Дарение за българите в Албания възпали македонистите

Българският флаг бил провокация
2 май 2024 22:00, Стела Стоянова
81
Дарение за българите в Албания възпали македонистите
Снимка БГНЕС, архив

Дарение за българите в Албания предизвика острата реакция на македонистите, предаде БГНЕС от Скопие.

Дареното знаме, предоставено от българското посолство в Тирана на община Пустец, е станало повод за реакция на местната партия „Македонски алианс за европейска интеграция“ (МАЕИ).

Заместник-председателят ѝ Е. Митревски е заявил: „Българското знаме е пълна провокация. Това е с цел да се създаде впечатление, че тук живее различно малцинство от признатото от албанската държава, а именно македонците. Държавата трябва да реагира, защото се знае, че в този край има само македонско малцинство. Тук признаваме две знамена, албанското и знамето на тази област, македонското“, казва той.

БГНЕС припомня, че най-компактни маси българи живеят в Мала Преспа, Голо бърдо и Гора, разположени по границата с РСМ. Българи живеят също така в Елбасан, Тирана и Дуръс.

През 2017 г. албанският парламент официално призна българското малцинство в страната си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от Балкани
Главата на Македонската църква си присвои Самуил
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Стояновне е странно македонския народ е създаден чрез насаждане с принуда на омраза в населението към българския народ. Тоива продължава и днес.
70
0
 
5
 
! Отговори
Стоянов преди 1 седмица
Истината е че ние българите не мразим нашите западни съседи, така наречените "северно-македонци". А те ни мразят в червата си. Странно поведение спрямо държавата от която си произлязъл, и тази която първа даде своето одобрение на новосформираната им държава. Някой ден може и да им дойде акъла в главите.
69
1
 
8
 
! Отговори
Стенли преди 1 седмица
А кой раздаде 120хил български паспорти на така наречените "македонци" има някой за съд ама прокуратурата си трае
68
0
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 1 седмица
На вниманието на всички капацитети пишещи коментари и драпащи се помежду си - България се пише с ГЛАВНА БУКВА. Благодаря за вниманието.
67
1
 
12
 
! Отговори
Бай Хой преди 1 седмица
Влязъл един македонец под душа - излязъл чист българин.
66
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На северномакедонците сърбомани изобщо не трябва да се обръща внимание. Игнорирай.
65
0
 
18
 
! Отговори
Ивайло преди 1 седмица
- Тате, разкажи ми македонска приказка!- Добре. Нямало едно време...
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Уеуеееее! Македонските сърбомани са много активни! Много им се плаща явно! Да казваш на бялото черно е изкуството на гьон-суратите! Ако спрат репресиите и т.н. "македонци" ще трябва да бягат в Сърбия, но и там няма да ги искат - клепари са макетата...
63
0
 
27
 
! Отговори
Руя преди 1 седмица
Тия македонци се задавиха от злоба.
62
38
 
8
 
! Отговори
Бунгар преди 1 седмица
Еееейййй...българите не спряхме да правим опити да препикаем тук и там из Балканите. Продължаваме да ставаме за смях с нашите комплекси.
61
6
 
7
 
! Отговори
Истински българин преди 1 седмица
Ние сме единственият приятел на Турция в ЕС.Ако ни нападнат ще са най-големите ***.
60
4
 
10
 
! Отговори
@49 Турция фалира преди 1 седмица
Бензина в България е три пъти по-скъп, обаче турците искат да идват да живеят и работят в България, а не обратното. Раждаемостта е почти като в България около 2 деца на жена, като в Истанбул и европейската част е още по-зле. Спри да приказваш глупости.
59
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Истински българиназ не съм фен на никого,а богаташ,който гледа от сейшелските острови как ердоган ви изкупува на безценица без да можете да направите нищо...
58
4
 
8
 
! Отговори
@ 51 Турция ке падне преди 1 седмица
Вече са и скроили шапката - кюрдите от юг, арменците от изток и гърците и руснаците от север ще я бастисат. Единствено тукашните турски ци.га.не.та ще реват от мъка и ще бъдат здравата натаковани.
57
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Истински българинти недей много да приказваш,че не е далече времето когато ще се молиш на удба и скопие да те приютят от турската инвазия,която замести руския господар,затова ако си забелязал първата партия,която беше създадена след 10 ноември беше именно турската етническа такава ДПС...
56
0
 
13
 
! Отговори
Истински българин преди 1 седмица
Митревски, изселвай се при работодателите ти от Удба в Скопие. Ах забравих, в Северна Македония няма да ти плащат за да се пишеш македонец, ***.
55
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Тенгри кани ти не се грижи за тях...нали знаеш къде свършиха книгите дето им подарявахте-в печката за отопление...а какво да кажем за лаптопите и телефоните дето раздавахте на децата-колко гнусно!!!
54
2
 
11
 
! Отговори
Алито от София преди 1 седмица
Митревски да не забравя що е типичен българин, само българите като заживеем някоя друга година у чужбина и, забравяме български, намразваме България и почваме да я кълнем и убиждаме, та този е същия ***, корените му са български и не може да се скрие какво и да бучи
53
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
българия е турски сарай заобиколен от руски петрол,пазен от американски войници,харчещ немски (европейски) пари...ето какво казва ахмед доган:българските турци поставиха началото на промените и демократичното развитие на българия!!!
52
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЕРДОГАН ДОВОЛНО ПОТРИВА РЪЦЕ ВИЖДАЙКИ КАК ГРЪЦКИЯТ МИНИСТЪР НА ТУРИЗМА ЛИЧНО ПОСРЕЩА ТУРСКИ ТУРИСТИ НА ОСТРОВ ЛЕСБОС И РАЗБИРА СЕ КАК БАВНО,НО СИГУРНО ХОТЕЛИЕРСКИЯТ БИЗНЕС ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ ОТИВА В ТУРСКИ РЪЦЕ!!!Г-ДА БЪЛГАРИ НЕ Е ДАЛЕЧ ВРЕМЕТО КОГАТО ВИЕ ЩЕ БЯГАТЕ КЪМ МАКЕДОНИЯ,ТУРЦИЯ НАСТЪПВА!!!