Вносител на "дупета": Не вкарваме стока с изтекъл срок

Държавата ще бъде осъдена за акцията с месните изрезки
1 сеп 2010 11:24,
155
Вносител на "дупета": Не вкарваме стока с изтекъл срок
Георги Костадинов. Снимка: БГНЕС

Държавата ще бъде осъдена за операция "Дупетата", която удари по фирмите, които внасят и пускат на пазара препакетирани крайчета от месо. Това обяви бизнесменът Георги Костадинов, собственик на фирми, които попаднаха под ударите на акция „Дупетата“.

Междувременно от Националната ветеринарномедицинска служба съобщиха, че 441 кг агнешки бутчета, внос от Англия, са изчезнали от склада на плевенската фирма „Анона”, чиито собственик е Костадинов. Част от стоката вътре е под възбрана заради изтекъл срок на годност и неизрядна документация.
 

Инспекторите ще установяват дали агнешките бутчета наистина са изчезнали, както се смята, или са били преместени на друго място в склада.

Във вторник пък ветеринарните власти обявиха, че са установили опит за подмяна на партидните номера на месни продукти под възбрана в склад на плевенското предприятие „Анона”.

"Вече сме се консултирали с европейски органи и те казват, че сме производствено предприятие. Ние не влизаме в толкова тежък спор, без да сме подготвени. Те казват, че ние сме производствено предприятие, нашето задължение е да не вкарваме в търговската мрежа продукт, който не е годен за употреба, спазили сме тези изисквания и нямаме никакви проблеми", заяви вносителят пред bTV.

Предприятието ни в Плевен е производително, а не преетикитиращо или превакуумиращо. Което ще рече, че има право по закон да слага срок на годност, след като направи необходимите лабораторни изследвания, каза още той.

Костадинов обясни и механизмите при определянето на срокове на годност на колбасите. Когато продуктите се внесат в невакуумирана опаковка, трайността им била 30-40 дни. В предприятията му преопаковали във вакуум крайчетата и така срокът им на годност ставал три-четири месеца.

Още по темата

"Невъзможно е да внасяме стока с изтекъл срок на годност. Ако в Европа една стока има изтекъл срок на годност, тя не може да бъде търгувана като хранителен продукт. А ние сме търгували винаги хранителни стоки", потвърди той.

Вносителят на "дупета" влезе и в директен спор с шефа на ДВСК д-р Любомир Кулински, който заяви, че предприятието на Костадинов не е производствено и няма право да слага срок на годност. Според Кулински при нарушението, разкрито вчера в Плевен, ставало дума за преместена партида месо, но проверката там продължавала и щяло тепърва да се установи за какво става дума.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: Георги Костадинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БТВ отдавна е комплексарска телевизия с платени интервюта.
51
2
 
8
 
! Отговори
Lindi преди 13 години
Момченце, кажи как се казва това дето си купувал и ти харесва от Г-н Костадинов, моля те! :-)
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe mnogo hora iadat dupeta tuka be! a v kremvirshite kvo e znaete li???
49
2
 
20
 
! Отговори
Bko преди 13 години
Хора ,две години се рових в мърсотията на тази фирма на отговорна позиция , престъпноста е огромна не само в продажбите - във всичко ,осигуровки ,заплати,тр. договори ,отношение към персонала , всичко без изключение.Има търговски директор изгонен от друта фирма щото е многосвестен без никакви ценности и изключително не чистоплътен във всяко отношение.Такива фирми се запечатват завинаги , престъпници във всичко - поне да плащаха осигуровките на персонала като хората ,всичко се крие и няма смелост никои да се обажда ,защото всички са подписали молба за напускане в деня на анзначаване без дата , ИМА ЛИ ИНСПЕКЦИЯ ПОТРУДА В ТАЗИ ДЪРЖАВА.ГЕОРГИ КОСТАДИНОВ -ДЕБЕЛО ПЕРДЕ мястото му е в затвора за да си излекува нервите,съдружниците -компанията му в затвора
48
4
 
17
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Не мога да повярвам че са поканили в БТВ този престъпник и наглец от снимката! Тази телевизия все повече ми пада в очите, явно за пари са готови на всичко.
47
2
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
То се вижда какво се опитва да направо този ***! Мисълта ми е, да не вземе да успее и да му платим обезщетение, затова се притеснявам, не ме разбирайте погрешно... ***, който трови народа, е най-страшния престъпник, но се притеснявам да не му се извиняваме накрая за притесненията, с оглед на яловите ни обвинители! А каква е гаранцията, ако си купя луканка от 25лв/кг, че няма същите тези вредни изрезки с изтекъл срок на годност?!?! Някой ще успокои ли хората, че ще адем нормална храна вече??
46
1
 
23
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Ха ха, господина казва, че е производствено предприятие!!!! Нека си погледне сайта на фирмата какво пише там:"САФ Магелан АД транспорт, складиране и пакетиране на хранителни продукти"
45
2
 
19
 
! Отговори
колежка преди 13 години
Пропуснах да кажа, че една приятелка си беше купила от тези дупета в зелените опаковки. Мирисът на месото беше добър, но на вид беше просто ужасно. След отварянето на опаковката и предтояването му в хладилника от сутринта до вечерта - било вече ужасно на мирис, вкус и вид разбира се! Така че Дупеее, дупе да ти е яко ако докажат, че си виновен - ДАНО!
44
2
 
14
 
! Отговори
Vaprosche преди 13 години
Tozi "biznesmen" Georgi kostadinov dali sam iade tova, koeto "predpriatiata " mu balvat?
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kato nqma evropejski dupeta, shte qdem nashi. nasheto ne mirishe. hahahahahaha.
42
1
 
17
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Абе в големите хипер маркети производителите в повечето случаи оставят квадратчето със срок на годнос празно и самите магазини си им лепят харниени дати, това какво е ,не е ли нарушение? Защо не направят закона така, че срока на годност да е неизтриваем и несменяем т.е. да е заложен в опаковката-задължително?!
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега ще почне да бута хилядарки на местните служби и съд. Но проблема му е, че ще трябва да бута и на софийските вече, а за там вече няма да му стигант. Този го пишете закрит като фирма.
40
1
 
10
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
да не мислите че този така наречен бизнесмен няма чадър от вишестоящ партиец
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KAKVO STAVA S BULGARSKITE DUPETA???? KUDE OTIVAT TE??? A? izmestvat fokusa. TOVA ISKAM MINISTURAT DA MI KAJE!!! ili niakoj iska da si prodade bulgarskite dupeta i iskat da sprat vnosa. otvaria se goliama nisha. ako ne beshe zakonno otnemat licenz vednaga. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
38
4
 
15
 
! Отговори
колежка преди 13 години
За 6 години това дупе е направило толкова парички, че дали ще хрърни някои лев да съди държавата боли го малкия пръст на десния крак. Пък ако си намери и някои от онези долни адвокати, където познават всички долни съдии и пораздаде още някои лев, ехеееее че и невинен ще го изкарат, че и парички за пропуснати ползи и подронване на авторите ще му дадат. Е, аз това очаквам, честно казано не вярвам да го махнат от пазара, въпреки че силно се надявам!
37
9
 
11
 
! Отговори
стг преди 13 години
вервайте на пропагандата :) Ако месото което продава е негодно си има начин всичко друго са глупости, купувал съм не е имало проблем и качеството е над това на поръчителите на акцията по добре лукнаков салам от германия на 8 лв отколкото рога копита и химия и *** на 30 лв кг това казвам пък аз
36
4
 
17
 
! Отговори
фал преди 13 години
Този може да го мернете по пеенските кафета по центъра, накичен със злато и говрещ на диалект ***. Типичния провинциален "бизнесмен" който *** от беззаконието в държавата. Води се от групата на пееенските "олигарси" заедно с жабата. Там са си като местни феодали и закон не признават. Обаче държавата става по-силна с всеки изминал ден и времето вече върви назад за такива ***.
35
5
 
19
 
! Отговори
гост преди 13 години
Този нахалник и кръвопиец Костадинов ми омръзна да го гледам последните дни. Но така е, атаката е най-добрата защита. Вкарва *** си, които в Германия са предназначени за екарисаж и ги пуска тука от сорта на луканковите деликатеси на 4-5лв. Всички знаем, документи може да си намери за каквото и да е. Просто досега само ни информираха, че сме изяли 20 годишно месо или нещо от сорта. Европа няма да даде нещо, което става за нейния пазар и може да се продаде по евтино. Само *** може да даде
34
4
 
12
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Това найстина си е геноцид спрямо народа!После защо сме на 1-во място по смъртност!
33
1
 
4
 
! Отговори
EC преди 13 години
Da si lashkash zadnika do evropata za weekend, zna4i i da turpish minusite na svobodnata turgovia v saiuzut ni s evropa. a i dokolkoto si spomniam, tiah gonim a ne te nas. taka che sum spokoen. a, i gledam meso da iam po malko no ka4estveno. i bez tova e vredno. a za decata samo melena kajma. i na STARA PLANINA ne viarvam.