Гърция търси финансиране от Китай

Страната се опитва да продаде на Пекин до 25 млрд. евро облигации
27 яну 2010 10:34,
52
Гърция търси финансиране от Китай
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Гърция се опитва да убеди Китай да закупи до 25 млрд. евро от нейните държавни облигации, чрез които страната иска да финансира огромните си дългове, предава Financial Times.

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs лобира за сделката пред китайските власти, които отговарят за управлението на огромните валутни резерви на страната.

Гръцкият финансов министър Георгиос Папаконстантину заяви, че ще посети Китай през февруари по време на т.нар. road show за представяне на емисията.

Според Financial Times в разговорите между Goldman Sachs и китайските власти е ставало въпрос за емисия в размер на 20-25 млрд. евро, но Пекин не се е съгласил на предложението.

Предполага се, че по-скромна сделка от порядъка на 5-10 млрд. евро може да бъде постигната по време на посещението на Гари Кон, ръководител в Goldman Sachs, в Атина този месец.

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гръцкото правителство и гърците от юга гледат на северна Гърция като на случайно придобите земя а на населението като на не гърци. Затова и не им дреме за протестите, напротив както са го закъсали финансово и каквито са зависници идва им дюшеш да ни нанесат щети и на нас. А ние можем много да направим и да им бръкнем отзад с чадър ето как;
29
0
 
0
 
! Отговори
Borman преди 14 години
Kитайса, не купувайте тези ще ви спретнат някой Византийски номер,и пари няма да видите.Да не се окаже в последствие, че вие им дължите.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не забравяйте, че дълговете в гърция ги направиха демократите....
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе чак 1000 евро чистачките в Гърция не вземат.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Преди 30 г. турци и гърци цъкаха с език и ни завиждаха, а сега се бетерясахме или ни направиха да сме така.Идваха 70-80 годишни гръцки дядки, изнесли се оттук като младежи по спогодбите след I св. война и направо се чудеха на огромното строителство, като казваха, че са оставили тук кирпичи, а на тяхно място виждат големи къщи.Поразяваше ги и голямата евтиния.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Китай отново демострира огромната си финансово-икономическа мощ и за в бъдеще това ще бъде все по осезаемо. Какво щеше да стане със САЩ, ако Китай не ги беше кредитирал? Много е вероятно и още страни от ЕС да поискат помощ от Китай.
24
0
 
0
 
! Отговори
joni преди 14 години
vsichki vizantiiiciii da go duhat tova e mrasno pleme
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Етиопските махгали са го закъсали здраво. Нали бяха много силни, а сега да ги видим. Гърция няма икономически потенциал да подържа стандарт по висок от БГ а се напъваха да живеят като Италианците и Германците, да ама на вересия от ЕС. Сега обаче ЕС не вярва на сълзи, криза е и всеки се спасява сам и поединично. На на с ни го казаха почти в прав текст, а малаките направо го усетиха ... курав и сурав.
22
0
 
0
 
! Отговори
манов преди 14 години
ПРЕДЛАГАМ ИДЕЯ !!! Тия *** винаги са се опитвали да ни пречат,като се започне от членството ни в ЕС ,че се стигне да продажбата на наши стоки на техния пазар...Затова предлагам да се обяви бойкот на закупуването на гръцки стоки от магазините и да се пропагандира хората да не отиват на почивка или екскурзия в Гърция..А и данъчните да започнат проверка в гръцките фирми,ще видят какви нарушения има там,от неплащане на заплати,осигоровки до използване на хората като роби,особено в шивашките фирми
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На гърците бих казал: Балонът се надува ,надувайте момчета да стане на парчета!
20
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Вместо кухи ....облигации,да продават острови - имат ги хиляди.Навреметотака царска Русия си компенсира външния дълг - продаде Аляска на САЩ.
19
0
 
0
 
! Отговори
Turk преди 14 години
nishto nqma da stane na gyrcia , shtoto gyrcia vinagi bilo palovko na Evropa , shtoto evropeyci i amerika misliqt che tehnite kultur idva ot hellenidi , demek ot gyrci . za tova nishto nqma da stane na gyrcia .
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Където управляват социалисти ... мамата си е .....xxx
17
0
 
0
 
! Отговори
ичургу - боил преди 14 години
Велик народ е този който е древен, оставил е нещо в историята и към днешния ден пак е актуален и фактор в света.Китайците безспорно са такъв народ.Иначе и ние сме древни, сега излизат разни исторически трудове, че сме били още по древни от древността ( новият Ариел пере още по добре, стария изпираше всичко), но към днешан дата сме жив зян (така е на китайски), почти като гърците.
16
0
 
0
 
! Отговори
ahha преди 14 години
SCREW YOU FUCKING GREEKS!!! Или казано на български (номер 8 от 94-та) "мамата" :D
15
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
до # [3] Анонимен:От ценните книжа най много олекнаха новоизлюпените руски милиардерчета и милионерчета - все пак Уолт стрийт не е като Уолт сибир...
14
0
 
0
 
! Отговори
V преди 14 години
Така е, не може една чистачка в Гърция да взема над 1000 евро, а пък в същото време, икономиката им да върви надолу
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Китайците имат пари да купят Гърция ,но няма даго направят , щото гърците са чешити и нещат да учат китайски ,много лъжат пък и с съседство е България където много се краде.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тези мързеливи и *** *** ще разклатят целия европейски съюз,но май вече вече не им минават номерата,пък и едва ли китайците са толкова прости ,че да се набутат с облигации,видяхме какво стана с обилигациите и ценните книжа...и тази блокода по границите се насъссква и то правителството им,тъкмо ще отклони вниманието но хората от истинските проблеми ,ако въобще тази олигофренска нация разбира за какво става дума ..
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
финансовото министерство да не мълчат като пръднали, ами да предупредят народа кой от гръцките банки не са стабилни, защото има съмнения поне за две