НЗОК ще разпредели със 71 млн. лв. повече през 2013 г.

Бюджетът на здравната каса за догодина е най-високият през последните 20 години
10 окт 2012 12:21,
21
НЗОК ще разпредели със 71 млн. лв. повече през 2013 г.
Снимка: БТА

Бюджетът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2013 година ще бъде със 71 млн. лева по-висок от миналогодишния, или общо 2,7 млрд. лв., каза управителят на институцията д-р Пламен Цеков в интервю за БНТ.

Като посочи, че това е най-високият бюджет на касата през последните 20 години, Цеков обясни, че допълнителните средства ще бъдат разпределени равномерно между всички пера – за лекарства, за болнична и извънболнична помощ и други.

"Надявам се да има увеличение за всеки по малко. Все пак трябва да търсим баланс между всички представители на медицинската помощ", коментира д-р Цеков.

На въпрос за поевтиняването на лекарствата той съобщи, че през последните няколко месеца цените на над 400 медикамента са понижени в резултат на служебните проверки на комисията по цените на лекарствата към здравното министерство. Средно цената им е намалена с 10-15%, уточни той.

Очаква се комисията да разгледа цените на още около 500 лекарства, които предстои да поевтинеят. Управителят на здравната каса посочи, че намалението на цените на медикаментите се усеща по бюджета на НЗОК, която плаща по-малко средства за определени заболявания.

Още за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
е как преди 11 години
БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ-от изказванията на леля Килъри и цоко-жабоко-*** имат нужда от ЗДРАВЕ!
11
0
 
1
 
! Отговори
haho преди 11 години
къде ги тези пари.От цяла година ги чакаме.Е писна ми да работя за 270-350лв.Къде е тая здравна министърка.Да дойде в дълбоката провинция и да види как работят рентг.лаб.На 2год. пари за изпит след това на 4г. по240лв е писна ми.Сития не вярва на гладния.
10
0
 
1
 
! Отговори
гаден преди 11 години
здр каса съществува от 1999 г когато започнаха да ни прибират вноски за тоз дето духа.2000г официално заработи с джипита и специалисти в извънболнична помощ.След години и с болниците.След като седесари,*** жълти и пембени си напълнихха джобовете с нашите здр вноски,дойде време и на комунистите от втората редица-герберисти.възниква въпросът-Защо да се осигурява човек,когато не може да проследява къде отиват парите му-за плащания извън осигурените и тем подобни..
9
0
 
5
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 11 години
НА ПЛАМЕН ЦЕКОВ /НАРИЧАН ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ ПАЦО-ДЖОЙНТА/ , КАКТО И НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ ТОЗИ БЮДЖЕТ НЕ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 г. ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ КАСАТА ИМА ОЩЕ ДОСТА ВРЕМЕ ДО 20 ГОДИШНИЯТ СИ РОЖДЕН ДЕН! ТАКА, ЧЕ СТИГА ГЕЙберастка ПРОПАГАНДА!
8
3
 
4
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Вижте тая мазна, свинска, уродлива, нагла, крадлива и гадна мутра на снимката и помислете!!! Докога ще търпим такива *** и *** да се разпореждат? Кога ще имаме министри, управленци и хора на ръководни позиции, които са експерти, а не уродливи ***??? Експерти трябват, експерти, а не пожизнени лапачи!!!!
7
1
 
5
 
! Отговори
аватар преди 11 години
Не желая повече това правителство,желая правителство от експерти !!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
голямо лапане ще падне пак за чиновници и лекари...ех "демокрация" хубаво нещо е цял народ да ти осигурява висок жизнен стандарт до 10 то коляно...една революция ви трябва на всички и ще се оправим от раз
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не могат да спрат докторите да ни рекетират.
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kaто увеличават недоволни че еди какво си, като не го увеличават, не доволни че няма пари. Знаете ли какво искате вие бе?
3
3
 
8
 
! Отговори
snte_dog преди 11 години
в на кой джоба ще ги разпределят?
2
4
 
7
 
! Отговори
и преди 11 години
големата лапачка започва!!!!!!
1
4
 
5
 
! Отговори
NEDEMOKRATOS преди 11 години
DOKTORITE SHTE GO IZPAPKAT