Джеймс Уорлик: Русия е сигурен енергиен партньор

Американският интерес е енергийна сигурност и разнообразяване на източниците
17 юли 2010 12:50,
93
Джеймс Уорлик: Русия е сигурен енергиен партньор
Снимка: БГНЕС

Американските интереси са осигуряване на енергийна сигурност в България и диверсификация на енергийните източници. Това заяви псланикът на САЩ Джеймс Уорлик в коментар на подписването на пътната карта за „Южен поток”.

Русия е сигурен енергиен партньор, допълни американският посланик.

Джеймс Уорлик се срещна с кмета на Варна Кирил Йорданов и областни управител Данчо Симеонов.

По време на разговора с областния управител са обсъдени възможностите за инвестиции в сферата на алтернативните източници на енергия. Една от тях е шистовият газ.

Уорлик следял събитията в „Евксиноград” с огромен интерес и нямал търпение да научи повече информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
Не плачете сега за земята защото другаря Петър Младенов достоверно описа състоянието с отровената бг. земя и с грандомащината по големите заводи бълващи отрови, загуби и като воденичен камък на врата на държавата. Няма по достоверно описано състоянието ни през 89г. от доклада на Първия секретар на БКП. Разграбвачите , а това са БСП, крият, лъжат демагогстват до като крадат.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не само велика сила,ами и добър диктатор,само тогава сме послушни.Наистина ако погледнем нашата история държавата е била силна само когато е имало вила на врата-Хан Крум,Симеон(но не втори),Стамболов,цар Борис първи,че дори и бай Тошо.Като не можем сами,ще ни надничат американците...
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Западна Европа да не би правителството да им купува техника ! Айде осъзнай се, че ставаш смешен !
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
План Ран-Ът е БСП, ДПС,НДСВ. Който може да мисли ще види огледалния образ на тези 3 партий в план Ран-Ът. Те естествено ще отричат и се мъчат други да натопят.
64
1
 
4
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Ами с какво ще се обработва тази върната зямя? С дървеното рало ли? То и без това СДС направи селското стопанство толкова първобитно, че и ралото ще отива на днешния пейзаж.Защото тези ликвидационни съвети раздадоха на верни на партията си техниката и положиха началото на едрите собственици на земя.
63
1
 
8
 
! Отговори
стенли преди 13 години
По-добре е ,че този американски посланик е активен, и следи българските политици, и ги държи из късо.То какво беше до сега?-пълна анархия ,и поголовно ограбване на държавата в последните 20 години. С годините е доказано ,че българите сами не могат да се управляват,и трябва винаги някоя велика сила да ни дърпа ушите когато кривнем настрани. Друг е въпроса ,че е по-редно Европа да бъде до нас, а не Америка,но за това сме си виновни ние. С нашите балкански шмекерии ,загубихме доверие пред Европа.
62
1
 
2
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
За Русия квоти няма, проблемите са си наши.
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За някой и друг долар :)
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако може да попитам не водиме ли тия преговори заради комунистическата клика в Бг. която за пореден път ни заби в земята и ни предаде на руските интереси за пореден пъти така е от 44 год. до сега неможеме да изправиме гръб. Тука има копилета, който искат да се гаврят.Защо БСП подписа този не изгоден предателски на българските интереси договор. А, ?
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото за производството, ако не знаете, след '89г. земята беше върната на хората и ТКЗС-та бяха ликвидирани. Хората правят и ще правят каквото си поискат със земята си. Ако сте толкоз загрижени за износа на домати, бегом на село да отглеждате домати и да ги продавате с голяма печалба в Русия !
58
3
 
2
 
! Отговори
от Анонимен 50 преди 13 години
Това което цитираш са свободни съчинения. Цитирай поне един параграф 1:1 от плана, доказващ тезата ти!
57
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Ето за това говоря. За постепенното и тенденциозно унищожаване на българското поризводство. Ама ей сега и теб ще те изкарат ***, споко.
56
1
 
2
 
! Отговори
хм преди 13 години
до Анонимен 50Надявам се това да ти е достатъчно - влез в материала и го прочети - има доста интересни нещица - Приятно четене!
55
2
 
0
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Нещо грешиш, аз нямам нищо общо с комунизма. За радост съм се родил достатъчно късно за да пропусна "мозъчните промивки". Просто разсъждавам, гледам и си правя изводи. И никой не задължавам да се съгласява с мен.
54
1
 
2
 
! Отговори
хм преди 13 години
Намаляване на българите до 5 млн.На 117-а страница от поверителната част на програмата се казва, чебългарската икономика, в условията на пазарен принцип е предназначена да изхранва 5 милиона души.Сведението се съдържа и в интервю на журналиста Георги Ифандиев:"В приложението към плана Ран-Ът от 117 страници става дума за това, че българската икономика е предназначена да изхранва 5 милиона души. Още тогава, началото на 90-те години, се прогнозира появата на цигари ментета, алкохол менте, хора, които ще ровят кофите за ***...
53
1
 
4
 
! Отговори
хм преди 13 години
Проектът Ран-Ът (1990 г.) подготовка на гибелта на българската икономика Чети българино и се наслаждавай - защо ядеш пластмасови зеленчуци всякакви *** вредни и опасни
52
1
 
4
 
! Отговори
хм преди 13 години
Тук се вижда коренът на последвалата трагедия - неговото унищожаване доведе до ликвидация на 40 хиляди трактора, 10 хиляди комбайна, хиляди селскостопански сгради, съоръжения за напояване на 10 милиона декара земя, поголовна загуба на животни: 1 млн.***, 2,5 милиона ***, 5,5 милиона овце и рязкото намаляване на селскостопанските добиви. И ако през социализма България изнася селскостопанска продукция на 200-милионен пазар, то днес не можем да задоволим дори собствените си потребности и се храним с вносни плодове, зеленчуци и месо.
51
1
 
4
 
! Отговори
хм преди 13 години
През 1990 г. е извършено първото престъпление на българския преход, от което произтичат всички по-нататъшни абсурди и престъпления на демокрацията в България. В това деяние участват хора от целия ни сегашен политически спектър. Ето защо за него не се говори през последните 17 години или ако все пак се говори, то се премълчават най-съществените факти. Така нашите политици целят всичко това да бъде забравено и покрито с прахта на времето. Но цял народ за цял живот не може да бъде излъган.
50
2
 
4
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
До Shark Ти си тотално объркан човече. Излишное с тебе да се спори и с останалите като теб. Казвал сум го и друг път: Най- голямата вреда на комунизма ще излезе, че е поражението в/у човешкия потенциал. Вече може да се види каква голяма част от бг. население е с поразени мозуци. Все едно, че някой "ЕНИЧЕР" е щял да разбере от обяснения какво са направили турците от него? Язък!
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ в момента задоволяват всички свой нужди от газ по този начин. Кое точно е опасното, би ли споделил ?