Един пълнител е изпразнен срещу българския клуб в Охрид

На мястото на инцидента пристигна българският консул от Битоля
24 ное 2022 08:16, Анисия Иванова
142
Един пълнител е изпразнен срещу българския клуб в Охрид
Снимка: БГНЕС

Един пълнител е изпразнен при стрелбата срещу българския клуб „Цар Борис lll“ в Охрид. Само в помещението на клуба във вътрешността са открити 8 патрона. Стрелбата е открита снощи преди 20:00 часа. За щастие при инцидента няма пострадали.

На мястото на инцидента веднага пристигна българският консул от Битоля Димитър Иванов. Има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно и за органите на реда няма да бъде проблем, ако има истинско разследване нападателите да бъдат открити, съобщи БГНЕС.

Още по темата

МВнР на РСМ изрази тревога от инцидента и призова "компетентните институции да предприемат необходимите мерки за разкриването на извършителите и да бъдат предприети необходимите мерки за гарантирането на работата на този и на всички останали граждански клубове в страната".

Според МВнР на РСМ "всички граждани на страната имали свободата да изразяват своите убеждения и да защитават правата си, които са гарантирани от Конституцията на една достойна страна-кандидат за членство в ЕС".

Това е поредното нападение по българския културен клуб „Цар Борис III” в Охрид. На 12 октомври тази година бе потрошен надписът, който се намира над входната врата в сградата. А само няколко дни след официалното откриване на клуб „Ванчо Михайлов“ в Битоля, входната врата беше опожарена, като нарушителят Ламбе Аламбаковски получи условна присъда. На 21 ноември нападатели разбиха прозорците на клуба с камъни.

Клуб „Цар Борис III” беше открит на 7 октомври сред скандирания от обидни думи срещу България - татари, фашисти, цигани, като срещу сградата бяха хвърляни камъни и яйца. Сред протестиращите имаше и такива, които развяваха югославския флаг. Македонските политици, както от управляващата коалиция, така и от опозицията, не осъдиха протеста, а определиха откриването на клуба като „провокация срещу македонската идентичност“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
македонците са ок - проблема са политическите им фигури обслужващи русия и сърбия. Пропагандата там е толкова силна колкото и в Мордор. Втълпили са на хората им че сме им смъртни врагове. За да видят истината е трябва да паднат границите и да влязат в ЕС, точно затова сърби и руснаците там, правят всичко възможно това да не се случи, като се опитват с такива актове да настройват и нас срещу македонците, за да могат после да ни посочат и да кажат че ние сме виновни, че не са в ЕС.
46
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега стана ли ви ясно защо Русия нахлу в Украйна? Украйна за Русия е като Македония за България. Един народ изкустерно разделен в 2 държави.
45
6
 
6
 
! Отговори
<><> преди 1 година
Защо ли си мисля че някой пали шилата ....белким избухне напрежение и в сърцето на Балканите ? Ааааа няма да е САЩ 100% !
44
1
 
15
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
За тия диваци какъв ЕС какви 5 лв ? Сменете им името на "Пишмян МаКе" пак ще се съгласят ! Ние сме били фашисти и какви ли не пък точно те се държат фанатически !
43
0
 
10
 
! Отговори
Кристиян преди 1 година
На кой му пука за банда неуки хора, които са облъчени от телевизор. Гледайте си *** вкъщи, че няма кой да я оправи. Единствените, които могат сме ние. Ако ще да се изачкат пред тоя клуб.. ние продължаваме да имаме проблеми с хора, които са готови да продадат и майка си (и то не един път), и са начело на държавата ни.
42
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите май ще ядът сопата в Македония...
41
3
 
11
 
! Отговори
Juji преди 1 година
"Само в помещението на клуба във вътрешността са открити 8 патрона"..... Аз съм в Журналистически Потрес - според вас някое Маке е измисло ново оръжие, което изстрелва нови муниции ..... Патрона се състои от Куршум и Гилза бе ***
40
12
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Един пълнител от Северна Македония - с любов...
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бтлгари живеят и в Молдова и в Румъния Украйна Русия от хилядолетия и по цялата земя след началото на демокрацията самоизселили се не без помощта на политиците ни
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смърт на комунистите. Те създадоха това нещо РСМ.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто и в България и РСМ е пълно с комунисти. Затова трябва един ЗЗД и да се трепят комунисти и в двете държави. И от "македонизмът" няма да остане нищо.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да благодарим на кицата-сладкаря
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борис трети верно е бил ***.Ако ги беше пратил всичките македонски клошари на курорт при чичкото с мустачките сега нямаше да има никакви проблеми.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако нацизмът ще трепе комунисти както в Украйна, не виждам проблеми. Ние тук един комунист не убихме, а вижте в Украйна как се справят хората с тази задача.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия и Русия няма да дадат лесно Македония да влезе в ЕС.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И под тази тема безродниците комунисти се загрижили за българите в РСМ, Украйна и навсякъде по света. Като толкова ви харесва Путин ходете си в Русия.
31
6
 
13
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 1 година
Обръщаме много голямо внимание на македонците. Те не желаят да са приятели с нас. Колко българи има в Македония се видя на изборите - около 500 души. В същото време вУкрайна живеят около 200 000 българи, коита молят българското правителство за помощ. На за тях нищо не се говори, патриотите на шкембе войвода, славчовците, воленовците валерковците, расатовците, копейковците и другите, се правят, че не знаят за този почти четвърт милион българи. Стига с македонските, подкрепете Украинските българи!
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американските капитали са замесени, и от едната, и от другата страна, разделяй и владей
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунисти няма.Просто не са добре.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38:От чужденци,за да вкарат България и Македония във война.Те са болни.Искат да затрият "семето" на комунистите.