Ковачевски обвини България, че се отнася с РСМ като Русия към Украйна

Острото му изказване е в коментар на думи на Йотова
Обновена: 18 май 2023 07:26 | 18 май 2023 07:10, Камелия Цветанова
262
Ковачевски обвини България, че се отнася с РСМ като Русия към Украйна
Снимка: БГНЕС

Дискурсът, използван от България към Северна Македония, за съжаление е много подобен на дискурса, използван от Руската федерация към Украйна, каза премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски по време на четвъртата среща на върха на Съвета на Европа в Рейкявик. Изявлението му беше излъчено на живо в интернет канала на правителството на Република Северна Македония.

Още по темата

Според Ковачевски, обвиненията, изказани на срещата „от страна на представителя на България, са напълно неоснователни и идват от държава, която не зачита решенията на Европейския съд за правата на човека и стандартите на Съвета на Европа в областта на правата на човека”.

Северна Македония е международно призната като функционално модерно мултиетническо общество, в което се зачитат всички права, и всички доклади потвърждават това, каза Ковачевски, според когото е недопустимо да се злоупотребява с подобни обвинения за политически цели, особено в този решаващ за бъдещето на Европа период.

В свое изявление на форума вицепрезидентът на България Илияна Йотова заяви, че „в Република Северна Македония има черни списъци на българи, които не се допускат на територията на страната, а най-опасната тенденция е широко разпространеният език на омразата към съседна държава, член на Съвета на Европа и на Европейския съюз“. /БТА, Маринела Величкова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: МакедонияКовачевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
и да кАвачевски запленен от руската пропаганда,платен през Унгария с руски пари,удобно не споменава,че убиват Българи!?стрелят по Българи и Български организации!съдят ги нагласено,насаждат страхове,в 21 век убиват хора само защото са се самоопределили като Българи?!САЩ и ЕС насърчавате ли тези убийства и геноцида???кои са руснаците и кои украйнците/Слава/ г-н примитивен,платен от раша,убиващ българи само защото са...българи???
185
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
да напомним на щази-кгб агентите,че "ФАШИСТКА "България първа призна независимостта на РСМ,никога и по-никъв начин не е имала териториални!само Историческата истина и общата ни История!Справедливост просто!!!с пари и подкупи лобисти платени от русия заблуждават ЕС и САЩ в опит да наложат нови не справедливости,обслужващи русия!Българите ще се съберат в един момент...подценилите ги са плащали с позор и разпад...и изчезване...Справедливост просто...и не молят!!!
184
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
трябва ли лицемерният ни Свят да види "Кристалната нощ" срещу Българите в РСМ за да осъзнае,че отнемат Права и Свободи в РСМ,насаждат езика на омразата,ксенофобия срещу етнос! и САЩ и ЕС приемат и подкрепят този фашизъм в 21 век???платено от раша е през Орбан...и го знаете...и го знаем...дали сме съюзници???Народа ни е плащал предателства!...отказваме да плащаме нови!!!дали не го правят за да не ви искаме за съюзници???мислите ли въобще ЕС..САЩ,битката не е започнала,а вие вече работите за врага
183
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пет пари не давам какво мислиш, гледам фактите, а те не са в полза на македонизацията!
182
4
 
3
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
Орбан е шефа в клоаката,Орбан работи за раша,ЕС иска още един орбан ли???те сте слепи ЕС...зависими сте!...САЩ ме изненадват със...не виждането на фактите!!!България да наложи Вето и като руснака орбан!Света ни няма проблеми...да едни руски р.би...КГБ и обслужващите ги отклоняват вниманието от важните,САЩ са заблудени дълбоко и ще платят цената децата им!!!
181
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сърбите с много бой и убийства , направиха от българите в Македония, македонската измислена нация. По време на Балканските войни, сърби и гърци заграбват територии със силно преобладващо българско население и си ги разделят, гърците ги асимилираха по-меко, наричайки ги славофонни гърци, а сърбите ги биеха и пращаха в концлагери, само защото бяха българи, не успяха да ги посръбчат , а и българите не искаха да се посръбчат и ги помакедончиха с насилие. Това сте вие.
180
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
просто трябва да докажем че са руски *** и сърбомани на партньорите ни!вето!гърците им го налагаха 30 г.!ще свърши без ссср франкенщайна,гръцко вето!!!ЕС е превзета от раша и вършат глупости,Народите им ще го видят и ще ги избесят,Убиват Историческа идея...щази и обслужващите ...КГБ!!! и САЩ лобистите...използват ви добре платено с руски пари...служите на руски троянски кон...Война е!!!
179
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не ни занимавайте с глупости, предатели, половината им род в България, половината в Македония и само се репчат и продъжават да плюят по реалната си родина България и прародителите си българи. Вече сте ни омръзнали с вашите глупости и македонизация.
178
2
 
2
 
! Отговори
Ятак преди 11 месеца
Ковачевски, оставете на мира БЪЛГАРИТЕ да си живеят спокойно по родните си места. Всеки има някакъв предел. Не се правете на пастроци.
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Виновни са комунистите които по заповед от Москва насадиха омразата в България и Македония. Но скоро и това ще мине.
176
6
 
3
 
! Отговори
ВИНИВНИ СА преди 11 месеца
ПП, ДБ, ОБЪРНАЛИТЕ СЕ ГЕРБ, ДПС И БСП, КОИТО ГЛАСУВАХА ДА ОТСТЪПИМ ОТ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ, ДА ПРЕДАДЕМ ИСТОРИЯТА И ЕЗИКА СИ И ДА ГИ ПУСНЕМ В ЕС. НО ЯВНО ВСИЧКИ В БГ СА СЪГЛАСНИ НА ТОВА, ТЪЙ КАТО ГЛАСУВАХА ЗА ГОРНИТЕ ПАРТИИ.
175
6
 
1
 
! Отговори
казах преди 11 месеца
Сърбите и руснаците подклаждат омразата на Македония към България.Имат право.
174
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да благодарим на Съветската армия че направи от българите в Скопие македонци.
173
2
 
5
 
! Отговори
Да втасват преди 11 месеца
В С.Македония трябва да втасват. Това може и да отнеме години. Така те самите ще разберат наистина ли искат да влезат в ЕС ? Ще преосмислят и цялата ни обща история до 1918 г. И ще намерим общи точки. Не направят ли всичко това, те не са дорасли за ЕС.
172
3
 
3
 
! Отговори
Батьо Зеленския преди 11 месеца
Има една поговоркаКучетата си лаят,кервана си върви,ами ковачевски и подляри,те му си лаят ,лаят,ама всичко си върви по пътя. и хим не му е до някакви плюмки лаещи!
171
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами и те се отнасят към нас както украинците към Русия.Станаха националисти и фашисти спрямо нас
170
1
 
11
 
! Отговори
И.Б. преди 11 месеца
Поредната наглост на премиера на РСМ. Защо трябваше да признаем първи тази страна с история от 1944 г. насам? Храни куче да те лае.
169
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
това вече е наглост, нямаме териториални претенции, а ни сравняват с агресора русия, искаме българите на територията им да имат права като албанците примерно, искаме да не ни крадат историята, да не стрелят и пребиват българи, заради българско самосъзнание, сел тациса северонещо си, това е
168
2
 
4
 
! Отговори
= преди 11 месеца
Ами така или иначе сме обвинени - да вземем да изпълним със съдържавие обвинението!!!
167
3
 
3
 
! Отговори
истината преди 11 месеца
Като ги натрупат сърбите сами ще викат в един глас ние сме българи помощ.