Разходите за чиновници намаляват със споделени услуги

МБВР ще ни консултира за пилотен проект
4
Разходите за чиновници намаляват със споделени услуги
Снимка: Правителствена пресслужба

Международната банка за възстановяване и развитие ще анализира състоянието на административните услуги в България, ще проучи и ще предложи добри практики от други държави.

Двугодишно споразумение за това бе подписано от вицепремиера по еврофондовете Малина Крумова и представителя на Световната банка за България, Чехия и Словакия Тони Томпсън, съобщиха от правителствената пресслужба.

Консултантската помощ от МБВР ще бъде предоставена за въвеждане на принципа на споделените услуги в организацията и работата на централната администрация. 

"Въвеждането на споделените услуги ще даде възможност да повишим ефикасността на работата на администрацията, ще доведе до по-ниски разходи и същевременно ще гарантира по-високо качество на услугите", подчерта вицепремиерът Крумова.
 
Тя посочи, че целта е да се постигне по-голяма съвместимост между отделните администрации и постепенно да се премахне изпълнението на несвойствени за тях функции от общ характер, така че да могат да се фокусират върху правенето на политики и подобряването на живота на гражданите.
 
В рамките на споразумението ще бъде създаден проект на организационен модел, при който едно звено или администрация предоставя споделени услуги в областта на финансово-счетоводните дейности, управлението на човешките ресурси и ИТ дейностите на други администрации.
 
Той ще бъде приложен пилотно чрез създаването на две звена за предоставяне на споделени услуги в администрацията.
 
По време на изпълнението на проекта ще бъде извършван мониторинг и оценка на действието на модела с цел неговото последващо приложение и в други административни структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Думи ...международна....банка...възстановяване....развитие....пилотен...проект.... Сега! Нищо международно особено с тази не донесе нищо добро...Банка...дава, ама взема повече от много.... Възстановяване....каквото реши да възстанови госпожата го разсипа.... Развитие... *** на кое бе госпожА? Пилотен....някой на бърза скорост като полот ще лапне едни пари и ще изчеееезне... Проект... Аха! Няма нищо общо с реалност и не мисли за последиците. ГоспожА проектанта! Изчезни!
1
0
 
0
 
! Отговори
Циркаджии преди 7 години
А за споделяне на жените помислихте ли?