Един пълнител е изпразнен срещу българския клуб в Охрид

На мястото на инцидента пристигна българският консул от Битоля
24 ное 2022 08:16, Анисия Иванова
142
Един пълнител е изпразнен срещу българския клуб в Охрид
Снимка: БГНЕС

Един пълнител е изпразнен при стрелбата срещу българския клуб „Цар Борис lll“ в Охрид. Само в помещението на клуба във вътрешността са открити 8 патрона. Стрелбата е открита снощи преди 20:00 часа. За щастие при инцидента няма пострадали.

На мястото на инцидента веднага пристигна българският консул от Битоля Димитър Иванов. Има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно и за органите на реда няма да бъде проблем, ако има истинско разследване нападателите да бъдат открити, съобщи БГНЕС.

Още по темата

МВнР на РСМ изрази тревога от инцидента и призова "компетентните институции да предприемат необходимите мерки за разкриването на извършителите и да бъдат предприети необходимите мерки за гарантирането на работата на този и на всички останали граждански клубове в страната".

Според МВнР на РСМ "всички граждани на страната имали свободата да изразяват своите убеждения и да защитават правата си, които са гарантирани от Конституцията на една достойна страна-кандидат за членство в ЕС".

Това е поредното нападение по българския културен клуб „Цар Борис III” в Охрид. На 12 октомври тази година бе потрошен надписът, който се намира над входната врата в сградата. А само няколко дни след официалното откриване на клуб „Ванчо Михайлов“ в Битоля, входната врата беше опожарена, като нарушителят Ламбе Аламбаковски получи условна присъда. На 21 ноември нападатели разбиха прозорците на клуба с камъни.

Клуб „Цар Борис III” беше открит на 7 октомври сред скандирания от обидни думи срещу България - татари, фашисти, цигани, като срещу сградата бяха хвърляни камъни и яйца. Сред протестиращите имаше и такива, които развяваха югославския флаг. Македонските политици, както от управляващата коалиция, така и от опозицията, не осъдиха протеста, а определиха откриването на клуба като „провокация срещу македонската идентичност“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
10
 
! Отговори
Minuva42 преди 1 година
че това си е терористичен акт.
26
5
 
13
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Надявам се Албания, Косово, Македония и Сърбия никога да не влязат в ЕС. Ако ги приемат с наш е свършено. Мразят и на ще са в повече след украйнци и тези от Сирия, Афганистан, Алжир, Тунис, Африка и др. това ще е катастрофа.....и са мързеливи. За съжаление и доста от сънародниците ни вече не струват и не ги искам да ги знам, но поне работят. Всичко останало е мижи да те лъжа до край.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Fakebook тренират...
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатанистите искат повод да дойдат,дя изнасилват и да потопят всичко в кръв!
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е постановка!Там на протестите имаха чужденци с качулки,а при нас от Канада отварят центрове!Там дома го подпали певец с гражданство от ФАЩ!Искат война тук.Не се връзвайте!!!Плащат и за коментари да подпалват омраза!На медиите в Македония и България също.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали разбраха в ЕС за какво става въпрос най-накрая? Остави какво казват в Македония, Северна Македония, да се изкажат Урсула и Макрон по случая? И by the way могат да вземат отношение и по Шенген.
21
9
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Не знам защо клубът се нарича "български", след като е частно заведение с неясно финансиране? Нали някакъв бизнесмен Врабевски го е направил?
20
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще ни докарат балканска война и национална катастрофа! България свършва по билото на на Стара Планина. Македония не е българска. Това е като да направите клуб "Хитлер" в Израел!
19
2
 
15
 
! Отговори
543 преди 1 година
Диваци! Нямат място в Европа! А и като гледам, самите те не искат! Добре, че прехвърлихме част от бремето върху ЕС, за да може истината да цъфне!
18
2
 
13
 
! Отговори
Какво стана преди 1 година
Абе, нали Франция и Европейската Комисия щяха да са гарант, че макетата спазват договора за добросъседство за да свалим ветото. Нещо някаква информация от нашите гаранти по всички тия вече ежедневни провокации?
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Примитивни хора. Жалко е, че им помогнахме да влязат в Европа
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Fakebook тренирали как да реагират ако имало оплаквания за "непристойно поведение",т.е. тренират непристойно поведение и си търсят повод да дойдат тук.
15
3
 
19
 
! Отговори
Какво се чудите още преди 1 година
Двумилионна Македония и с размерите на Пловдив, оставете ги да правят каквото искат, вземет им българските паспорти които им продаде шкембевойводата и де си седат в територията.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли са били чужденци с качулки или просто дроганти?Много им е мерак да запалят война на Балканите...Господ да ги накаже!Вместо тук да подпалват войни да си палят там при тях си като им е толкова мерак!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един приятел, потомък на древен северно македонски род,говорим си на български и ми вика,ако процедурата за придобиване на български паспорт от велики северно македонци е по-лесна, със северно македонски документ ще остане само премиера и то от срам. В момента от два милиона души, четири стотин хиляди са с български паспорт.
12
3
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 година
И аз не разбирам защо трябва клуб там и българска общност. Ако не им харесва са се прибират. Оставете ги да се развиват.Не се карайте не се дразнете. Просто не са готови да видят и да признаят.Още от малки са облъчени, а така просто ги донавивате излишно. Още от малки знаем, че македонци са люти, албанци зли и косовци лоши. Сърбите що годе.От опит го разбрах и тук в Германия. Албанци и косовци са загубена кауза умразата им е към християните. На Македонци самочувствието им много. Бедни и объркани
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11 Защо ли? Сърбите много отдавна са ни преценили - имат пословичен израз, според който ние сме "е... у главу".
10
7
 
4
 
! Отговори
С най-доброНамерение преди 1 година
Рашата даде пример - счита, че някои земи са си нейни и че солидна част от населението им също е с корен от нейния народ. Затова не водят там война, а провеждат военна операция. След операцията, щом като им е изкривено самосъзнанието на онези наши сънародници, ще им го изправим.
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо пуснахме РСМ в ЕС?
8
11
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това е провокация под диктовката на сащ по същия начин се деиствало 8 годинив украина и накрая русия терорист а всички останали са в бяло хора бдете