Асад без страх от НАТО: Похвалил руските оръжия

Руски депутати се срещнаха със сирийския президент
15 апр 2018 14:45,
548
Асад без страх от НАТО: Похвалил руските оръжия
Снимка: архив Reuters

Членове на руския парламент хвърлиха светлина върху срещата, която проведоха с президента на Сирия Башар Асад след ракетната атака на САЩ, Великобритания и Франция, отбелязва Sputnik.

Според руските депутати сирийският президент е похвалил съветските системи за отбрана, които са помогнали на военните на Дамаск да унищожат 71 от над стоте изстреляни ракети, съобщи "Фокус" Източниците на медията твърдят, че в рамките на срещата Асад е заклеймил действията на Запада като "агресия".

Още по темата

Депутатът от Държавна Дума Сергей Железняк подчерта, че Дамаск е похвалил съветските оръжия, доставени на Сирия през 70-те години на миналия век, които бяха използвани за отблъскване на ракетната атака на трите западни държави.

"Според гледната точка на президента [Асад] тази атака е агресия и ние споделяме тази позиция. Той високо оцени руските оръжия, които показаха надмощие над агресорите", разкри Железняк.

"От 90-те години на миналия век насам сме свидетели на американски филми, в които се твърди, че руското оръжие е назад. А сега виждаме, чие наистина е назад", са думите на Асад, предадени от руски депутат.

Друг народен представител – Дмитрий Саблин, цитира сирийския президент, който е уверил, че "тъй като сирийската въздушна защита е доказала своята ефективност, гражданите на Сирийската арабската република вече не се страхуват от НАТО".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


548
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
51
 
13
 
! Отговори
Матиаст Руст преди 6 години
Е до сега руснаците сами се хвалиха...ха.ха нека някой ги похвали. Но на деня на граничаря в Сирия да не им кацне до двореца на Башар някой самолет препуснат от съветската отбранителна система както преди време кацна самолет на вражеска държава на Червения площад..ха.ха
3
44
 
11
 
! Отговори
Така каза и Садам преди 6 години
преди да го обесят.
2
10
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руското оръжие въобще не се задействува. Не си струва да трепеш мухи с картечница. Достатъчно беше съветското.
1
11
 
62
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
'' великите сили'' които '' стреляха '' с хартиени ракетки и събориха 2 бараки и 1 дюнерджийница на ъгала на центара хахахаАсад се изгаври тотално като пусна клипче в нета как на сутринта си отива на работа в офиса хаххахахаахх '' Just another day at work'' се казва клипчето в тубата вижте го :)