Освобождаването на заложници от Газа няма да стане преди петък

Преговорите продължават и напредват
12
Освобождаването на заложници от Газа няма да стане преди петък
Снимка: БГНЕС

Освобождаването на заложници от Газа, съгласно временното примирие с „Хамас“, няма да стане преди петък, съобщи израелският съветник по националната сигурност Цахи Ханегби, цитиран от агенция Ройтерс.

В изявление, разпространено от правителството на Израел, съветникът по националната сигурност посочва, че преговорите за освобождаването на заложниците продължават и напредват.

„Началото на освобождаването (на заложниците) ще протече съгласно споразумението между страните, но не преди петък“, заяви израелският представител.

При нападението на въоръжената палестинска групировка "Хамас" в Южен Израел на 7 октомври бяха взети като заложници около 240 души, а по официални данни на Израел бяха убити около 1200 души./БТА, София Георгиева/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
а-и преди 5 месеца
Да,ако Израел ламтяха за газа на Газа,нямаше да ги оставят още през 2005-2007г,да се развиват сами!!!!!
8
0
 
2
 
! Отговори
аноним преди 5 месеца
До-3-Първо-престанете с тая думичка-която във вашите уста звучи като клише-някой е казал,и хайде да я използваме и ние-понеже умственият ни багаж не е на ниво-думата-КРИВОНОСИ.Твоят нос със сигурност не си знае посоките! А колкото до ,,несметните''залежи от газ-Израел ги ,,остави''на разположение на тия от Газа-да се превърнат в нов Дубай-но те предпочетоха да се излежават,и размножават!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Навремето познавах палестински военен от тия ислямистки организации, беше женен за българка и живееше в София. В един момент пиеше, ядеше свинско, купи си мотор, въобще съвсем се побългари. Говорили сме си за Израел и Палестина и той обясни, че това никога не било война за територия, а за религия. Буквално каза: за нас Йерусалим е просто символ, че сме подчинили другите религии и хора, сградите и земята нямат значение.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Газа винаги е била част от Египет, ама и на египтяните им дойде до гуша от радикалисти тунелни плъхове, та издигнаха огради по границата с Газа и сложиха картечари. Йорданците също не ги искат, нито саудитците. Само ливанците (мнозинството немюсюлмани) ти приютиха и палестинците им разсипаха държавата. От перлата на близкия изток стана хаос и мизерия.
5
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
За пореден път арабите показват, че думата им нищо не струва. Невинните са отвлечени от десетки банди и Хамас въобще нямат контрол да си съберат, камо ли да водят преговори за тях. Израел, както винаги, ще трябва сам да действа на цената на много жертви.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само дето не са планове на британската империя, а решение на целия свят, т.е. ООН. И между другото, и палестинците, и евреите би трябвало да гледат Йерусалим - ябълката на раздора, през крив макарон. ООН тогава гласува това да е международен град, а не столица на едните или другите, понеже знаеха какво ще се случи. Половин днешна Йордания също беше предвидена да стане част от новата арабска Палестина, йорданците да не се правят и те на ощипани.
3
3
 
3
 
! Отговори
3 до 5 преди 5 месеца
Не че не ги искат, а са се споразумели да не отстъпват и последната ивичка земя на ционистите. Допуснат ли подобно преселение, Палестина е загубена завинаги - или поне до момента, в който справедливостта бъде възстановена и плановете на Британската империя рухнат с гръм и трясък.
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Освобождаването на заложници от Газа нямало да стане преди петък, а освобождаването на заложници от Израел кога ще стане не се казва. Ще излъжат ли юдите?
1
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 месеца
Страхотно. Благодарим за информацията.