Ковачевски обвини България, че се отнася с РСМ като Русия към Украйна

Острото му изказване е в коментар на думи на Йотова
Обновена: 18 май 2023 07:26 | 18 май 2023 07:10, Камелия Цветанова
262
Ковачевски обвини България, че се отнася с РСМ като Русия към Украйна
Снимка: БГНЕС

Дискурсът, използван от България към Северна Македония, за съжаление е много подобен на дискурса, използван от Руската федерация към Украйна, каза премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски по време на четвъртата среща на върха на Съвета на Европа в Рейкявик. Изявлението му беше излъчено на живо в интернет канала на правителството на Република Северна Македония.

Още по темата

Според Ковачевски, обвиненията, изказани на срещата „от страна на представителя на България, са напълно неоснователни и идват от държава, която не зачита решенията на Европейския съд за правата на човека и стандартите на Съвета на Европа в областта на правата на човека”.

Северна Македония е международно призната като функционално модерно мултиетническо общество, в което се зачитат всички права, и всички доклади потвърждават това, каза Ковачевски, според когото е недопустимо да се злоупотребява с подобни обвинения за политически цели, особено в този решаващ за бъдещето на Европа период.

В свое изявление на форума вицепрезидентът на България Илияна Йотова заяви, че „в Република Северна Македония има черни списъци на българи, които не се допускат на територията на страната, а най-опасната тенденция е широко разпространеният език на омразата към съседна държава, член на Съвета на Европа и на Европейския съюз“. /БТА, Маринела Величкова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: македонияКовачевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Tия комунистически сърбомани ще подарят Македонията им на Сърбия, ама иначе са се загрижили България как се отнасяла.
205
0
 
0
 
! Отговори
до смешни 215 преди 11 месеца
*се занимават 24/7*
204
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя ме накара , да си го преместя , в другият крачол ...
203
1
 
3
 
! Отговори
Кан Крум Страшни преди 11 месеца
Е казал на Византийския император Никифор , когато той е пренебрегнал мирния договор с България и е нахлул с голяма войска у нас думите - "Като не искаш мира - на ти секира"! После от черепа на същия този Никифор е изковал ритуална чаша, да пие с нея на пиршества и при приемане на чужди посланици, за да знаят и те какво става с враговете на България!...Та и Вас сега, понеже времената са други и секирата е друга.Пълен бойкот на всичко "Македонско" и вето до дупка!
202
0
 
4
 
! Отговори
смешни преди 11 месеца
Българите не се интересуат от Вас бе смешници!! Имаме си достатъчно проблеми та с Вас ще се занимаваме
201
1
 
5
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 11 месеца
ИЗОБЩО НЯМАТЕ ПРАВО ---ДА НАЛАГАТЕ НА Р.С.МАКЕДОНИЯ , МОДЕЛ НА ВЪТРЕШЕН РЕД И КОНСТИТУЦИОННИ ИЗИСКВАНИЯ, ПО ВКУСА НА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ РУСКИ ИБРИЦИ , КОИТО ПРЕДАДОХА ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ НА СЪРБИЯ ...А ДНЕС РЕВАТ ЗА "ПРАВАТА НА БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ" И РОНЯТ ЛИЦЕМЕРНИ СЪЛЗИ...!!!!НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА НА ПРОДАЖНИТЕ ПРИКАЗКИ И ПОЛИТИКИ!..ЗАБРАВЕТЕ!!!!!
200
1
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 11 месеца
КОЕ ВИ ДАВА ПРАВО , ДА ИЗИСКВАТЕ ОТ Р.С.МАКЕДОНИЯ--ДА СИ ПРОМЕНЯ КОНСТИТУЦИЯТА , ИСТОРИЯТА И ЕТНИЧЕСКИЯ СЪСТАВ НА НАСЕЛЕНИЕТО...??!!АКО СЪЩОТО ВИ ГО СЕРВИРАТ И ИЗИСКАТ ОТ ТУРЦИЯ, МАКЕДОНИЯ ИЛИ ОТ РУМЪНИЯ ....ЩЕ РЕВЕТЕ НА УМРЕЛО ХА,ХА,ХААААА ..ЗАЩОТО И НИЕ ИМАМЕ ТЕХНИ МАЛЦИНСТВА У НАС И ТО В ДАЛЕЧЕ ПО-МАЩАБНИ БРОЙКИ...!
199
1
 
1
 
! Отговори
ннннннннннн преди 11 месеца
Колкото си по-незначим и малък. Толкова повече се опитваш да си в светлината на прожекторите със скандали и измислени лъжи. Задължително други са виновни, за собственото нещастие.
198
2
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 11 месеца
Заповедите на русия чрез сърбия влизат директно в устата на пендаров(ски) и ковачев(ски).Няма по-голямо зло за България от тази прословута тройка,както и за целите западни балкани.
197
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е манифест на безсилието и аматьорщината на Радев и хората които той докара и а напълно логичен завършек, само чакайте да влезнат наистина в ЕС тогава да видите какво ще се случи.
196
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е сатаанизъм- да сменяш националността на починали хора, които ясно са се декларирали като българи! Как е възможно това?! ЕС подкрепя смяна на пола и други извращения, но на мъртви хора да сменяш националността е зловещо! Защо ли ги търпят да правят това?! Двойни стандарти пак!
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Е МАКЕС какво? С книжните самолети? С липсващите танкове? с двете работещи хъмвита?
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чакаме 3-та световна. На мястото на съседите от РСМ бих си мълчал. Знаем какво прави България през първите две войни.
193
2
 
5
 
! Отговори
Пoмияpщина преди 11 месеца
Остава да поканят 3eленcки и да му се оплачат колко са лоши българите.
192
2
 
6
 
! Отговори
Е МАКЕ преди 11 месеца
Много бъркате,Русия до Киев не стигна,ние за 30 минути сме у Охрид старата Българска столица!
191
1
 
6
 
! Отговори
ера преди 11 месеца
Съществуването на Македония е с цел да мрази българите, да отрича или присвоява всичко българско, както им изнася. Съществуването на тязи народност "македонец"се крепи и храни на 80 год. анти-българизъм
190
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
@ББ, моля вземи успоително, че ще колабираш, брато! Знам, че здравеопазването куца, ама ...
189
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А РСМ се отнася към България, като Украйна към Русия!
188
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много е важно тези хора да се укротят малко! Ние нито ги мразим, нито сме им откраднали историята на тези и понеже сме по- широко скроени , ни се качиха на главите! Понякога се налага да си твърд с отрепките!
187
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако не беше Радев , най- вероятно, Тиквун, щеше вече да ги е пуснал тези в ЕС. И то с крадената история... за историята е много лесно или са българи били или започват да съществуват от 1944г. Какво има да се изяснява повече! Щом са македонци, всичко преди 1944 не се отнася за тях! Георги Делчев е българин!