камъни и яйца. Сред протестиращите имаше и такива, които развяваха югославския флаг. Македонските политици, както от управляващата коалиция, така и от опозицията, не осъдиха протеста, а определиха откриването на клуба като „провокация срещу македонската идентичност“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
9
 
! Отговори
НУЛА ЕС ЗА преди 1 година
ТЕЗИ УБИЙЦИ ОТ СРЕДНОВЕКОВИЕТО!!!
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Местни, българи-охридчани са си организирали клуба, а Врабевски ги е подпомогнал финансово! Нищо лошо!За "македонския" клуб в Благоевград обаче трябваше да докарат "македонци" чак от Скопие, че не намериха никакви в града!
65
14
 
1
 
! Отговори
Иван Мастиков преди 1 година
С какво право там е отишъл българският консул? Клубът не е българска територия. Помислете добре
64
2
 
14
 
! Отговори
навахо-македоноид преди 1 година
Твърде плоско изпълнение. Но толкова си могат фиромите и шумадийските им кочияши. Само че, фиромите, като изключително неумни същества, забравят, че ние ще сме си тук дълго след като ЕС и Нато изчезнат и тогава ще изпитат братската ни любов. Ако още ги има фиромите, де.
63
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КВА Е ТАЯ ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ ??? ТОВА Е КРАЕН РОМСКИ КВАРТАЛ НА БЛАГОЕВГРАД !
62
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е Франция - гаранта за добросъседство??? Къде е американското посолство което издаде заповед да пуснем Македония да преговаря с ЕС, къде са Кирчо, Кокорко, Бойко, къде са. Помнете ми дума с тази вечно над**ена политика ще дойде време Македония да претендира части от България и ще ги получат. Всички страни около нас имат политика, а ние имаме над**е*и политици чакащи американския член да реши къде да ги забоде.
61
1
 
9
 
! Отговори
Черния преди 1 година
Ей тва доказва,че са българи
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИЯ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ НИКОГА ДА НЕ ВИДЯТ ЕС И ДОБРОСЪСЕДСТВО !
59
2
 
13
 
! Отговори
SDI преди 1 година
След толкова погроми и унижение на българите в рсм няма дори една кирлива декларация от САЩ и ЕС, която да осъжда тези нападения. А ако САЩ и ЕС им скръцнат със зъби всичко това ще спре веднага. Но това се толерира по геополитически причини на принципа "разделяй и владей". Работи се по план за нов конфликт по примера на Русия-Украйна, Сърбия-Косово и т.н. А нашите раболепни политици не смеят да гъкнат по въпроса и се правят че нищо не се случва.
58
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле тея колко са прости не е истина.
57
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До г-н.ПутинЯ кажи защо в Русия на мобилизираните им дават *** и ватенки.И защо масово не предпочитат затвор вместо да ги убият из блатата на Украйна.
56
7
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
КОГА ЛИ ЩЕ ПЛАМНАТ БАЛКАНИТЕ.
55
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тези наистина заслужават една "специална военна операция"
54
9
 
12
 
! Отговори
г-н.Путин преди 1 година
Чак сега започвам да разбирам г-н. Путин! За съжаление обаче ние сме американска колония, нямаме войска и не сме велика сила като Русия. Да го бяха гръмнали клуба с някой от танковете, дето им подарихме преди години. Това ако беше при бай Тодор, в Скопие щеше да свири "Весели в боя".
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 64...Македонеца...,а..затвори си плювалника....
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези люде заслужават един.....руски сценарий...не разбират от добро....
51
1
 
1
 
! Отговори
оле ле преди 1 година
до 62 Чевек, пишещ "аксесУари", да комантира култура...трагедия...
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците показаха как трябва да се действа с изкуствено създадени държави като Македония и Украйна...
49
1
 
10
 
! Отговори
навахо-македоноид преди 1 година
Явно е време да се възстановява истинското ВМРО и да се действа срещу сърбоманите по добре изпитаната стратегия.
48
3
 
2
 
! Отговори
Партизан преди 1 година
Храни куче да те лае.