Ноев: Хора, помагали на руските агенти, са тровили и взривявали у нас

12 г. няма резултат по разследване за взривовете в оръжейни складове
138
Ноев: Хора, помагали на руските агенти, са тровили и взривявали у нас
Снимка: БГНЕС

От първите взривове в оръжейни складове през 2011 г. до днес, в тези 12 години има над 10 взрива и покушение срещу Емилиян Гебрев, няма резултат по нито едно от разследванията.
Това каза пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и посланик на България в НАТО.

"През всички тези години и ДАНС, и прокуратурата, и МВР не направих достатъчно за разкриването на тези саботажи, тези терористични действия. Въпросът е дали това е незнание и неможене. Аз смятам, че има и нещо друго. Има достатъчно данни, документи, свидетели и материали, че при предишните двама главни прокурори (Сотир Цацаров и Иван Гешев - б.р.) и при предишното ръководство на ДАНС са били възпрепятствани разследванията", коментира той и подчерта, че в България са унищожавани веществени доказателства.
"Има в България хора, които са помагали на руските агенти, които са идвали, тровили, взривявали и са си отивали", каза той.

Ноев посочи, че новото в последното съобщение на прокуратурата е единствено това, че вече се допуска българска следа в случаите, което досега не е било допускано, дори "категорично беше пресичано".

Бойко Ноев съобщи, че преди дни от прокуратурата са му се обадили и са го поканили на среща.
"Аз съм готов, ако действително в прокуратурата има желание да се направят важни стъпки, това да го направим", каза той.

"Сигурен съм, че президентът Румен Радев знае за какво говори по този въпрос за връзката между "Дунарит", "Емко" и отравянето на Емилиян Гебрев", каза Ноев и допусна, че Радев е направил този коментар в отговор на атаките на Делян Пеевски срещу него за "тъмната институция".

"Призивът на Пеевски да се изсветли какво се случва в президентството е навременен и заслужава адмирации. Има обществено настроение и очаквания да се разбере какво става в президентството. Сигналите не са само от Пеевски. Но това, което прави той, е игра вабанк. В интерес на обществото е да видим изсветляване и в президентството, но и да видим какво има в тъмните страници от материалите, с които правителството на САЩ санкционира по Глобалния пакт "Магнитски" депутатът от ДПС, вече и председател на ПГ на ДПС. Има тонове писано и по делото КТБ - там са "Дунарит", БТК, "Емко", там са и офшорките, с които адвокатите на Пеевски атакуваха Гебрев, вероятно там са и други неща, свързани с Русия. Ние сме чували за активно участие на г-н Пеевски в разговорите и действията около неслучилия се "Южен поток"", коментира Бойко Ноев.

Кой плаща скъпите хонорари на адвокатите на Делян Пеевски в САЩ, след като той не може да оперира в доларови сметки, запита Ноев и определи председателя на ПГ на ДПС за огромна репутационна щета за партията.

"Хора като Бойко Борисов и Делян Пеевски са причината много хора да свързват евроатлантизма с корупцията", смята Бойко Ноев.

Според Ноев необходимостта от партия, за която говори президентът, която да е алтернатива и в център-ляво, може да бъде допълнена и с нужда от партия, която да е алтернатива и в център-дясно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: Бойко Ноев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вън американските *** и тези дето ги ласкаят,*** продажни
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе Пурко вие сега на кого се кланяте и душите бе ***,*** некадърен
89
0
 
1
 
! Отговори
Народът преди 3 месеца
Трябва да се избесят всички рускофашистки шпиони в България!
88
0
 
1
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 месеца
ВЪН РУСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ
87
0
 
2
 
! Отговори
До 90 Пеевски преди 3 месеца
Агенти на руските терористи са Пеевски и копелетата му. Осветете варненеца Добрин Иванов ,шефа на индустриалцИтИ за слугинаж и подпомагането на руските терористи и Пеевски,с за връзките му с ГРУ
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предателство и измяна към Родината независимо към коя държава трябва да се наказва сурово!Вземете пример от историята ни,още повече ,че в англосаксонският модел присъдите за подобни действия са жестоки!
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво ни каза Ноев, че за няколко рубли Радефф и шайката му са изпълнявали мокри поръчки на КГБ в България? Ами че това всички го знаят че Рyндьо е руски агент на КГБ
84
3
 
5
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 3 месеца
Вън наглите окраинци!
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още един българин с украинско самосъзнание... Жалко за човека, това не се лекувало казват без бой...
82
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Още един правоверен другар изпълзя.
81
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Знаете ли че в България има украински агенти? Ами сега какво ще правиме, да ги утепаме с голямо удоволствие.
80
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Сата НАТО. Когато през 2007 г. в България горяха пожари и ситуацията беше катастрофална, Турция отказа помощ, а Германия попита в състояние ли сме да платим. Рузките га дове от половин дума пратиха самолета и казаха да остане колкото е нужно. Поискаха само две неща: да наливаме гориво и да храним пилотите.
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма страшно , Рашка вече е в Азия и ще се върне в Европа когато 1 рубла стане равна на 100 евро .
78
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой даде българско гражданство на бившата руска посланничка у нас?! Сега и синът й получи български паспорт заради нея, без да имат каквато и да е връзка с България. За какви заслуги аджеба? Това е огромен скандал. Да йм се отнеме българското гражданство, както и на всички руснаци, пребивавали в България по линия посолство, "Лукойл" и др., които са подкупили български служители от МнВр и имат български паспорти.
77
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
84 Упс! Заминавай за Евразия, ние оставаме в ЕС.
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
84 Заминавам за Евразия, ние оставаме в ЕС.
75
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой даде българско гражданство на бившата руска посланничка у нас?! Сега и синът й получи български паспорт заради нея, без да имат каквато и да е връзка с България. За какви заслуги аджеба? Това е огромен скандал. Да йм се отнеме българското гражданство, както и на всички руснаци, пребивавали в България по линия посолство, "Лукойл" и др.
74
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България влеза в НАТО, защото това беше условието да получи мизерен кредит и да влезе в ЕС, за което заплати допълнително. Нищо не сме получили даром. Натягайте се за ваша сметка!
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е нали не си забравил че ти беше един от тях.
72
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 78 а останалите... Само не казвай че те са опитали да взривят Гешев.. А кой са отровили.. Статията си е чиста пропаганда и измислица