Джеймс Уорлик: Русия е сигурен енергиен партньор

Американският интерес е енергийна сигурност и разнообразяване на източниците
17 юли 2010 12:50,
93
Джеймс Уорлик: Русия е сигурен енергиен партньор
Снимка: БГНЕС

Американските интереси са осигуряване на енергийна сигурност в България и диверсификация на енергийните източници. Това заяви псланикът на САЩ Джеймс Уорлик в коментар на подписването на пътната карта за „Южен поток”.

Русия е сигурен енергиен партньор, допълни американският посланик.

Джеймс Уорлик се срещна с кмета на Варна Кирил Йорданов и областни управител Данчо Симеонов.

По време на разговора с областния управител са обсъдени възможностите за инвестиции в сферата на алтернативните източници на енергия. Една от тях е шистовият газ.

Уорлик следял събитията в „Евксиноград” с огромен интерес и нямал търпение да научи повече информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
2
 
! Отговори
шистовака преди 13 години
Ха,ха шистов та шистов - тва си е може и да не става за нищо и дори да е опасно добиването му ама шистов та шистов - да го пробваме де
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Би ли ми цитирал поне един параграф от плана Ран-Ът, който да доказва тезата ти ?
46
3
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 13 години
САЩ дори убиват в свой интерес!?Газят наред. Ние да му мислим
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е кво очакваш ? ББ да им купи по тракторче ли ? Що Станишев не им купи с ония 5 млрд от резерва дето ги изхарчи незнайно къде ? Така де, знайно е къде - червените обръчи.
44
2
 
2
 
! Отговори
хм преди 13 години
Стига сте се пънали бе - прочетете ПЛАНЪТ РАН ЪТ и ще разберете защо сме на този хал - унищожена икономика ,геноцид наг харода - прокудени млади хора- турете го ПЛАНЪТ РАН ЪТ в Google дай ентъра и чети българино дано ти уври простата глава от къде ти идва всичкото тва
43
0
 
1
 
! Отговори
патриот преди 13 години
*** и за децата
42
1
 
1
 
! Отговори
стенли преди 13 години
Дано са обсъдили, и кога Кирил Йорданов ще запълни дупките по пътищата на Варна,че този иначе красив град, е пълен с кратери.
41
2
 
2
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Абе що се првиш на луд не мога да разбера. Да няма ограничения, поне не казано в прав текст. Да има директни плащания, и оттук започва проблема. Защо в държавите от ЕС те са в пъти повече отколкото в България? Това не е ли косвено ограничаване на поризводството. И вместо да се зяждаш по форумите мини през някое село да видиш как хората орат с рало и кон. Това в коя старана от ЕС или в САЩ го има?? Питал ли си се защо е така. Отговора е много ***- ЕС и САЩ нямат интерес ние да произвеждаме.
40
2
 
0
 
! Отговори
капо преди 13 години
Пич, не се излагай, като не знаеш. Шарк е прав.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да де ! През '89 бяхме и с 12 млрд долара външен дълг. Понеже бяхме много добре и имахме много пари, Луканов направи мораториум върху плащанията на дълга, с което закопа тотално България! От *** кво друго да очакваш -гледат си джоба само !
38
2
 
8
 
! Отговори
Староверец преди 13 години
По *** нация в света от БГ няма. През 89-та бяхме на 25-то място в света пожизнен стандарт. Ако преврата беше за хубаво сега поне да сме на същото дереже. Да, ама не .Дойдоха едни хитрци и ни казаха, че това което правим е лошо и трябва да се унищожи. Ликвидирахме си селското стопанство, индустрията и образованието и сами си напуснахме пазаритр, които веднага се заеха. Къде са сега тия болни мозъци Желю, Филип ликвидатора, плеада знайни и незнайни клиенти за психиатрията.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За къде имаш квоти? какво точно е ограничено за износ. Даже думата износ не е правилна, защото на общия европейски пазар няма внос-износ, и със сигурност няма ограничения за производство. Доколкото всички знаят, производството е дори подпомагано с директни плащания
36
3
 
5
 
! Отговори
Това е преди 13 години
Това е посланик, зщитава интересите на държавата си до дупка, без да му пука кой, какво ще каже. Затова САЩ са номер 1, посланциите им не се назначават шуробаджанашки да вържат някой лев, а да докарат пари и влияние на собствената си държава.
35
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Даже не си си направил труда да прочетеш какво съм писал. Добре, вярвай си и си живуркай. А уре ще ти кажат да спреш да поризвеждаш изобщо защото някъде има свръхпроизводство. И защото си много "умен" ще спреш и ще им ядеш вносните ***. Дано да са по-малко умните като теб.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Квотите ни са ниски поради две причини ! 1. Толкоз произвеждаме! Ако произвеждаме 3 тона домати, няма да ни дадат квота за 100 тона.2. Станишев+БСП+НДСВ договаряха 3 години квотите. Питай ги тях, не американците!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Квота имат всички страни за някои стоки - не само България, с цел да не достигне свръхпроизводство ! Казах ли ти, че си *** ? Прав съм бил.
32
2
 
2
 
! Отговори
Shark преди 13 години
до 34. Да *** съм точно така, а ти си много умен, щом вярваш в това. Как ще изнясаш свободно като имаш квота а??Как? И ако не си чул за нас квотите са едни от най-ниските. А този съюз ни приеха защото имаха интрес на не защото толкова много ни обичат и искат да живеем дорбе. Ама наивници като теб не го разбират това, а те на такива като теб разчитат. Прости хора лесно се управляват.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как пък САЩ са 'помогнали', би ли ни светнал ? Как пък точно, тия 'лошите' европейци веднъж не искат да изнасяме, после пък ни приемат в съюз, където можем сбоводно да изнасяме всичко ? Мое ли си толкоз *** ?!
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 9Всъщност има и други начини. ГЕРБ вече действат по въпроса и надяваме се, до 2 години ще е факт вносът на втечнен газ от Катар. Нуждите на България не са чак толкоз големи, че да е неизпълнима задача.
29
3
 
5
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Изнасяй колкото можеш- а кво точно да изнасяме, като нямаме производство а? И кой е виновен за това? Тъкмо САЩ ни "помогнаха" да си съсипем поризводството, с не по-малката заслуга и на европейските страни, които нямаха интерес ние да произвеждаме и да изнасяме, защото ставаме доса независими от тях. С чия помощ раздробихме селското стопаство и сега внасяме долнопробна продукция оттук и оттам. Как можа Слевения да каже "не" когато ив даваха същите "напътствия" и сега живеят по-добпе от нас.