Ситуацията в Сирия: Ударите няма да спрат

Дипломатическо решение на кризата вече е невъзможно
Обновена: 16 апр 2018 06:57 | 15 апр 2018 14:00,
155


"Удари в Сирия ще продължи да има, докато не се овладее военно ситуацията там. И аз затова, дано бъда опровергана, но не виждам политическо решение в обозримото бъдеще, прогнозира в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

"Вече не виждам дипломатическо или политическо решение на кризата в Сирия. Такова вече е невъзможно. Мисля, че решението може да бъде само военно, само със сила, и тук вече въпросът е докъде ще стигнат Западните страни," заяви Поптодорова.

Още по темата

"Аз също мисля, че това, на което бяхме свидетели през нощта срещу събота е всъщност само първо действие, т.е. един епизод, след който ще следват и други епизоди," прогнозира в разговора с водещата Милена Милотинова журналистът-арабист Нина Спасова.

"Следейки информацията, виждам, че американски самолетоносач се придвижва към Средиземно море. Но затова ще е необходимо време. Някъде края на април-началото на май, той ще бъде там. Тоест можем да очакваме някакви по-дълготрайни действия - вероятно заедно с по-голяма, по-широка коалиция, на по-късен етапр" смята Спасова.

"Наистина, търсенето на заместник на Башар Асад така и не се случва вече осем години. Но ми се струва, че тук в случая Русия вече като че ли е време да отговори, докога и защо се намесва до такава степен и се ангажира с една чужда война. И докога това ще бъде нейна първостепенна задача и кауза. Защото в Русия все повече коментари и критики се чуват и все повече се говори точно за това - защо и докога ще защитава така безрезервно един провален вече сирийски президент," заяви в студиото на "Брюксел 1" Нина Спасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 117Първо се научи да пишеш правилно и без грешки. След това разсъждавай за знанията на другите! Особено когато собствените ти познания силно издишат и като качество, и като количество.
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 123Не си прав! За да отидат ЗАКОННО е необходимо решение на Съвета за сигурност на ООН, като задължително е петте постоянни члена ( Русия, Китай, САЩ, Франция и Великобритания) да гласуват "ЗА"! Сега това го няма )Русия и Китай са "ПРОТИВ"). Така че от гледна точка на международното право САЩ са в Сирия абсолютно незаконно и могат да бъдат класифицирани като "СТРАНА-АГРЕСОР"!Ясно, или да се повтори за не особенно възприемащите?
123
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая крадла върна ли парфюмите??Откога взе да разбира и от геополотика??
122
1
 
0
 
! Отговори
11 преди 5 години
До Хан КрумКъв хан Крум ди ти бе еврейска ***?
121
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп пак го натиснаха демократите в САЩ за връзките му с Русия преди изборите. Та за да докаже че е мачо и наказва Путин се наложи да си изпатят бедните сирийци. И предната атака пак беше по време когато разследването в САЩ срещу него постигна успехи. Тръм си решава вътрешнополитическите проблеми с малка успешна война в чужбина. Срещу Корея не може значи остава Сирия. Договори се с руснаците а те със сирийците да дадат някоя сграда за разрушаване. Голям цирк е тая международна политика.
120
1
 
10
 
! Отговори
РОССИЯ преди 5 години
когато вълната от бежанци нахлуха в европа путин беше виновен.сега пак путин е виновен за химатаката.само едно ми е жал че сирииците не могат да живеят нормално точно на края на гражданската воина сащ ще ги бомби.не ги интересува жителите на сирия че много много деца загинаха от тези главорези като пращаха на на европа послания от късо метражни филмчета как обезглававят жени деца мъже и колко хора загинаха от тер.атаки в лондони париж те на това внимание не обърнаха че им загинаха съгражданите
119
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВсички други вкл. фащ, турция и евро*ейците са агресори и нямат ниво морално, нито законно право да са там.-------------Ще те разочаровам, но ИМАТ ПРАВО да са там, включително и по правилата на ООН.Когато има общо признание, че еди къде си са базирани терористи и територията е НЕПОДКОНТРОЛНА (а това бепе точно така в Сирия), всяка държава има право да отиде и да воюва с тероризма.
118
2
 
9
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 5 години
много е ясно че асад не е послушно момче на сащ.както и путин не е послушен.затова има и наказания санкциите а меркел колко години е канцлер за германия може защото меркел е послушно мимиче тоест бабичкаа мей се подлизва на тръмпчо и макрон
117
16
 
5
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Яяяя - крадливото Ленче. Разбирала не само от козметика. Ама е права. Янките няма да оставят рашките на спокойствие да убиват във Сирия. В момента ***.лер газ пикае защото янките държат всички петролни и газови находища и за кремълския мишок остава само гола пустиня. Т.е. войната не му се изплаща а само скапва и без това разрушената икономиката на РФ. Рашките ще бъдат притискани като мишоци в ъгъла докато се срутят или докато премахнат кремълския *** с мания за величие. Слава на Великия Израел.
116
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това крадливото Ленче ли го казва. Чудя се тая как има очи да се показва пред телевизията. Не стига че ни посрами пред целия свят, а вместо да се покрие в дън земя тя се показва по телевизията.
115
3
 
9
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Какви удари, каква химия.Всичко е борба за петрол и газ.Трябва да си кьорав да не виждаш истината.
114
4
 
10
 
! Отговори
Simo преди 5 години
Я, клептоманката се изходи.
113
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 116Точно ти не си в състояние да му обесняваш какъв е.Незнам за какви аргументи пишеш ,при положение ,че типично като за всеки русофил ,неможеш да предоставиш такива ,ако въобще знаеш и какво означава тази дума.
112
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 82Ма много знаеш,бе! Даже и думата "***". Сигурно си я прочел в собствената си диагноза!И не е необходимо да си "платен путинофил" за да държиш на истината!А ти гледай утре да си пръв на Козяк за грантчето. Иначе току виж някой те изпреварил.А сега сериозно: когато нямаш аргументи, просто се оттегляш. А не да започваш с обиди.Но за това са необходими възпитание, култура или най-общо - първите седем години. А покрай теб те не просто са подминали, а направо са спринтирали!
111
21
 
4
 
! Отговори
АМА НЕМА ЛОШО ,БЕ преди 5 години
НЕКА РУСНАЦИТЕ ВОЮВАТ У СИРИЯ!!!НЕКА УМИРАТ ТАМ!!!!!КАКВО ПО-ХУБАВО ОТ ТОВА --- ДА СА С РЪЦЕТЕ У "ЦЕПЕЦА НА ВОЙНАТА"...??!!!!
110
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че няма да спрат. пт колко години вече САЩ не са имали по - сериозна война. Явно им е нужна периодически. Проблем е, че май ще им се наложи да променят оръжейните си системи с по - ефективни. Така и не мога да разбера, за какво са им на американците толкова много войни, които да загубят. Ясно е, че участва ли Русия винаги губят със значителни жертви. За какво м трябва на баир лозе? Много странно.
109
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елена да измисли нова лъжа на евроатлантиците. Например, че Русия е откраднала кремче за 800 лева от летището на НАТО.
108
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в същност Руската армия е една от двете легитимни военна сила в Сирия, поканени от законно и демократично избраната власт. Всички други вкл. фащ, турция и евро*ейците са агресори и нямат ниво морално, нито законно право да са там. Един ден справедливостта ще възтържествува - тежко на такива продажни гн*ди, като тая
107
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чуя крадливото Ленче и натовеца Паси ми идват наум всички цветисти словосъчетания за родата им! САЩ знаят защо бомбят, но нашите *** за дребни парици не заслужават да живеят сред нас!
106
1
 
16
 
! Отговори
Истина е преди 5 години
До НаблюдаващНали затова дадохме бази тук на братята американци, да ни пазят от агресора Турция. Но дали са наистина за това тук?