Лукарски видя "размразяване" на отношенията с Русия

"Има желание търговското ни салдо да се подобрява"
26
Лукарски видя "размразяване" на отношенията с Русия
Снимка: БулФото

Има голямо "размразяване" на икономическите отношения между България и Русия от година насам. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски днес в Бургас.

"Независимо от политическите отражения на санкциите от ЕС към Русия и реципрочните от страна на Русия, всички сме губещи. Усещам тон на разведряване, но все пак това е един процес, който ще протече в Брюксел и решенията ще бъдат взети до края на тази година", каза министърът, който миналата седмица се завърна от голям икономически форум в Санкт Петербург.

"Определено има желание и от наша, и от руска страна нашите търговски взаимоотношения да се подобряват и ако може да се върне салдото, което сме имали преди санкциите като положителен баланс, и даже да се подобри, защото има интерес за български стоки”, посочи той, цитиран от "Фокус".

На този етап се възстановяват доставките само от предприятието за производство на задвижващи мостове на камиони "Мадара" в Шумен.

Лукарски имал уверението от руска страна, че ще подновят доставките и това предприятие, което в момента е свито до 300 работни места, ще може да подобри производствения си капацитет и в него да работят до 800 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Номер 15 Ани май живее в друго измерение. Всички натрапени от "братска" Европа дивотии се опитва да прехвърли на Русия!
15
2
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
П...ьо мамин нека те открехна .В Шумен до миналата година се произвеждаха мостове за КАМАЗ ,вкл. и за военни машини . Вече има интернет бе ол......ен вземи прочети или викаш трудна работа с четенето .
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Взаимоотношения с Волжска България и Татарстан - Да! С Москва, колкото може по-малко и само ако се налага!
13
5
 
6
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Проблема с взаимоотношенията с Русия е че руснаците са безпардонни. Като им скимне изведнъж променят посоката. Първо Горбачов каза че не иска български стоки и разори българското селско стопанство. После Газпром трябваше да бъде печеливш и затвориха нашите АЕЦ за да станем зависими от газовите доставки. След това сключиха неосъществим договор за АЕЦ Белене срещу който между другото лобират техни хора за да им плащаме неустойки /немъчена пара/. Сега искат да ни въвлекат в губещи инвестиции.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 4-тиТИ като си славянин защо пишеш на латаница?НА русифицирана клавиатура не можем да намерим българското - ДА или НЕТ?
11
0
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Сърува ми се , че сте включен на апарат за вдишване на хашиш. Няма да издържите така дълго, може да се разделиме преди нова година и да поемете пътя към " великите ловни полета".
10
0
 
9
 
! Отговори
до 12 Истината преди 7 години
Нещо ми намирисвате на евроатлантик с " обратна захапка" . Бяхте ли на гей парада ?.
9
4
 
10
 
! Отговори
до хахахаха преди 7 години
ХА! Тая "информация" от Плевнята ли я научи? Той много обича да осветяа историята. Също както цитатите му от Левски. Да ама не!
8
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са славяни и мястоти им е до всички останали славянски народи - в Европа!Путин, досвидания!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мадара Шумен на кой другар е ?
6
12
 
7
 
! Отговори
Хаххахххха преди 7 години
Нито,българите са славяни нито масковците!!!! Московците са близо да финските племена! Свобода за Татарстан и Волжка България! Московците да си отстъпят Сибир на китайските си братушки и далечният изток на братушките си от япония!
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ще чакаме Брюксел да си оправи отношенията та и ние последни на опашката. Орбан никого не пита, а си търгува и си строи електроцентрали и затова минималната пенсия в Унгария е 600 лева наши пари. А ние за всичко питаме Брюксел.
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След одите на Плевнята само ще го сънуват това размразяване.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не занм какво вижда, но повече няма да гледа от министерско кресло.
2
3
 
19
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Абе Лукарски, какво търговско салдо, за санкциите забрави ли, ние ги наложихме като член на ЕС!
1
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя ли бе! Реформаторите са най-големите путинисти, законспирирани дълбоко! Освен на Бойко Борисов, човек не може да вярва на друг политик в наше време!

Спонсорирани публикации