Рекорд: Оборотите по морето са над 1 млрд. лв.

500 данъчни наблюдават търговските обекти по Черноморието
3 авг 2016 19:45, Анисия Иванова
14
Рекорд: Оборотите по морето са над 1 млрд. лв.
Снимка: Reuters, архив

За втори пореден месец оборотите на търговските обекти по черноморските курорти са рекордни.

Данните от дистанционната връзка на касовите апарати с НАП показват, че през юли хотелите, дискотеките и магазините по Северното и Южното крайбрежие са отчели продажби, които надхвърлят 1 млрд. лв. В същото време с 10% е нараснал и броят на регистрираните касови апарати по морето, отчитат от НАП.

В последните два месеца НАП, МВР и митничари контролират за спазване на законодателството в населените места по крайбрежието.

Над 500 данъчни инспектори наблюдават за отчитане на обороти и издаване на касови бележки, както и за движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия.

Под постоянно наблюдение са подложени борси и тържища в близост до курортите, като там дежурят денонощно служители на "Фискален контрол".

Резултатите от кампанията са значителен ръст на отчетените обороти, драстично намаление на констатираните нарушения, като и увеличаване на фактурирането на едро към туроператори и търговци, работещи в курортите.

По време на проверките НАП използва подхода на т. нар. открити наблюдения, при които инспекторите присъстват в популярни заведения, дискотеки, ресторанти и паркинги в продължение на дни или седмици, като по време на наблюдението приходите на обектите са увеличават в пъти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Freskopsari преди 7 години
* mvr ministarkee, kolko adresni registraciiki imash prez mesec julli?!:-)* turist ministarkee, kolko stotinki imash prez mesec julli ot turist taksi?!:-)* ecoministarkee, kolko stotinki imash prez mesec julli ot - taksi bo-kluk, - recicling:-)* finansministaree, kolko stotinki imash prez mesec julli ot - vizi, - dds, - akcizi, - mita, - taksi, - globi?:-):-):-)
8
1
 
4
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
Всяка година е така но тази ги затегнаха.
7
0
 
25
 
! Отговори
Nikoga u Lanomorieto преди 7 години
Интересно камериерки ,готвачи ,брмани и тн защо тогава са на полудневни договори с минимални заплати над 20 000 работни места чакат на слънчака незаети.Скоро собствениците ще работите сами ще си обслужвате.Умряха ви балъците вие да кътате милиарди ,а хората да не могат да вземат 1000 лв заплата. *** .т.е си.М.а.й.к.и.т.е
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, но то не е ли нормално на морето оборотите през юли да са многократно по-големи от тези през юни? По чисто природно-климатични причини?
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственният сезонен источник на НАП,е туризма.И заради корумпирани данъчни служители,в хазната не влиза почти нищо.Има някаква стегнация отскоро,ама като се има предвид какво луди сезони е имало,и парите как са текли като река в джобовете на мутрите,тез данъчни са направо не само за бой.Това с корупцията е работа на една държавна служба,където от най-големият до най-малкият имат хотели,ресторанти и търговски обекти,точно по споменатите курорти.
4
3
 
9
 
! Отговори
Unufri преди 7 години
500 данъчни ще захлебят много сериозно този сезон :)
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, държавата ще се сети, ама късно, те батките направиха милионите без касовите апарати.
2
1
 
17
 
! Отговори
глупости, преди 7 години
В тоя милиард включено ли е БЕЛОТО, НЕЛЕГАЛНИЯ АЛКОХОЛ, КОПЪРКИТЕ и ПРОСТИТУТКИТЕ ?
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топлата вода е нищо ново !Но ,банята ,като случка ,не е популярно събитие !При нас !Даже си "честитиме " банята !Честито !!