Ще разхождаме китайци "По пътя на римските императори"

Заедно с Румъния правим туристически център в Китай
Обновена: 15 апр 2015 16:11 | 15 апр 2015 15:40, Веселина Йорданова
4
Ще разхождаме китайци "По пътя на римските императори"
Снимка: архив, Булфото

България и Румъния планират да създадат съвместен туристически информационен център в Китай.
На редовно заседание днес правителството одобри проекта на протокол за намерение между министерствата на туризма на двете страни.

Документът стимулира развитието на общи туристически продукти в областта на културно-историческия, балнео- и СПА, фестивалния и други видове туризъм.

Специфичността на азиатските пазари, в частност Китай, изисква разработването на проекти на културни маршрути, а България и Румъния съвместно могат да предложат интересни продукти, мотивират се от МС.

Един от вече подготвените е "По пътя на римските императори". Проектът съдържа по пет обекта от всяка страна, избрани по одобрени от партньорите критерии – географска принадлежност към р. Дунав, близост до населени места, пътни връзки, възможност за настаняване и хранене, туристически атракции, участие в маркетингови кампании. Включените български обекти са крепостта "Калето" – Белоградчик, старинният град "Улпия Ескус" – Плевен, античният военен лагер "Нове" – Свищов, античната крепост "Сексагинта Приста" – Русе, и Римската гробница – Силистра.

С друго свое решение управляващите създават Междуведомствен координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари.

Центърът ще работи в непрекъснат режим. В него ще бъдат обособени изнесени работни места за служители от главните дирекции "Борба с организираната престъпност", "Национална полиция" и "Гранична полиция" на МВР, Държавната агенция "Национална сигурност", Агенция "Митници", Националната агенция за приходите и Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", съобщават от правителствената информационна служба.

Общото ръководство при координацията и взаимодействието в центъра ще се осъществява от служител на Главна дирекция "БОП", определен със заповед на министъра на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
3
 
! Отговори
vesko03 преди 9 години
Китайците бачкали здраво? Много червена пропаганда четеш. Няма по- мързеливи хора, дай им само с някаква търговия да се занимават. Все едно да кажеш, че социалистическа България е била много работлива. Социализма ражда само едно- мързел!
2
1
 
1
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Предлагам уточнение в заглавието: "България беше пришита към Румъния, за да може втората да увеличи продажбата на туристически продукти" Като са ни толкова големи приятели румънците, защо не направим едно общо представителство за производство на автомобилни части, а правим за туризъм? Или гърците да направят общо туристическо представителство с нас, а?Въпреки по-големият финансов ресурс, с който разполагат румънците, предполагам ще го финансираме по равно, а ползите ще отиват за съседите.
1
4
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Китайците от здраво бачкане нямат свободно време за да ходят по стъпките на императорите