Volkswagen направи електрически фургон

Миниванът e-Co-Motion Concept може да вдигне скорост до 120 км/ч.
8 мар 2013 21:30,
13
Volkswagen направи електрически фургон
Снимка: Volkswagen

Германският концерн Volkswagen показа на автомобилното изложение в Женева своето виждане за бъдещето на търговските миниванове.

Концептуалният Volkswagen e-Co-Motion представлява малък фургон на електричество. Машината се задвижва от поставен в задната част на шасито екологично чист мотор, чиято пикова мощност е 115 к.с. Агрегатът има максимален въртящ момент от 270 Нм, за чието предаване към задната ос се грижи едностепенна скоростна кутия.

Моделът Volkswagen e-Co-Motion ще излезе на пазара с батерии с различен капацитет. Миниванът с акумулатори 20 кВт/ч може да измине с едно зареждане 100 км. Версията с 30-киловатови батерии ще е с преход от 150 км, а най-високата версия - с 40-киловатови акумулатори, ще изминава 200 км. Максималната скорост на фургона е 120 км/ч.

Като размери Volkswagen e-Co-Motion Concept отстъпва на минивана Transporter. Дължината на модела е 4550 мм, широчината - 1900 мм, а височината - 1960 мм. Обемът на товарния отсек е 4.6 куб. м., а товароподемността на машината - 800 кг.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Фолксваген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
до Жо преди 11 години
Прав си, че се измерва в Ah, но така можем да сравняваме само акумулатори с еднакво напрежение - например 12V.Редно е в случая мерната единица да бъде Wh.
12
0
 
1
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
До ЖоДонякъде са грешни. И понеже са прости, не са написали, че това е енергията на акумулатора.Енергията на акумулатора е произведението на капацитета и напрежението. Добрите производители на батерии за акумулаторни инструменти вече изписват и енергията на батерията заедно с капацитета и напрежението.
11
0
 
4
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ЦИТАТ от статията: "...ще излезе на пазара с батерии с различен капацитет. Миниванът с акумулатори 20 кВт/ч може да измине с едно зареждане 100 км.".КАПАЦИТЕТА НА АКУМУЛАТОРИТЕ се измерва в амперчаса. Те определят пробега в км. с едно зареждане, а не "киловатчаса" или "киловати". ДНЕС.БГ- вие били ли сте в час по физика?
10
1
 
3
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
До До 4 Фрау ФройдТипичния голфаджия - арогатен, *** и нагъл!Добре, добре, каскенщайн са най-великите, извинявай...Успокой се, ти си прав, ти си най-правият и винаги си с предимство!Ха-ха-ха!И защо реши, че съм Фрау? Нещо проблеми с ерекцията? Или просто си *** и зъл?Аре, потапяй се, рогач!
9
2
 
11
 
! Отговори
До 7 преди 11 години
Първо: цял свят ги хвали! Второ: защо трябва да съм се качвал?! Ти като видиш красива жена толкова ли не можеш ли да прецениш, че е красива, та трябва да се качиш на нея и чак тогава да разбереш!
8
5
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Ти като ги хвалиш толкова много,качвал ли си се в някоя от изброените от теб коли.?
7
6
 
3
 
! Отговори
До 4 Фрау Фройд преди 11 години
Е какво искаш да кажеш с това Тойота бе, що се не скриеш? Да не би да ми сравняваш тая смешна марка с Бугати, с Ламборджини, с Бентли, с Порше?!! Ами всеки един автомобил от изброените марки е много повече от всяка една Тойота и струва десет пъти повече, а за Бугатито да не говорим! Такъв суперспортен и същевременно луксозен автомобил скоро няма да бъде направен!! И то забележи Бугатито е сериен автомобил и всеки струва над 2 млн. ? и световните богаташи ще се избият за него! Къде отиваш ти с тая смешна Тойота?!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
I POSLE VIKAT ZA KVO NIE TUI BELENE BREEEE AMI ZA TOVA NAPRIMER KAK VI SE STRUVA NA MEN MI XARESVA KO SEGA !!!!!!!!!!!
5
1
 
12
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
НАЙ ИКОНОМИЧНИЯТ АВТОМОБИЛ......Е СЛУЖЕБНИЯТ....
4
3
 
7
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
До До 2 - Зиг ФрауЕдна думичка ще ти напиша - "Тойота".Аре, друм, дойчо!Сто марки имат, ама пак са в батака, и нещо са зле с електриката. Що така, нали са велики?P.S. Не карам "Тойота" и не съм им фен, но се забавлявам с прости голфаджии!Хи-хи-хи!
3
7
 
3
 
! Отговори
До 2 - Зиг Фрау преди 11 години
Зиг Фрау, първо честит 8-ми март! И второ, може ли да си толкова *** кратуна, не знаеш ли, че Фолксваген са автомобилния Олимп, защото притежават най-скъпите и луксозни марки в света като: Бугати Вейрон, Ламборджини, Порше, Бентли, Ауди, Сеат, Шкода, МАН. Другите компаниие могат само да им дишат праха, да стоят мирно и да им козируват! Няма друга автомобилна компания в света, притежател на толкова толкова много и все яки световни марки! ФАКТ!
2
4
 
4
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
Каскенщайн много "електрически" колици сковаха, ама само по изложения ги разкарват, ама не на собствен ход, а в контейнери, че да не припадат от смях хората.
1
1
 
1
 
! Отговори
boza преди 11 години
A v Bulgaria s tok na CHEZ li ste kara , stoto prez zimata ne moy si plati toka i ste mu vzemat bateriite za neplateni smetki .